umotavanje u ukrasni papir...

cuca muca

Aktivan član
Poruka
1.265
postoji nesto u vezi sto vas iritira...ili sluti na to da ce postati ozbiljniji problem...ili vas podseti na problem iz neke ranije veze...
i nije dovoljno velika stvar, niti neresiv problem, da bi tu vezu samo prekinuli...a uz to, volite zaista tu osobu...
ipak, taj problem vas nervira, i zelite da ga sasecete u korenu...
kako se zapocinje taj razgovor, umotava se u ukrasni papir, ide se direktno, pa na rizik, da ti partner odlepi, ili nekim indirektnim gestovima stavljate do znanja da vam odredjena pojava (iznenadna) ide na zivce i da zelite njeno istrebljenje ...

postoji nesto u vezi sto vas iritira...ili sluti na to da ce postati ozbiljniji problem...ili vas podseti na problem iz neke ranije veze...
i nije dovoljno velika stvar, niti neresiv problem, da bi tu vezu samo prekinuli...a uz to, volite zaista tu osobu...
kako se zapocinje taj razgovor, umotava se u ukrasni papir, ide se direktno, pa na rizik, da ti partner odlepi, ili nekim indirektnim gestovima stavljate do znanja da vam odredjena pojava (iznenadna) ide na zivce i da zelite njeno istrebljenje ...

direktno, bez uvijanja reći šta smeta

Da, pitanje je loše formulisano... treba direktno, ali blago

nije isto reći: "smeta mi što ždereš kao živina" i reći "dragi, mogao bi malo da usporiš sa hranom"

kao što nije isto: "smeta mi što si se ugojila kao krava" i "draga, mogla mi malo da kreneš u teretanu, brinem za tvoje zdravlje"

realno.

A ako znate da vas partner ne moze da podnese direktno pitanje, a kako kazete volite ga, zar nećete ipak, i na račun sopstvenih živaca, probati da taktizirate i smirite strasti?
Da se razumemo, kada mi nešto smeta, stvarno, ja moram da pitam i kažem. Ne mogu da ćutim jer znam gde sve u razmišljanju mogu i umem da odem. To svakako nije dobar put za vezu. Ali, se trudim, jer mi je stalo i do mene i do nejga i do nas da budem što mirnija, što blaža. I zar to onda, ipak, nije neka vrsta uvijanja?

Nekad sam precutno pokusavo postupcima i crtanjem al nije vredelo..onda sam kreno direktno i ispada da je napad i kontraproduktivno...tako da ako se ne napravi kompromis i prilagodjavanje precutno nema leba..dok traje traje ako uleti nesto bolje idemo dalje

qp04.jpg

Back