Ulysse Nardin

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
296.354
Švajcarski časovničarski brend među prvima je predstavio svoj novi časovnik, namenjen specijalnom događaju u Ženevi…
Novi Ulysse Nardin Blast je automatski navijajući skeletonizovani časovnik, koji je ponuđen u četiri iteracije, sa silicijumskim letećim turbijonom, koji napravi jednu revoluciju na svakih šezdeset sekundi. Njegova struktura sadrži sasvim novi X simbol, koji je takođe inkorporiran u dizajn Diver X i Skeleton X modela, predstavljenih prošle godine.

Blast model dobio je nekoliko odvažnih novih detalja. Kao prvo, UN-172, koji je u celosti dizajniran i proizveden u radionici ovog brenda, sada sadrži platinasti mikro rotor, smešten na poziciji 12 sati, koji vam daje bolji pogled na “arhitektonske” kosti modela. Pored toga, to je prvi automatski turbijon u Ulysse Nardin Skeleton kolekciji. Kućište u obliku trozupca, koje je provelo godinu dana u razvoju, dolazi sa veličanstveno poliranim stranama trougla.
Sasvim nova kopča je razvijena baš za ovaj model, a biće primenjena i u svim ostalim novitetima. Ona sadrži patentirani sistem sa tri sečiva, što nosiocu sata omogućava da otvori i zatvori obe strane kopče istovremeno.
Četiri varijacije koje su u ponudi uključuju 5N roze zlatni model (54.000 dolara) sa crnim DLC srednjim kućištem i crnom keramičkom bazom, Black Blast (46.000 dolara), sa keramičkim gornjim kućištem i bazom sa crvenom oprugom, White Blast (46.000 dolara) u varijanti od bele keramike i titanijuma, i na kraju, Blue Blast (44.000 dolara), sa sivim titanijumskim kućištem i bazom od plavog titanijuma. Svaka varijanta meri prečnik od 45 mm, ima rezervu energije u trajanju od 72 sata i dostupna je sa aligatorskim, kožnim, somotskim, teksas ili gumenim kaišima.
Sa samo 137 komponenti i 25 dragulja, Ulysse Nardin je uspeo da upakuje dosta kompleksnih detalja u relativno jednostavni časovnik, koji će se sasvimsigurno dopasti kolekcionarima.
ulysse-nardin-odusevljava-svojim-novitetima6.jpeg

ulysse-nardin-odusevljava-svojim-novitetima1.jpeg


ulysse-nardin-odusevljava-svojim-novitetima2.jpeg

ulysse-nardin-odusevljava-svojim-novitetima3.jpeg
 
98857d1411996852-top-10-%C5%A1vajcarskih-brendova-satova-top-10-svajcarskih-proizvodjaca-satova.jpg

1. ROLEX
Brend sa krunom, odnosno šampion u ovoj listi. Potpuno nezavisna kompanija koja nije zastupljena ni na berzi. Brend koji se zajedno sa Patek Philippe-om izdvaja od ostalh iz liste. Iako je veoma diskretna sa objavom svojih brojki, prema izveštaju Vontobel-a daje se procena na njihovu prodaju u 2013 od 4,3 milijardi CHF.

2. CARTIER
Brend koji pripada Richemont grupi se nalazi na drugom mestu. U ukupnoj prodaji satova ove grupacije u 2013. godine Cartier učestvuje sa čak 46%. Sa prodajom od 2,33 milijardi CHF predstavlja jednog od najvećih proizvođača satova.

3. OMEGA
Na mestu broj tri se nalazi jedan od vodećih brendove iz Swatch grupe. Omega je u prošloj godini učestvovala sa 27% ukupne prodaje satova Swatch grupacije, odnosno ostvarila je prihod od 2,26 milijardi CHF.

4. LONGINES
Tradicionalni brend, Longines, je zauzeo četvrtu poziciju. Još jedan pripadnik Swatch grupe je u 2013. imao prihod od 1,24 milijarde CHF.

5. PATEK PHILLIPE
Drugi nezavisni proizvođač satova iz ove liste. Patek Philippe je brend za koji treba napomenuti da je u vlasništvu porodice koja se nalazi u rukovodstvu kompanije. Brend koji je prošle godine proizveo 55.000 primeraka satova i koji je imao prihod od 1,2 milijardi CHF.

6. TISSOT
Šesto mesto na ovoj listi zauzima Tissot, brend koji teži da bude dostupan što većoj populaciji. U toku protekle godine je imao prihod od 1,06 milijardi CHF.

7. TAG HEUER
Još jedan luksuzni brend satova se našao na ovom listingu. Pripadnik LVMH grupe je u 2013 godini imao prihod od 880 miliona CHF.

8. SWATCH
Prošle godine je prodato preko 12 miliona ovih dobro poznatih pristupačnih satova. Ova brojka ih time dovodi u TOP 10 listu, a njihov prihod iz 2013. iznosi 770 miliona CHF.

9. IWC
Predzadnje mesto je zauzeo IWC, brend koji se nalazi u okviru Richemont grupe. Prema prodaji satova u toku prošle godine su imali prihod od 760 miliona CHF.

10. BREGUET
Poslednje mesto ove liste zauzima Breguet. Brend koji je poznat po izumu najveće komplikacije u svetu satova, turbijonu. Njihov prošlogodišnji prihod iznosi 730 miliona CHF.
 
Ulovio sam Orisa TT3 cronograf, titanium ,xarbon dial sa modifikacijom 7750 u jaoo dobrom stanju sa svim papirima za 1/2 trzisne vrednosti ..jako lep sat ..
20200916_115005.jpg
 
Poslednja izmena:
NARDIN je dobar ali nije bas prihvaćen iz nzn ti kog razloga i jako brzo gubi cenu jedino polovan da se nade za neku dobru cenu ., ..Omega Rolex i neke serije IwC i Bretilinga su interestne..ovo prvo dvoje drze 70-80 % trzista polovnih satova tako da ih je najlaske prodato .. Patek Philippe AD, Jacob &co i sl su preskupi za 95% ljudi tako da ih ne uzimam u obzir
 

Back
Top