Ultrazvučna kadica

maximus1

Početnik
Poruka
10
Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi ultrazvučne kadice i čišćenja novčića. Kako se koristi? Da li se u nju sipa voda, ili neko drugo sredstvo za čišćenje? Koliko dugo se tretiraju novčići? Da li se pre tretmana u UZ kadici potapaju u nešto i koliko?

Unapred havala na odgovorima
Martin
 
Sipa se voda sa česme, mada su tu mišljenja podeljena, neki kažu može sa česme, neki kažu samo destilovana zbog kamenca, mada sam način delovanja UZ kadice je takav da bi trebalo da je nemoguće da se stvori kamenac jer ga ultrazvuk razbija (moje mišljenje).

Postoje i varijante mešanja vode sa alkoholom ili nekim deterdžentom.

Koje su dimenzije te kadice, koliko si platio, i gde ? naravno ako sve ovo nije tajna.
 
Pozdrav,

Hvala na odgovoru. Dimenzije kadice su 25x15cm opprilike, dubina 5cm. Kupio sam je na benchmark forumu od nekog tipa iz BG. Novu sam je platio 35e.
E sad, jos nesto me interesuje. Ja ubacivao razne nečišćene novčiće u nju i puštao je da radi po 3-4 min.U kadici je bila česmovača. Nisam primetio nikakve spektakularne rezultate. Vidi se da otpada nešto sa Novčića, ali ništa posebno... Da li trebam da je pustim da radi duže?

M
 
Da se razumemo, ja nemam kadicu, ali razmišljam da kupim jednu, samo su mi one tih dimenzija kao tvoje malo skupe. Osim toga, ova dva dana jurim po netu karakteristike i svašta naučih i pročitah o kadicama.
Odgovor na tvoje pitanje nemam, ali možda mogu da pomognem malo. Naišao sam na nekom forumu na lika koji s hvali da je za 15 min rada otpušio kertridže koji su stajali 2,5 meseca suvi i zapekli totalno, i sad navodno rade kao novi.
Probaj da uneseš neke modifikacije u proceduru, neki savetuju vodu temp. 60 stepeni, neki pričaju o tečnosti koja može da se napravi da pomogne čišćenje uz tu temperaturu vode,...

Javi šta si uradio.
 

Back
Top