- Poruka
- 85.843
ne bih znala nikad ne jedem po takvim mjestimaPre par meseci sam se otrovao u ikeinom restoranu. Možeš tek da zamisliš šta bi prljavi i pokvareni trgovački um bacio? Neka hvala drugi put.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne bih znala nikad ne jedem po takvim mjestimaPre par meseci sam se otrovao u ikeinom restoranu. Možeš tek da zamisliš šta bi prljavi i pokvareni trgovački um bacio? Neka hvala drugi put.
kad je povoljno pa još egzotika nešto sam mnogo skeptična, tko zna što je i od čegaJa bi neku ekzotiku
Nešto što ne umem sama da spremim
to ide u Leskovačku mućkalicuKo da baci?
Konobari tove po desetak gudišona svo vreme.
Ne baca se ni zagriženi ćevap
Nisam mislila na insektekad je povoljno pa još egzotika nešto sam mnogo skeptična, tko zna što je i od čega
Napokon nešto pametno
kako naslov kaže, uskoro bi trebala zaživjeti aplikacija koja bi spriječila bacanje hrane. Djeluje mi ok, baš me zanima kako će funkcionirati
opis na linku https://net.hr/danas/rtl-danas/stiz...eftinije-40ff991e-693a-11ef-8bf8-72780b90502a
pitanje je jasno, da li bi koristili ovu aplikaciju ili bi prepustili onima koji možda imaju manje od vas i kojima je potrebnije?
Ono što ne bi ni sam koristio, ne daji ni drugima, makar bili i socijalno ugroženi. Čuj ističe rok trajanja pa daj siromašnima...
Užas.
Зашто 'до . 80% ' ..ма иди бегај ...
Дражава да се икадсе одрекне пореза на ту храну , а газдарица ресторана све зараде.
Самода сеплате реални трокови за куповину и припрему хране .... Значи макс 20% .. за било шта ..
.а не 'до'
јер кад напишу 'до' то значи ...
ма знамо шта значи
Уосталом шта 'нуде ресторани ... баш ништа специјалитетно .....Сваку 'сировину' три пута надрукају са ценом ....
Ресторани су дно дна ...НПР једну свињску коленицу поделе у три мала као земљана пекача .. и наплате као три целеколенице
Ма иди бегај ...лоповија
Боље сами спремите ..и једите ...Немојте да вас лењост и сујета опхрва
Penzioneri jedu nekad toliko pokvarenu piletinu ali su stvorili rezistenciju da je cudo kako prezive.....Dobro to se oseti , znaci ako takav starac ili starica pusti goluba, , Film o Tomi Zdravkovicu je humoristicki skec u odnosu na suze koje ces proplakati...Srbi npr. konstantno bacaju hranu, ukljucujuci i porodice koje zive debelo ispod proseka.
Tako da, ovo u Srbiji ne bi zazivelo.
Ima cudna stvar u BG, to je da nezavisno od toga koliko je rok trajanja blizu , neku hranu odredjeni slojevi ljudi kupuju, a drugu ne...meni ne smeta da jedem hranu kojoj samo što nije istekao rok trajanja...što bi siromašnijima od mene smetalo da je dobijaju za džabe i jedu?
nisam sigurna da u Hr postoje takve pekare ili kafići, nisam to vidjela ali svakako odlična stvarIdeja je sasvim ok. Ja bih hranu prepustila nekome kome je potrebnije.
Pored pekara koje u večernjim satima daju sniženje peciva, ostalog od tog dana, postoje i humanitarni kafići, u kojima je piće bez cene, gosti ostavljaju novčane priloge. Prllozi idu jednoj humanitarnoj organizaciji, a u jednom kafiću rade mladi sa smetnjama u razvoju.
Па то што је пред истеком не значи да није за употребу... Сва храна има и заштитни рок. Неретко и намирнице које немају рок трајања због пропоиса морају да их имају па тако нпр. негде со траје 2, негде 3 а негде 5 година... Мед може вековима да траје а код нас се ставља рок од 2-3 године... У војсци сам јео конзерве старије од мене па сам још живOno što ne bi ni sam koristio, ne daji ni drugima, makar bili i socijalno ugroženi. Čuj ističe rok trajanja pa daj siromašnima...
Užas.
Немамо ми мањак коњетине нити је она скупља од јунетине. Бар није бут и сл. Према изјавама месара из специјализоване касапнице коњског меса, седмично се у Београду у свим тимрадњама прода меса мање од једног коња. У нашем народу коњ није за храну и због тога се реше купује. Већина коња које се користе за исхрау су дивљи коњи.Holandija je poznata po tome da uvozi iz azije konjetinu i prodaje je kao govedinu, 3e razlike u ceni...kod nas u Srbiji se konjetina ceni vise, tj imamo manjak konjetine, a skupa je...pa eto , kad bi holandjani saznali , razvalili bi se sa lancem De Horse markt prodavnica...
Ali ovo za dojave jos nisam totalno provalio , ali tu nesto ima....
Овде већина пекара последњи сат или два пред затварање спушта цену за 50% да би профали јер сутра не могу да продају то пециво.nisam sigurna da u Hr postoje takve pekare ili kafići, nisam to vidjela ali svakako odlična stvar
Med ima rok trajanja jer je 90% meda u srbiji po prodavnicama lažno. Pravi se izvozi a za srpsko tržište se mućka od šećera i hemije.Па то што је пред истеком не значи да није за употребу... Сва храна има и заштитни рок. Неретко и намирнице које немају рок трајања због пропоиса морају да их имају па тако нпр. негде со траје 2, негде 3 а негде 5 година... Мед може вековима да траје а код нас се ставља рок од 2-3 године... У војсци сам јео конзерве старије од мене па сам још жив
Med ima rok trajanja jer je 90% meda u srbiji po prodavnicama lažno. Pravi se izvozi a za srpsko tržište se mućka od šećera i hemije.
Ja mislim da bi ovo i nama dobro došlo jer su i kod nas već ugostiteljske usluge sve skuplje i sve je manje mesta gde može fino i kvalitetno da se klopa za malo para, recimo sad negde sesti na neki ručak/večeru u dvoje pa teško da može da se prodje ispod nekih 4,5 hiljada (i to onako još relativno skromno da se poručuje, ono neko meso i neko glavno jelo, neki prilog uz to, neka salata i eventualno da se popije neki sok ili pivo, ono bazično nešto....) a 4,5 hiljada za jedan ručak ili večeru negde definitivno nije baš povoljno i pristupačno, tako da verujem da bi i ovde mnogima to dobro došlo.
Pogotovo što se nudi hrana koja je spremana istog dana i koja je verujem i dalje sveža i ukusna.
Ne znam da li živiš u Beogradu ili u nekom drugom gradu. Ovde postoje i biće ih sve više, restorana koji nude dnevni meni, i cena te hrane koja je ok, je pristojna. Košta do 1000 dinara, sada možda malo više. To je porodični meni, jedno jelo, salata i još nešto treće.
kod nas imaju drugi sistem, prestanu peći vjerojatno ranije, uv7ečer je manji izbor peciva a ono što im ostane od kruha i peciva samelju i prodaju kao krušne mrvice, ne spuštaju cijeneОвде већина пекара последњи сат или два пред затварање спушта цену за 50% да би профали јер сутра не могу да продају то пециво.