Umrla porodilja u bolnici u Vranju: Policija istražuje

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
Porodilja iz Preševa preminula je Zdravstvenom centru Vranje u sredu, 17. aprila, pod nepoznatim okolnostima ubrzo nakon porođaja. Ženi je ovo, kako se navodi, bio četvrti porođaj.

Vest o smrti neimenovane porodilje (37) iz Preševa prvo je objavljena na društvenim mrežama. Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, za "Blic" je potvrdila da je došlo do smrti porodilje.

- Mi nismo obavešteni o slučaju, već smo o tome saznali preko društvenih mreža i preko medija. Niko nas nije obavestio ni zdravstveni centar, ni porodica, zbog čega smo naložili policiji da izvrši provere. Policija je na terenu i imamo potvrdu da se slučaj dogodio i da je porodilja preminula ubrzo nakon porođaja. Za sada je rad na slučaju i dalje u toku, kada budemo imali novih saznanja, oglasićemo se - rekla je ona za "Blic".

Nezvanično, nesrećna žena je preminula ubrzo nakon porođaja u sredu, 17. aprila, tokom dana.

Obdukcija već urađena
Sa druge strane, Direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević u izjavi lokalni portal VOM, potvrdio je da su preduzete mere oko utvrđivanja smrti porodilje.
"Urađena je unutrašnja kontrola, klinička obdukcija i sudsko medicinska. Očekuju se rezultati, o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja, preduzeli smo sve mere iz naše nadležnosti - rekao je Đorđević.
Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je žena iz Preševa kojoj je ovo bio četvrti porođaj.
link
 
..Desavalo se to i ranije ali nije jasno da u zadnje imamo cesto probleme sa porodiljama ili sa bebama da su umrli.
Da li je u pitanjunestrucnost ili nemar ili jednostavno se desilo .mozda je porodilja imala srcanih problema ali
valjda se tokom trudnoce pregledam kompletno stanje i zdravlje porodilje tokom trudnoce od 9 meseci....
Zena se poradjala do sada 4 puta i posle cetvrtog porodjaja u toku dana umrla
 

Back
Top