Umanjena cena legalizacije objekata

Dobicete od naroda samo onu stvar da izbijete oci Dellboy z:D

-------------

Legalizacija ipak paprena!

Obećanje nadležnih da će građani po povoljnim cenama moći da legalizuju objekte očigledno je bila šala za lakoverne jer je cena legalizacije u pojedinim zonama veća nego do sada

I najnoviji pokušaj legalizacije bespravno sagrađenih objekata najverovatnije će propasti jer građani jednostavno nemaju para da plate onoliko koliko je zacrtala gradska vlast! Beograđani su ogorčeni jer je cena naknade za građevinsko zemljište previsoka u svim zonama, a za ekstrazonu čak i veća nego do sada.

Tako, na primer, ova naknada za legalizaciju kuće od 180 kvadrata u četvrtoj zoni, sa popustom na kvadraturu, košta čak 970.488 dinara, a u ekstrazoni neverovatnih 4.776.408! To je prevelika suma za prosečnog Beograđanina koji mesečno zarađuje manje od 40.000 dinara, pa građani poručuju da od ovakve legalizacije nema ništa.

Хахахаха, управо тако. Пази ем граде нелегално ем се после жале на цене легализације... трагикомично. z:D Ја би' свима што кукају као овај Тихи сравнио са земљом све бесправне објекте.... z:mrgreen:

Ima li neko ideju kada je donet prvi zakon o urbanizmu ili tako nešto? Naime imam funkcionalnu kuću 50tak kvadrata koja datira iz 1960 godine. Cigla klasicna... Rekli su mi neki opstinari da ukoliko je gradjena pre donosenja urbanistickog plana, zakona ili cega vec, onda se smatra legalnom.
Obratio sam se na par institucija i za sada ne znaju da mi daju odgovor, kada je prvi takav zakon donet?! Google je nemoćan isto... Ima li neko ideju? NIje zbog kinte, jer je mala kvadratura + onaj popust, no da se lišim administrativnih muka, svi znamo kako to izgleda...
Hvala.

Ima li neko ideju kada je donet prvi zakon o urbanizmu ili tako nešto? Naime imam funkcionalnu kuću 50tak kvadrata koja datira iz 1960 godine. Cigla klasicna... Rekli su mi neki opstinari da ukoliko je gradjena pre donosenja urbanistickog plana, zakona ili cega vec, onda se smatra legalnom.
Obratio sam se na par institucija i za sada ne znaju da mi daju odgovor, kada je prvi takav zakon donet?! Google je nemoćan isto... Ima li neko ideju? NIje zbog kinte, jer je mala kvadratura + onaj popust, no da se lišim administrativnih muka, svi znamo kako to izgleda...
Hvala.
nisam 100% siguran ali je cini mi se da je donet posle 1960,da li 1961 ili 1965 godine,negde sam procitao ali se ne mogu tacno setiti,mozda i pise u novom zakonu o legalizaciji
a za TIHOG jedno kratka informacija,popust na kuce do 200 kvadrata nece biti 40 vec 50%,tako da sad izlazi legalizacija za 200 kvadrat u 5 zoni 2.200 eura:cool:

nisam 100% siguran ali je cini mi se da je donet posle 1960,da li 1961 ili 1965 godine,negde sam procitao ali se ne mogu tacno setiti,mozda i pise u novom zakonu o legalizaciji
a za TIHOG jedno kratka informacija,popust na kuce do 200 kvadrata nece biti 40 vec 50%,tako da sad izlazi legalizacija za 200 kvadrat u 5 zoni 2.200 eura:cool:
Dzabalesku, ja bi svakome sa preko 100 kvadrata divlje gradnje gulio kožu sa leža :cool:
Sad ce da se pojave po petorica kao vlasnici jedne kuće da bi izvukli popust...

1948 god,je bila otimacina od onih,i to se smatra prvom legalizacijom obj.na teritoriji Bgd- a i sire.Druga je bila 1954god.kad i agrarna reforma a do 1958god.je sve popisano.Zbog shirenja grada trenutno je u BGD-u legalizovano oko 35posto stambenih jedinica,tako da nismo samo mi koji smo kasnije zidali u ovnima do guse.Ovaj shto bi gulio kozu nema pojma kako je to raditi u firmi ,uplacivati st.doprinos za palamudiju,a u isto vreme o svom trosku i guleci svoju kozu,pravi za sebe i porodicu.Sve ovo je farsa drzave da naplati donaciju od 200milki evra,od evropske unije i napokon sredi katastar.

....Samo da čujete ovaj biser!!!!!!!!!!!
I niko još ne reaguje!!!!! Javio mi prijatelj,...provereno tačno!!!!!
U opštinskom veću, u Šidu,....neki dan vođena žučna rasprava,....hoće ljudi da ukinu pravo da legalizaciju objekata mogu raditi svi licencirani inžinjeri, već da se to pravo prenese ekskluzivno na Zavod za urbanizam, gde je, izgleda doživotno ustoličen bivši figurant, kao Direktor,....Šta radi moć politike,....
Mašinski tehničar po struci,...odnedavno dobija poštu kao dipl. ing. arh. užas jedan,....I niko na to ne reaguje,....danas, čujem, urbanisti Beograda,...ili šire,...nemam proverenu informaciju,....na poziv istog posetili Šid,...i to čudo od urbanizacije,....valjda nešto da tamo nauče,....Molio bih, nekog od njih, ako je ovde na forumu, da se oglasi,....da li je moguće da o ovome ništa ne znaju,....da li je moguće da i oni ovakvom užasu podršku daju,....da nije tužno,....bilo bi smešno!!!!

.....Mailom dobih obaveštenje, da se o ovome ne sme pisati,...da pripazim,....mogle bi batine pasti!!!!....Jeeeeel,....e, baš me sad zanima kako,....ispitaćemo,....kolege!!!!

Poslednja izmena:
Vidis,2003god. je trebalo samo da pozoves geodetu da snimi postojece stanje,predas u opstinu, i ako ima mogucnosti stavi te na cekanje,to naravno vazilo je za nas koji smo na staru gradnju dogradjivali i prosirivali.To je velika razlika u odnosu na one koji su zidali na placu stambene zgrade po 20-50stanova.Sad hoce da nas strpaju u isti kos,da odvale vecu cenu, i od nas traze uslove kao da smo radili na novom objektu.Zamisli da traze komplet dokumentaciju za naselje puno solitera i lamela,izvodjaca radova,projekat vodovoda i kanalizacije,izvodjaca el.instalacija,pa im naplate uredjenje zemljista pa jos trista cuda,a ludi zive tu 30-40-50god.Ludilo bez kraja.

Vidis,2003god. je trebalo samo da pozoves geodetu da snimi postojece stanje,predas u opstinu, i ako ima mogucnosti stavi te na cekanje,to naravno vazilo je za nas koji smo na staru gradnju dogradjivali i prosirivali.To je velika razlika u odnosu na one koji su zidali na placu stambene zgrade po 20-50stanova.Sad hoce da nas strpaju u isti kos,da odvale vecu cenu, i od nas traze uslove kao da smo radili na novom objektu.Zamisli da traze komplet dokumentaciju za naselje puno solitera i lamela,izvodjaca radova,projekat vodovoda i kanalizacije,izvodjaca el.instalacija,pa im naplate uredjenje zemljista pa jos trista cuda,a ludi zive tu 30-40-50god.Ludilo bez kraja.

Ma nije, ja bi vam trazio i sertifikate za sve ugrađene materijale :cool:
Ako nemate, ne bi vam dao upotrebnu dozvolu :)

U Zemunu je u prvoj turi prijavljeno oko 18000 objekata za leg.sto starosedelaca,a mnogo vise na obodu grada gde su naseljeni uglavnom izbegli 1990god.Radi se o plodnim oranicama nekadasnjeg PKB-a,koje ne spadaju pod gradj.zemljiste,ali tadasnja vlast ih iznajmljuje na 99 god. uposljava radnu snagu,popeshuje prodaju gradj materijala,kaci struju i vodovod gde uzima takse,obecava kule i gradove,leg. po ceni od max 5 eura po m.A ta vlast je promenjena.Nova vlast i novi zakoni.Nazdravlje.

U Zemunu je u prvoj turi prijavljeno oko 18000 objekata za leg.sto starosedelaca,a mnogo vise na obodu grada gde su naseljeni uglavnom izbegli 1990god.Radi se o plodnim oranicama nekadasnjeg PKB-a,koje ne spadaju pod gradj.zemljiste,ali tadasnja vlast ih iznajmljuje na 99 god. uposljava radnu snagu,popeshuje prodaju gradj materijala,kaci struju i vodovod gde uzima takse,obecava kule i gradove,leg. po ceni od max 5 eura po m.A ta vlast je promenjena.Nova vlast i novi zakoni.Nazdravlje.

Što se ne žale šešelju u Hag :mrgreen:

Back