Uloga Borisa Tadica u trovanju gradjana Srbije

zelenaalternativa

Primećen član
Poruka
595
Uloga Borisa Tadica u trovanju gradjana Srbije

Tužno je i tragično da tadićev idiot za ekologiju Dulić, DS i ostala koalicijska govna, koji su tako predano rade na upropasćavanju srpske ekonomije, već sedam godina odbijaju da potpišu i ratifikuje Konvenciju o zaštiti od dejstva olova iz benzina, pošto je po svaku cenu želela da zaštiti monopol Naftne industrije Srbije, koja je zahvaljujući svojoj proizvodnji lošeg i nekvalitetnog goriva najveći zagađivač u čitavoj Srbiji. Samim tim, još je opasnija enormna zagađenost izduvnim gasovima koji su, prepuni kancerogenih materija, daleko opasniji po zdravlje stanovništva.

Osim toga, apsolutno ništa se ne čini na zaštiti stanovništva od štetnog dejstva dima iz termoelektrana, čiji krematorijumi dimom i kiselim kišama danonoćno uništavaju i atmosferu i samo zemljište u velikom krugu, a dodatne površine zemljišta uništavaju se širenjem kopova i pepelišta. Ugljarski lobi ima privilegovani status, a u čije ime sada i građani ove zemlje ostaju bez kuće i oranica kako bi se proširili površinski kopovi lošeg i nekvalitetnog uglja! I dalje, širenjem pepelišta vrši se i dodatno radioaktivno zagađivanje, jer se spaljivanjem uglja u termoelektranama usput obogaćuje uranijum u pepelu, a u javnosti je gotovo nepoznato da se sedamdesetih godina XX veka uveliko razmatrala mogućnost komercijalne prerade pepela radi - izdvajanja uranijuma!

Apsolutno se ništa ne čini ni na zaštiti stanovništva od hemijskog zagađenja, o čemu najbolje svedoči grad Pančevo, čije se stanovništvo uz blagoslov države već decenijama sistematski truje najstrašnijim hemijskim zagađenjima iz kompleksa južne zone uz sve rašireniji rak pančevac odnosno galopirajući rak pankreasa, pluća i jetre koji u rekordnom roku ubija bolesnike. I nikom ništa!
 
Zašto me sve ovo ne iznenađuje? Ova vlast daje razne signale, lako čitljive, da im na pamet ne pada da Srbiju stvarno uvedu u EU, a ovo je jedan od njih. Svesni su oni itekako da se sa takvim "propustima" ne može ni prići uniji, ali šta ih briga. I onako samo lažu narod kako bi se što duže održali na vlasti, pa koliko potraje, a znajući pamet našeg naroda, potrajaće dugo, dugo...
 

Back
Top