Умрла мајка осумњиченог за убиство двогодишње Данке Илић

Tvoj ugao gledanja na stvari stoji.

No ono što je po meni takođe bitno a nadovezujem ga na ovo jeste to da su i mediji, policija i svi koji su se poneli neprofesionalno/neetički vezano za ovaj slučaj takođe dorineli da matora odapne...
Nepotrebno su (ali radi senzacionalizma) zatrpavali štampu teprijama i neproverenim iskazima/informacijama, neko normalan da tako nešto proživljava bi sam skrenuo.
Takođe, čini mi se da sam negde pročitao tekst da matora ne može sama tj. da je zavisila od sinova i da su je posle svega ovoga komšije izopštile iz društva?

Ma da, to je nesporno. Mediji su, pre svega, doprineli njenoj smrti.

Idioti bez i trunke ikakve odgovornosti kojima se sve i svašta dopušta samo zato što ližu dupe nekome, stvarali su bolesni klimu.

Mislim, seti se pre svega šta se dogodilo i pre nego što su utvrdili da je ubijena. Jovana Jeremić i mnogi drugi, listom su napadali njene roditelje. Roditelje kojima je dete ubijeno; to je grozota bila, načisto.

Naravno, i ti što su pretukli ovog saučesnika u zločinu moraju da odgovaraju. Nemam nikakvog saosećanja prema kriminalcu, ali i to je zločin i ne sme se zataškivati zato što je policijska brutalnost takođe jedan od najgorih problema ove države. Svako malo čujem neko umro u pritvoru i bez suđenja. Ima onaj čovek koji je opsovao Vučića ili Nebojšu Stefanovića tako nešto i samo umro misteriozno u pritvoru.
 
To što je ovaj pomagao bratu u zločinu, ne kažem da treba imato razumevanja, ali ponekad se zapitajte šta biste vi uradili za svoje bližnje u takvoj ili sličnoj situaciji. Da je reč o majki, ja sam štaviše gotovo siguran da bi, ako već ne bi pomogla, barem okrenula glavu u drugu stranu, barem inicijalno.

Veliko je to iskušenje, posebno kad vas osoba koja smatra najbližim i koja je u nevolji; dakle, ako se ne radi o nekom psihopati, već nekome ko je učinio nešto slučajno i hvata ga jeziva panika, makar bio i najstrašniji zločin kao što je ubistvo malog deteta, najbliži rod je u jako teškom iskušenju. Posle sa takvim potezima mora i da se živi, bez obzira na to hoće li trpeti posledice. U nekim sudskim procesima se to, posebno ako osoba u potpunosti sarađuje, uzima i kao olakšavajuća okolnost pa se čak ni ne podiže optužnica, ili se dobije relativno mala uslovna.

Ovo kažem zato što se moraju imati na umu sve dimenzije ovakvih slučajeva i zbog toga što sam primetio da neki liniju zbog toga što mu je brat preminuo u pritvoru i da smatraju da treba policajce koji su nesumnjivo zločin izvršili treba pustiti kroz prste zbog razmera ovog zločina. Iste policajce koji bi možda da se nađu u njegovim stopalima radili još i gore, pa možda i koristili svoj povoljan položaj da lakše zataškaju zločin, ili makar bili u takvom iskušenju.

Ne želim da me niko shvati pogrešno, naravno. To što je pokojni brat učinio je saučešće u zločinu i to treba najoštrije osuditi. Ali ne sme se to koristiti kao izgovor za opravdanje i još gore prikrivanje onoga što se njemu dogodilo, a što je situacija u kojoj se mnogi mogu naći.

Baš me zanima koliko bi iskreno odgovorili forumaši na pitanje da brat zakuca na vrata i kaže da se nešto strašno dogodilo i preklinje za pomoć, da li biste mu pomogli ili ne. U najmanju ruku, teško je za poverovati da biste ga odmah prijavili iza leđa. Evo, ja ću prvi da priznam da bi se u takvoj situaciji jako teško opredelio za tako nešto.
 
Ovo kažem zato što se moraju imati na umu sve dimenzije ovakvih slučajeva i zbog toga što sam primetio da neki liniju zbog toga što mu je brat preminuo u pritvoru i da smatraju da treba policajce koji su nesumnjivo zločin izvršili treba pustiti kroz prste zbog razmera ovog zločina.
Kojeg zlocina, telo nije pronadjeno?
 
Zamisli ti da ti jedno dete učestvovalo u jednom od najsvirepiji u vrsta zločina, a drugo pomagalo u tome i još to drugo preminulo
ovo je diskutabilno
u sustini nema dokaza da su oni to uradili osim sto su to rekli.

ceo timeline dogadjaja je jako cudan.

da li su se pojavile fotografije ostecenog vozila od udarca?
 
ovo je diskutabilno
u sustini nema dokaza da su oni to uradili osim sto su to rekli.

ceo timeline dogadjaja je jako cudan.

da li su se pojavile fotografije ostecenog vozila od udarca?

Ne, slažem se sa tim.

Mnogo je stvari ovde nejasno i informacije se u javnosti dele na jedan potpuno nerazumno netransparentan način.

Savršeno je moguće da se ispostavi da je i priznanje dobijeno na diskutabilan način, tako što su im pretili i tukli ih do besvesti dok ne priznaju, a ovi priznali pod pritiskom čisto da nešto imaju da kažu.

To bi i bilo komplementarno sa sudbinom upokojenog brata, koji je od policijske brutalnosti izgleda i preminuo.

Sve je ovde izuzetno sumnjivo. Treba otvoriti 4 oka.
 
Advokat Feđa Dimović zatražio je, odmah nakon Miloradove smrti, od Zaštitnika građana da ispita da li je bilo nepravilnosti u postupanju u zatvoru u Somboru i u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. U kancelariji Ombudsmana odgovorili su za »Danas« da u postupku kontrole nisu pronašli nezakonito ili nepravilno postupanje:

»Od strane stručnog tima Zaštitnika građana, koji pored zaposlenih u ovom organu čine i spoljni eksperti, 27. juna 2017. godine obavljen je neposredan nadzor nad radom Specijalne zatvorske bolnice, tri dana kasnije i neposredan nadzor u KPZ u Somboru, kako bi se prikupile informacije za pokrenute postupke. Nakon sagledavanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, imajući u vidu navode iz pritužbe, kao i utvrđene činjenice i okolnosti nad radom Specijalne zatvorske bolnice i Kazneno-popravnog zavoda u Somboru, Miloš Janković nije našao osnov da su preminulom povređena prava nezakonitim ili nepravilnim radom organa uprave, te da nema osnova za dalje postupanje u postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Specijalne zatvorske bolnice i Kazneno-popravnog zavoda u Somboru.«


Bg Sindikat!
 

Back
Top