• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Umetnost ključna za poslovanje 21. veka?

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
281.761
Untitled design.png


Kada je u pitanju današnja globalna ekonomska situacija, ona nameće jednu zajedničku obavezu kako velikim kompanijama, tako i onima koje to žele da postanu:
Konstantno traganje za inovativnim strategijama i novim menadžerskim pristupima kako bi proizveli vrednost i pobedili konkurenciju.

Kakve veze sa tim ima umetnost?

Izgleda mnogo veće nego što smo mislili.
Profesor Giovanni Schiuma, direktor Arts for Business Institute i profesor inovacijskog menadžmenta na Univerzitetu Bazilikata, smatra da uloga umetnosti u poslovanju 21. veka može imati ključnu ulogu.

Naime:

Poslovne organizacije 21. veka i dalje funkcionišu kao da su u 20. veku. Međutim, sa velikim napretkom tehnologije, dinamičnim globalnim tržištem i porastom konkurencije, poslovno okruženje se značajno izmenilo. Ukoliko žele da prežive u novim okolnostima, isto to moraju da urade i kompanije i ljudi koji ih vode.

Upravo tu umetnost stupa na (s)cenu.
Prema velikom IBM-ovom istraživanju, većina izvršnih direktora veruje da je ključ za uspešno vođenje biznisa u nesigurnom, promenljivom i, iznad svega, dinamičnom okruženju 21. veka – u kreativnosti.

Umetnost sa kreativnošću kao svojom glavnom odlikom pomaže kompanijama da sprovedu neophodne organizacione promene, razviju nove kompetencije i oslobode latentnu energiju kompanije.

U 20. veku struktura poslovnih organizacija bila je nalik mehanizmu, a u dinamičnom i nepredvidivom 21. veku ona će biti sve više nalik živom organizmu. Za njeno uspešno funkcionisanje umetnost igra ključnu ulogu.

https://www.biznis-akademija.com/blog/zasto-je-umetnost-kljucna-za-poslovanje-21-veka
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.