Умњаци (осмице) да ли уопште имају реалну функцију (зуба)

Nebojsa.bg

Elita
Poruka
18.328
Да ли умњаци уопште имају истинску функцију зуба већ сам писао да је сам имао упалу пљуачних жлезди, на крају се истоспавило да умљаци прав проблеме један сам извадио у понедељак за други имам заказану интервенцију (вађење) за 7.5. е сад трећи у доњој вилици са леве стране где је настала упала жлезде је изникао али је око њега упањено месо и упала се константно одржава на једном нивоу е сад кажу ми да га не вадим јер је изникао цео и "значи" му веч да ће упала проћи ако ласерски чистм канале зуба, ја у то сумљам да ће дати неке резултате он је заувео место до њега јер седмицу немам али и гура шестицу чак јер је око њега присутан извесни оток у некој мери. што се тиче четвртог умњака кажу да не би требало да нигне нити да прави проблеме, интересују ме ваша искуства и савети по овом питању, поздрав

Да ли умњаци уопште имају истинску функцију зуба већ сам писао да је сам имао упалу пљуачних жлезди, на крају се истоспавило да умљаци прав проблеме један сам извадио у понедељак за други имам заказану интервенцију (вађење) за 7.5. е сад трећи у доњој вилици са леве стране где је настала упала жлезде је изникао али је око њега упањено месо и упала се константно одржава на једном нивоу е сад кажу ми да га не вадим јер је изникао цео и "значи" му веч да ће упала проћи ако ласерски чистм канале зуба, ја у то сумљам да ће дати неке резултате он је заувео место до њега јер седмицу немам али и гура шестицу чак јер је око њега присутан извесни оток у некој мери. што се тиче четвртог умњака кажу да не би требало да нигне нити да прави проблеме, интересују ме ваша искуства и савети по овом питању, поздрав
ja sam svoje umnjake davno povadio...sad sam bezumnjak :p

Oko 85% ljudi imaju problem sa umnjacima te mnogi to vade preventivno, ako imaju sredstva. Obično se vade negde od 18,. to ranih dvadesetih
ја имам 39 година до сада нисам имао проблема, нити су ми падали на памет ни мени ни мојим стоматолозима...

ја имам 39 година до сада нисам имао проблема, нити су ми падали на памет ни мени ни мојим стоматолозима...
Slažem se sa tima koji kažu da ga sačuvaš kad je već porpuno izrastao, a naročito što može delimično da popuni prazninu zuba koji fali

бесплатно ваде на клиници у Др Суботића 4 наравно уз упут свог стоматолога из дома здравља или лекара опште праксе из дома здравља
Rade besplatno kada je neophodna intervencija (po mišljenju stručnjaka) Ja sam pričao o preventivnom vađenju i nisam siguran koliko su spremni to da rade mladim ljudima koji (još uvek) nemaju problem

но интересујеме да ли има уопште неку функцију или не служи ничему у суштини, да ли да пробам да лечим упалу меса око њега коју је изазвао, чишћењем канала ласером или да идем на вађење истог., наравно видећу са неколико стоматолога наравно али ево покренух тему и овде.

но интересујеме да ли има уопште неку функцију или не служи ничему у суштини, да ли да пробам да лечим упалу меса око њега коју је изазвао, чишћењем канала ласером или да идем на вађење истог., наравно видећу са неколико стоматолога наравно али ево покренух тему и овде.
Leči ako ti lepo pounjava prostor zuba koji fali

Cesto rastu kvarni
на овом мом као да севи Х као неки канали по њему додуше нису изражени, он је са леве стране у доњој вилици а да десне имам заказано вађење за 7. мај ко што написах горе е сад можда и тај са десне стране у доњој вилици прави проблем мада не осећам ништа (на тој десној страни) доње вилице...

NE DIRAJ UMNJAKE, ONI SU JAKO VAŽNI, MOŽDA MOGU DA TI SPASU ŽIVOT! IMAJU STEM ĆELIJE, MATIČNE.

Umnjaci su dragocen, često neiskorišćen izvor mezenhimalnih matičnih ćelija (stem ćelija) koje se nalaze u zubnoj pulpi, a koje se mogu razviti u različite tipove tkiva. Ove ćelije imaju potencijal za regeneraciju srca, mozga, kostiju i zglobova. Čuvanje ćelija iz umnjaka omogućava lečenje ozbiljnih bolesti u budućnosti.

problem je kad rastu i guraju ti u druge zube, tad se vade da ti ne isteraju zub (a i bole dosta)
Ово не били много више тупо, с највећи што што је израстао али гура зуб до себе и утиче на месо тј ствара упалу

Probaj da ih sačuvaš kad ih izvadiš, pitaj zubare kako se to radi.
Не зависи од мене много него од зубара почели су да стварају упале на месу око себе, делују на пљувачне жлезде, и канале онда од тих упалних процеса и лимфне жлезде реагују буду израженије...

istorijski-evoluciono, umnjaci su imali vaznost jer je prehrana bila puno grublja nego danas, i zvakanje/mljevenje hrane bilo potrebnije.Celjusti su bile masivnije nego danas.Umnjak je vazan , ako izgubis 6, ili 7icu, onda umnjak ima prostora i zaume mesto sedmice

Back