Uloga slobode u vezama

Da li se o tome treba pričati?
Pa ipak, deluje kao da se neki ljudi lišavaju slobode u vezama.
Posle varaju, ili samo kukaju itd...

Koliko slobode dozvoljavate partneru? Da li je ograničavate?
veza - obaVEZA - VEZAnost
trazis slobodu u onome sto je sustinom svoje prirode odredjeno kao suprotno
ne kapiram
slobodan si da se obavezes
to je jednosmerna ulica

Nikada nikome ništa nisam ograničavala niti dozvoljavala. Zna se što i kako želimo i ako možemo zajedno ok ako ne ne
kakvo pregledavanje moba i ostale gluposti?!
Ljepota odnosa između dvoje je upravo ta da možeš otići kada želiš... ali imaš potrebu ostati s voljenom osobom u i lijepim i teškim trenucima

... Слобода као слобода избора подразумева способност човека да бира између различитих могућности и да доноси одлуке. Слобода као аутономија делања значи могућност делања по сопственој вољи које претпоставља одсутност сваке принуде споља. Слобода као слобода воље подразумева све оно што не шкоди другоме. Овај појам слободе подразумева самоограничење, јер би безгранична слобода била самовоља, односно негација слободе другог...
...тако некако...

Da li se o tome treba pričati?
Pa ipak, deluje kao da se neki ljudi lišavaju slobode u vezama.
Posle varaju, ili samo kukaju itd...

Koliko slobode dozvoljavate partneru? Da li je ograničavate?
To je relativan pojam...
Ako pričamo o komunikaciji sa drugim muškarcima, treba da postoji, ali mora se imati mere i kočnice. Takođe sve zavisi i od namere lika koji uspostavlja kontakt sa nečijom suprugom/devojkom. Misim odma mu se vide namere.

Ako je sloboda da se krešemo sa drugima, onda nije veza. Mislim, da ode s nekom, pa se vrati u moj krevet ko da ništa nije bilo, može da funkcioniše jedino ako živim u blaženom neznanju. Inače, ne proveram telefone, poruke, naloge ne mrežama, čak ni džepove, pa lagano operem pare, slušalice, papiriće, maramice, svim ukućanima... Nekad ni svoje ne proveravam, pa sam poslednje oprala važan fleš koji sam stavila u svoj džep, na bezbedno. :zkez:

..sta znam, malo ste mi svi kontradiktorni..
Sta znaci imati slobodu u vezi, ako to znaci idem gde hocu, radim sta hocu s kim hocu dokle hocu..hmm, pa ne ide to bas tako,
onda to nije veza nego usputna stanica...:lol:
Ako si vec u vezi, podrazumeva se da ces misliti na osobu pored sebe, kombinovaces svoje vreme sa njegovim vremenom, potrebama, zeljama, misljenjem...a to vec jeste neki vid ogranicavanja slobode ali dobrovoljnog...

Poslednja izmena:
Sta znaci imati slobodu u vezi, ako to znaci idem gde hocu, radim sta hocu s kim hocu dokle hocu..hmm, pa ne ide to bas tako,
Ako si vec u vezi, podrazumeva se da ces misliti na osobu pored sebe, kombinovaces svoje vreme se sa njegovim vremenom, potrebama, zeljama, misljenjem...a to vec jeste neki vid ogranicavanja slobode ali dobrovoljnog...
A šta bi ti to radila, a? :zper:

Ako si vec u vezi, podrazumeva se da ces misliti na osobu pored sebe, kombinovaces svoje vreme sa njegovim vremenom, potrebama, zeljama, misljenjem...a to vec jeste neki vid ogranicavanja slobode ali dobrovoljnog...
Jao kako to zvuci iscrpljujuce.

Znaci taman stegni dok ne pukne, popustaj pa opet stezi.

Nije muskarac seoski dzukac pa da ga disciplinujem konopcem, zaboga.

Ali da, ljudima su okviri nuzni.
Ukoliko ih nisu stekli vaspitanjem (ne izdaj, ne varaj, ne cini sta ne bi voleo tebi da...) onda covek mora da napravi rez i kaze "hej, nije okej".

Nije muskarac seoski dzukac pa da ga disciplinujem konopcem, zaboga.

Ali da, ljudima su okviri nuzni.
Ukoliko ih nisu stekli vaspitanjem (ne izdaj, ne varaj, ne cini sta ne bi voleo tebi da...) onda covek mora da napravi rez i kaze "hej, nije okej".
Super al nesto mi to zvuci isuvise jednostavno. Jesi sigurna da nema ono: gde cemo na letovanje, necemo tu ovde ke bolje?

Back