Umesto 1000 evra za akcije gradjani ce dobiti 500 dinara!!!!!

Тихи

Starosedelac
Poruka
161.898
Cena jedne akcije NIS-a 500 dinara
17. avgust 2009. | 19:35 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Skupština akcionara NIS-a donela odluku o podeli akcija među zaposlenima u NIS-u i građanima Republike Srbije, cena jedne akcije će biti 500 dinara.

Prema toj odluci, broj tih hartija od vrednosti povećan na 163.060.400 komada, pri čemu je smanjena cene jedne akcije do minimalnog nivoa koji predviđa zakon, odnosno, na 500 dinara. Skupština akcionara donela je odluku da se unesu odgovarajuće izmene u osnivačkom aktu i Statutu NIS-a.

Takođe, Skupština akcionara odobrila je imenovanje Vitalija Baranova za člana Upravnog odbora NIS-a, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko izjavio je tokom vikenda, u intervjuu Tanjugu, da je ta kompanija spremna da malim akcionarima isplati cenu akcije koja neće biti manja od one koja je plaćena prilikom privatizacije NIS-a, koja ne može da bude manja od cene koju je "Gaspromnjeft" platio za jednu akciju NIS-a, odnosno, 96 evra po akciji (oko 9.000 dinara).

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je prošle nedelje da će građani Srbije akcije NIS-a "dobiti vrlo brzo, mnogo brže nego što se nadaju".

Zakonski rok za podelu akcija NIS-a istekao je 10. avgusta 2009. godine, kako je to predvideo Zakon o podeli besplatnih akcija javnih preduzeća, koji je donet u decembru 2007. godine.

Na osnovu njega bi građani, koji dosad nisu dobili akcije u privatizaciji, trebalo da dobiju akcije NIS-a, Elektroprivrede Srbije, Telekoma, Aerodroma Nikola Tesla, Jat Ervejza i Galenike.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=08&dd=17&nav_category=9&nav_id=376792

----------------

Umesto 1000 evra za akcije, koliko su im obecavali Tadic i Dinkic, ili 96 evra po akciji koliko je placao GASPROM akcije koje je kupio od vlade Srbije, skupstina kacionara NIS-a je utvrdila da vrednost jedne akcije NIS-a bude zakonski minimalnih 500 dinara po akciji, sto znaci da ce svaki punoletni gradjanin ove zemlje koji se prijavio za akcije dobiti na racun ovu fantasticnu sumu od 500 dinara :hahaha: :super:

Vise su gradjani potrosili novca za odrzavanje racuna koji su otvarali da bi dobili pare za akcije nego sto ce dobiti para od istih :hahaha:

BRAVO TADICU :super:

BRAVO DINKICU :super:
 
ovce.jpg
 
Trebace nam trezvenost ,mirnoca i razum,
pa ce se reshiti,...nekako.


Требаће КУКА И МОТИКА, па се МООООООЖДА:think: и реши некако!!!:sad2::sad2::sad2:

Pobogu ,jesmo li civilizovan narod.

Ми јесмо, али ОНИ нису!!!:rtfm::rtfm::rtfm:
Паметан, пристојан и цивилизован лопов - зна за ред и меру!!!
 
Nek oni podele akcije, pa ko proda - proda, ko ne proda, neka ceka rast vrednosti :)

mislim da ne mozes da zadrzis akcije nego se te besplatne akcije koje dobijaju gradjani prodaju odmah , i novac se uplacuje gradjanima na ziro racune.

jre koliko sam informisan prilikom prijave za akcije su trazili samo broj racuna a ne i adresu, da su hteli da salju akcije trazili bi ti kucnu adresu...
 

Back
Top