Ume li iko da osmisli realnu proizvodnju u Srbiji posle 5. oktobra?

Poruka
67.398
Svedoci smo najezde silnih eksperata i menadžera a rezultati slabi?
Ako je organizacija pod okriljem stranke na vlasti (u daljem tekstu: država) sve se svede na cigansku galamu za najavu
i mutave provizije koje se ne pominju ni za lek, od "projekta" pojeo vuk magarca, čak ne smete ni da pitate...

Osmisliti socijalistički gigant poput PKB-a svojevremeno trebalo je mnogo mozga.
Na osmišljeno i organizovano uleteše još tada neoliberalni idejisti.
Rezultat vidimo kad se takvi umešaju.

Samo bih pitao dokle i nije valjda da je svima tezgarenje jedini način poslovanja?

- - - - - - - - - -

Ako je dinar vezan za evro a evro za dolar koji pritom ne vredi,
kako onda možete definisati šta je trošak a šta dobitak?

Po mnogo firmi maltretiraju radnike pod izgovorom profita.
Seljački rečeno: tuče ženu za mir u kući :heart:

Poslednja izmena:
a steta

tako plodna zemlja
geograski smo na super mestu

ali dzaba

Pa sta ako je plodna zemlja? Svuda u Evropi poljoprivreda zivi od drzave a ne drzava od poljoprivrede. Samo kod nas vladaju mitovi kako poljoprivreda moze da digne Srbiju. To su budalastine.

Geografski smo na takvom mestu da smo da prostis yebali jeza. To je daleko od super.

- - - - - - - - - -

Znas ko je na super mestu - Island. Van svih puteva, citaj ratova.

Svedoci smo najezde silnih eksperata i menadžera a rezultati slabi?
Ako je organizacija pod okriljem stranke na vlasti (u daljem tekstu: država) sve se svede na cigansku galamu za najavu
i mutave provizije koje se ne pominju ni za lek, od "projekta" pojeo vuk magarca, čak ne smete ni da pitate...

Osmisliti socijalistički gigant poput PKB-a svojevremeno trebalo je mnogo mozga.
Na osmišljeno i organizovano uleteše još tada neoliberalni idejisti.
Rezultat vidimo kad se takvi umešaju.

Samo bih pitao dokle i nije valjda da je svima tezgarenje jedini način poslovanja?

- - - - - - - - - -

Po mnogo firmi maltretiraju radnike pod izgovorom profita.
Seljački rečeno: tuče ženu za mir u kući :heart:

Такви сега-мега "еХперти" су Криви Стојко, са таквима напретка нема!

Реална привреда је после 5-ти Листопада потпуно разорена, а стручњаци прогнани
под суманутим ДОСманлијским изговором, "Милошевићеви људи"!

НАТО ПЛАЋЕНИЦИ су из привреде прогнали око 64.000 високо стручних људи,
од којих највећи број ИНЖЕЊЕРА. Последица прогона и доласка ДОСманлијске
полуписмене и нестручне багре преко тзв. "Кризних штабова", резуртирала је
потпуним застојем производње и финансијским сломом фабрика које су успевале
да одрже производњу чак и у време незапамћене ЕКОНОМСКЕ БЛОКАДЕ коју
неки називају "санкцијама".

У области пољопривреде УНИШТЕНО ЈЕ преко 400 великих пољопривредних
задруга и пољопривредних комбината, а потом је уследила ПЉАЧКА ЗЕМЉИШТА
након које су се у Србији појавили ЛАТИФУНДИСТИ који су преко ноћи дошли у
посед десетина хиљада хектара пољопривредног земљишта.

Попис ЗЛОЧИНА над Србијом ПЛАЋЕНИЧКЕ НАТО-банде, до сада нико није
скупио на једно место и публиковао ни после скоро 20 година, а када то неко
уради, свако нормалан ко то буде читао, мореће осетити згражавање.

kapitalizam se zasniva na viziji i znanju pojedinaca

drzava ne organizuje proizvodnju , ona naplacuje porez i regulise davanja , ugrubo

proizvodnja koju drzava regulise , struja i ostalo , ne bi trebalo biti profitabilan posao

drzava je od narodnih para to izgradila , ne treba da ima prihod od toga , nego samo da pokrije troskove

- - - - - - - - - -

telekom takodje

svi smo placali za njegovu izgradnju

a oni sada svoj profit ulazu u gluposti

eventualni profit bi trebali da ulazu iskljucivo u interes drustva

skole , bolnice , naravno i u svoj razvoj , ali samo onoliko koliko treba , ne da sponzorisu

razne timove itd

Pa i motanje kablova za autoindustriju je realna proizvodnja .

Ali i to motanje kablova je opet neko sa strane organizovao... dakle ni to .

Kolega, milsim da tema nije postavljena u svrhu stranačke propagande, već zbog stvarnog problema koji ima ova država

A to je da nemamo sposobne ljude za rukovođenje, imamo samo neke galamdžije koje na mobingu, torituri i uštedi na ceni rada ostvaruju profite .

Pa sta ako je plodna zemlja? Svuda u Evropi poljoprivreda zivi od drzave a ne drzava od poljoprivrede. Samo kod nas vladaju mitovi kako poljoprivreda moze da digne Srbiju. To su budalastine.

Geografski smo na takvom mestu da smo da prostis yebali jeza. To je daleko od super.

- - - - - - - - - -

Znas ko je na super mestu - Island. Van svih puteva, citaj ratova.

uvek je nama neko drugi kriv
da smo Island onda bismo kukali jao izolovani smo, naravno da nece niko od nas da uvozi
mi uvek imamo neki izgovor

a drzava nikako da ukapira da je cela sustina u izvozu

sta ako je plodna zemlja????????
-nista treba da uvozimo beli luk iz Kine

problem je taj mentalitet eto vidis i ti
samo su vam u glavi ratovi iako nikakvog rata nema
nema ga vec 20 godina a nama rast privrede 1.99%
znaci nije kriv ni Soros ni Amerika
ni Jevropa
nego nasa nesposobnost

plodna zemlja nije samo poljoprivreda
nego i proizvodnja hrane na primer

a geografski smo super na sred Balkana
izmedju 3 kontinenta
za trgovinu dusu dalo samo kod nas kad zakochi na granici drze po dve nedelje robu

generalno smo dokazano nesposobna nacija
a onaj ko je malo vredniji pobegne glavom bez obzira

na stranu sto smo pateticni i depresivni generalno kao nacija

ja kad dodjem u Srbiju budem raspolozena 2 dana a onda me okolina potpuno deprimira

Неизмерна глупост, безмерно лупетање - "Dokazano nesposobna nacija".
Ако си ти неспособна и ћорава да препознаш образоване, стручне и способне,
не даје ти за право да целу нацију проглашаваш неспособном!

Неизмерна глупост, безмерно лупетање - "Dokazano nesposobna nacija".
Ако си ти неспособна и ћорава да препознаш образоване, стручне и способне,
не даје ти за право да целу нацију проглашаваш неспособном!

ja vidim brojeve
a po brojevima smo samo dno Evrope
i to je tuzna istina nema razloga da se ljutis

kod nas se dobro prima mafija, lopovluk
eto i kad smo Rusima izvozili jabuke hteli da poturimo italijanske
o cemu mi pricamo
i cime ti dokazujes da smo mi dokazano sposobna nacija?

JA NE PRICAM O POJEDINCIMA
i ne pricam o uspesima u prvom svetskom ratu, kako smo svasta preziveli bla bla bla

pricam o ekonomiji

kod nas na farmi jaja ne da krade direktor
nego SVI ZAPOSLENI od onog najnizeg koji krade par kartona a sto si vise na lestvici prelazis na kombije i tako dalje

jednostavno ne znam kako mozemo taj problem da resimo
JER POSTOJI

GDP % GORI OD KOSOVA

Stotine hiljada ljudi rade za 250 evra

Poslednja izmena:
uvek je nama neko drugi kriv
da smo Island onda bismo kukali jao izolovani smo, naravno da nece niko od nas da uvozi
mi uvek imamo neki izgovor

a drzava nikako da ukapira da je cela sustina u izvozu

sta ako je plodna zemlja????????
-nista treba da uvozimo beli luk iz Kine

problem je taj mentalitet eto vidis i ti
samo su vam u glavi ratovi iako nikakvog rata nema
nema ga vec 20 godina a nama rast privrede 1.99%
znaci nije kriv ni Soros ni Amerika
ni Jevropa
nego nasa nesposobnost

plodna zemlja nije samo poljoprivreda
nego i proizvodnja hrane na primer

a geografski smo super na sred Balkana
izmedju 3 kontinenta
za trgovinu dusu dalo samo kod nas kad zakochi na granici drze po dve nedelje robu

na stranu sto smo pateticni i depresivni generalno kao nacija

ja kad dodjem u Srbiju budem raspolozena 2 dana a onda me okolina potpuno deprimira

20 godina je tebi mnogo haahahahaha......... Pa u Skandinaviji ga nema 200 godina. Na bugarskom tlu ga nema citav vek ej u Bugarskoj koja je nama susedna zemlja.

Srbi s obzirom sta su sve preziveli su najveseliji narod u Evropi. To ce ti svako reci. Stalno nasmejani, vedar duh, smisao za humor, pesma, igra, to smo mi! I kad je najteze mi smo takvi. Taj zapad ti je hodajuca depresija i oni ne mogu da veruju kako smo mi uvek tako raspolozeni.

Ako si ti nesposobna nemoj ceo narod tako etiketirati. Izgradili pola Afrike, dali svetu takve naucnike, knjizevnike, umetnike i sportiste. Pogledaj nasa pamet sta radi u Londonu i SAD. Pogledaj ove klince kako dominiraju sa medaljama, matematika, fizika i slicno. Srbi su narod talentovan za sve. A ti kazes nesposobni ha ha.

Sad ces reci da svi oni mahom odlaze iz Srbije. Ali problem je mnogo slozeniji. Da li si nekad cula za negativnu selekciju? E pa vidis velike sile imaju svoje interese koje je nemoguce ignorisati jer uticu presudno na nas. Njihov nacionalni interes je da sprece formiranje jedne dominantne regionalne sile u srcu Evrope koja bi pritom bila slovenska i pravoslavna jos pritom sa narodom vrlo slobodoljubljivim i koja bi se nesto pitala.

E zato nas seku u korenu. I decenijama nam instaliraju lose ljude, los sistem. Kako bi nas onesposobili da predstavljamo bilo sta ozbiljnije. Ali naravno uvek je lakse reci da smo sami krivi, da smo krivi sto smo zivi jer tako nam onda bude lakse. Kad uverimo sebe da nas nije neprijatelj nadjacao nego eto mi smo nesposobni. Tako isto nismo mogli da se pomirimo da su nas Turci nadjebali pa smo od heroja Vuka Brankovica napravili izdajnika, samo da bi za propast okrivili nekog svog, kao eto da nije izdajnika gde bi bili.......

ja vidim brojeve
a po brojevima smo samo dno Evrope
i to je tuzna istina nema razloga da se ljutis

kod nas se dobro prima mafija, lopovluk
eto i kad smo Rusima izvozili jabuke hteli da poturimo italijanske
o cemu mi pricamo
i cime ti dokazujes da smo mi dokazano sposobna nacija?

JA NE PRICAM O POJEDINCIMA
i ne pricam o uspesima u prvom svetskom ratu, kako smo svasta preziveli bla bla bla

pricam o ekonomiji

kod nas na farmi jaja ne da krade direktor
nego SVI ZAPOSLENI od onog najnizeg koji krade par kartona a sto si vise na lestvici prelazis na kombije i tako dalje

jednostavno ne znam kako mozemo taj problem da resimo
JER POSTOJI

GDP % GORI OD KOSOVA

Stotine hiljada ljudi rade za 250 evra

Можда знаш да читаш бројеве, али не умеш да их ЧИТАШ, не умеш да схватиш УЗРОКЕ И ПОСЛЕДИЦЕ!

Не умеш да схватиш како је у срски ОЛОШ уложено 410 милиона тадашњих дојч марака да би Србија
у наредних 12 година ОПЉАЧКАНА ЗА ОКО 50 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА!!!

Не умеш да схватиш зашто је систематски у Србији ГАШЕНА ПРОИЗВОДЊА, не умеш да схватиш
зашто је Србија 2000-те имала спољни дуг од 2,5 милијарди $, а данас се мери десетинама МИЛИЈАРДИ!

Зато ти и не умеш да схватиш зашто се на некој фарми краде картон јаја и зашто људи раде за бедних 250 јевра!

Можда знаш да читаш бројеве, али не умеш да их ЧИТАШ, не умеш да схватиш УЗРОКЕ И ПОСЛЕДИЦЕ!

Не умеш да схватиш како је у срски ОЛОШ уложено 410 милиона тадашњих дојч марака да би Србија

Не умеш да схватиш зашто је систематски у Србији ГАШЕНА ПРОИЗВОДЊА, не умеш да схватиш
зашто је Србија 2000-те имала спољни дуг од 2,5 милијарди $, а данас се мери десетинама МИЛИЈАРДИ!

Зато ти и не умеш да схватиш зашто се на некој фарми краде картон јаја и зашто људи раде за бедних 250 јевра!

A tebi je od 2012. bolje?

20 godina je tebi mnogo haahahahaha......... Pa u Skandinaviji ga nema 200 godina. Na bugarskom tlu ga nema citav vek ej u Bugarskoj koja je nama susedna zemlja.

Srbi s obzirom sta su sve preziveli su najveseliji narod u Evropi. To ce ti svako reci. Stalno nasmejani, vedar duh, smisao za humor, pesma, igra, to smo mi! I kad je najteze mi smo takvi. Taj zapad ti je hodajuca depresija i oni ne mogu da veruju kako smo mi uvek tako raspolozeni.

Ako si ti nesposobna nemoj ceo narod tako etiketirati. Izgradili pola Afrike, dali svetu takve naucnike, knjizevnike, umetnike i sportiste. Pogledaj nasa pamet sta radi u Londonu i SAD. Pogledaj ove klince kako dominiraju sa medaljama, matematika, fizika i slicno. Srbi su narod talentovan za sve. A ti kazes nesposobni ha ha.

Sad ces reci da svi oni mahom odlaze iz Srbije. Ali problem je mnogo slozeniji. Da li si nekad cula za negativnu selekciju? E pa vidis velike sile imaju svoje interese koje je nemoguce ignorisati jer uticu presudno na nas. Njihov nacionalni interes je da sprece formiranje jedne dominantne regionalne sile u srcu Evrope koja bi pritom bila slovenska i pravoslavna jos pritom sa narodom vrlo slobodoljubljivim i koja bi se nesto pitala.

E zato nas seku u korenu. I decenijama nam instaliraju lose ljude, los sistem. Kako bi nas onesposobili da predstavljamo bilo sta ozbiljnije. Ali naravno uvek je lakse reci da smo sami krivi, da smo krivi sto smo zivi jer tako nam onda bude lakse. Kad uverimo sebe da nas nije neprijatelj nadjacao nego eto mi smo nesposobni. Tako isto nismo mogli da se pomirimo da su nas Turci nadjebali pa smo od heroja Vuka Brankovica napravili izdajnika, samo da bi za propast okrivili nekog svog, kao eto da nije izdajnika gde bi bili.......

#domaci izdajnici
#strani placenici
#mrzinassvet
#negativnaselekcija

najlakse je nekoga okriviti
to je nas specijalitet

ali kad bismo se malo okrenuli sebi i poceli sobom da se bavimo jednostavno bi nam bilo bolje

i opet ti - ne pricam o pojedincima nego o celoj drzavi u poredjenju sa ostatkom sveta

jednostavno ne smemo da se vadimo uvek na nesto

ja se slazem da geopoliticki istorijski momenat nije na nasoj strani, da dopustamo razne uticaje,
ali tu je najveci problem nesloga unutar drustva

da smo slozniji i vredniji gde bi nam bio kraj
niko nas ne tera da prodajemo sve "k'o da sutra ne postoji"
niko nas ne tera da potpsujemo Marakesku deklaraciju a mi sve radimo na sopstvenu stetu
jbt vlada Srbije daje pare MIGRANTIMA za start-up
gomila losih odluka na duze staze

dakle NESPOSOBNI

Poslednja izmena:
Ово за "Косово" је обична будалаштина - тамо осим пар погона, једва да постоји било
каква реална привредна активност. Зато не причај о ЕКОНОМИЈИ.

Ti se malo informisi pre nego sto proglasis zlatno doba u Srbiji

Kosovo:
GDP growth
4.1% (2015), 4.1% (2016),
4.4% (2017e), 4.8% (2018f)

Srbija:
GDP growth
0.8% (2015) 2.8% (2016)
1.9% (2017e) 3.0% (2018f)

Ja bih najradije volela da se mi ne poredimo sa Kosovom

ali zalosno je

#domaci izdajnici
#strani placenici
#mrzinassvet
#negativnaselekcija

najlakse je nekoga okriviti
to je nas specijalitet

ali kad bismo se malo okrenuli sebi i poceli sobom da se bavimo jednostavno bi nam bilo bolje

i opet ti - ne pricam o pojedincima nego o celoj drzavi u poredjenju sa ostatkom sveta

jednostavno ne smemo da se vadimo uvek na nesto

ja se slazem da geopoliticki istorijski momenat nije na nasoj strani, da dopustamo razne uticaje,
ali tu je najveci problem nesloga unutar drustva

da smo slozniji i vredniji gde bi nam bio kraj
niko nas ne tera da prodajemo sve "k'o da sutra ne postoji"
niko nas ne tera da potpsujemo Marakesku deklaraciju a mi sve radimo na sopstvenu stetu
jbt vlada Srbije daje pare MIGRANTIMA za start-up
gomila losih odluka na duze staze

dakle NESPOSOBNI

Ne nesposobni, nego okupirani. U teoriji drzava postoji, ali u praksi imamo jednu meku, ali duboku okupaciju citavog sistema.

pa i za to su krivi Srbi

Back