- Poruka
- 374.000
Dejvid Edvards je muzičar koji je svojevremeno svirao violončelo u Škotskom nacionalnom orkestru, koji je odlučio da promeni karijeru i počne da pravi minijaturne skulpture i nameštaj, pre svega namenjene kućicama za lutke.Ubrzo nakon što je započeo svoju novu profesiju, David je primetio 'prazninu na tržištu' i odlučio da počne da pravi najmanju violinu na svetu.
David tvrdi da su njegove minijaturne violine najbolje i najdetaljnije na svetu, a njegovu tvrdnju potkrepljuje i svetska slava. On pravi violine po modelu Stradivari,
a prodaje ih za oko 1.000 funti.Umetnik je do sada stvorio preko 100 minijaturnih predmeta, a samo za jedan može mu trebati dve nedelje ili čak tri meseca.
„Mnogo mi je pomoglo to što sam bio muzičar“, rekao je Edvards, „muzičari imaju veliku koncentraciju. Uživam u svom poslu, to je moj život. To je moja strast.
Veoma sam srećan što radim sam, jer mogu da radim tačno ono što želim."
David tvrdi da su njegove minijaturne violine najbolje i najdetaljnije na svetu, a njegovu tvrdnju potkrepljuje i svetska slava. On pravi violine po modelu Stradivari,
a prodaje ih za oko 1.000 funti.Umetnik je do sada stvorio preko 100 minijaturnih predmeta, a samo za jedan može mu trebati dve nedelje ili čak tri meseca.
„Mnogo mi je pomoglo to što sam bio muzičar“, rekao je Edvards, „muzičari imaju veliku koncentraciju. Uživam u svom poslu, to je moj život. To je moja strast.
Veoma sam srećan što radim sam, jer mogu da radim tačno ono što želim."