canavaro
Domaćin
- Poruka
- 4.214
poštujem i ja tvoje mišljenje i pravo svakoga da veruje u šta hoće, ali se takođe ne slažem sa tobom. tekst koji si naveo pokušava da stavi u naučne okvire teoriju da svest (tj."duša") i telo mogu da funkcionišu nezavisno jedno od drugog...ima tu međutim stvari koje definitivno nemaju pokriće u nauci, kao npr. da svest postoji nezavisno od mozga. ljudski razum je vezan isključivo za aktivnosti mozga, mimo toga ne postoji. mentalni procesi su povezani sa fizičkim procesima u mozgu i bez njih, svest ne bi mogla da funkcioniše.Tvoje misljenje koje postujem ali se ne slazem. Moja licna iskustva i iskustva meni bliskih ljudi su mi dala dokaze da smrt nije kraj. Cak i nauka pocinje da se slaze sa religijom.
https://atma.hr/kvantna-fizika-zivot-nakon-smrti/
dalje, ne postoje nikakvi dokazi da su kvantni efekti povezani sa svešću. mozak funkcioniše na principu hemijskih reakcija i električnih signala između neurona, dok se pomoću el. impulsi omogućava prenošenje informacija unutar mozga. ovi procesi nemaju veze sa kvantnim efektima na nivou čestica.
itd. itd
ali kao što rekoh... možeš da veruješ u šta hoćeš, nemam nikakav problem sa tim