Ukrupnjavanje srpske politicke scene

Za par godina, ne verujem da ce doci do bitne promene u izgledu Parlamenta i eventualnim aktuelnim politickim strankama...

Moja pretpostavka : DSS, DS, SRS, ostali ce poneki s vremena na vreme da se provuku da prodju cenzus.

U perspektivi naslucujem pojavu novih stranaka i stremljenja - liberalni centar, zeleni, nacionalisti, klerikalni nacionalisti (kako ih nazva commodore :) )

commodore:
Vidim da svi zaboravljate klero-nacionaliste... (DSS) a oni ce opstati sigurno... Evo ih u Grckoj...
Evo ih u Rusiji... kako njih niste primetili?

Разлог ми је потуно необјективан. Нисам се привикао на то да су данас утицајни. Некако ми је још у глави слика странке величине ГСС. :grin: :grin: :grin:

ej,pa sve neke patriote na forumu a zaboraviste kosovo i metohiju (ukoliko nekim cudom ipak ostane u srbiji).pa gde je alijansa za buducnost kosova ramusa haradinaja???ili demokratski pokret kosova??? njih ste zaboravili,koliko ce oni imati poslanika,da li ce po pravu pozitivne diskriminacije nacionalnih manjina imati pravo na 2 ili 5 ministarskih mesta...racunajte u nekoj kombinaciji i na njih

serb_pagan:
ej,pa sve neke patriote na forumu a zaboraviste kosovo i metohiju (ukoliko nekim cudom ipak ostane u srbiji).pa gde je alijansa za buducnost kosova ramusa haradinaja???ili demokratski pokret kosova??? njih ste zaboravili,koliko ce oni imati poslanika,da li ce po pravu pozitivne diskriminacije nacionalnih manjina imati pravo na 2 ili 5 ministarskih mesta...racunajte u nekoj kombinaciji i na njih

eee...
ove ultra mega giga patriote sve izbegavaju tu temu, :( al ona i dalje stoji...
ne trudi se, da dobijesh racionalan odgovor sigurno necesh :roll:

GZ:
Moram da vam priznam da politicku scenu Srbije slabo poznajem za razliku od vas ali cu samo da prokomentarisem ono SRBIJANCI=SRBI...

Sad ne znam sta ko shvata, ali evo za primjer,,

Rus koji zivi bilo gdje mimo rusije sta je on RUS a oni koji zive u Rusiji su sta?????

Prema tome nema vecih ili manjih SRBA...

Srbijanac je potekao bas odavde iz ebene bosne i na takav nacin je i ostao izgovor za ljude koji zive u uzem dijelu srbije...

Srbijanac je vise nego obican pojam i nervira me kad neko i u sali kase Srbijanac i Srbin da je =
E sad... Vidim dosta ljudi kazu da razgranicava to gdje je ko... Ako nas srbe ne zelite kao takve braco u srbiji nije onda ni cudo da se ljudi bore za Republiku Srpsku...

Pozdrav svoj BRACI...

vece i manje srbe nisu izmislili "srbijanci"!!!
chitaj malo shta ko pishe po forumu i ne treba ti nikakav dokaz vishe :(

a Rus u Rusiji je Rus, kao i Srbin shto je svuda Srbin, al eto... vremenom svi ispadoshe veci...

a dal mi vas zelimo ili ne zelimo... ne razumem shta zelish da kazesh? dal treba da imaju svi srbi na svetu pravo glasa u srbiji? ako to pitash onda NE!!!

vi imate svoju drzavu, vz... shta vec ima svoju i zove se USA, a ovde mu je bilo tako dobro da je zbog mazohizma otisho tamo gde mu je mnogo loshe :roll:
migud ima svoju drzavu gde ima pravo glasa (ostatak rechenice videti par reda iznad)

jabuchulo je stub Rusije... i neka ga tamo, nismo mi vredni njegovog prisustva...

bl/kim/mixajlo nek od republike srpske/bih il chega vec nek pravi pravoslavnu-staleshku-monarhistichku dzamahiriju sa nekim popom na chelu...

par Montenegrinskih srba nek lepo krenu u kampanju za unitarnu drzavu sbiju chiji sastavni deo je CG...

al nas nemojte da uchite, kritikujete, smarate...nasim problemima, jer mi ovde zivimo, i bolje znamo kako nam je :(

serb_pagan:
stalno ignorisu ovo pitanje,vec peti -sesti put ih pitam ovo za shiptare i niko da odgovori.valjda misle da ako kosovo ostane u srbiji,opet ce izbaciti shiptare ili sta vec...

Ja ne razumem sto toliko likujes... Je l` ti bolje sto nemaju resenje? A koja se tebi opcija svidja? Ti bi KiM u Srbiji pa da se sipci-epidemija prosiri brzinom tifusa u Prvom svetskom ( ne moram te podsecati kako je to pogubno bilo, ne? ), jer realno Vlada nema ni predstavu a kamoli resenje ovog specificnog pitanja. Jasno da ce onda siptarski lobi da ti ore Vladom, pa se onda smej. Ako se kojim cudom ostvari podela KiM, nece biti toliko driblanja oko tog pitanja, treba dati siptarima vremena da porade na disease natalitetu. A valjda ce biti ideja da se udari prevencija. Treca opcija je nezavisno KiM, to ti elaboriraj.

commodore:
Egzaltiran cinjenicom da imamo moderatora, evo vracam se svojoj staroj tradiciji postavljanja cisto politickih tema sa srbijanskim predznakom.
Dakle, decaci i devojcice, sta mislite,

Da li se srbijanska politicka scena ukrupnjava?
Da li cemo za nekoliko godina imati samo 3 partije?
Koje?
Koje ce se partije spojiti, koje ugasiti, koje koalicije ce da nastanu?
commodore #1, ako govoris o politiku ,mi nismo "decaci i devojcice" mi smo ozbiljni posmatraci politicki razvoj u Srbiju, i o'tome zelimo da na ovom forumu nest kazemo, a ne seganje.
#2 molim za ispravku ili objasnjenje citaocima, sta znaci pocetni rec(Egzaltiran)?good by!

migud:
Ja ne razumem sto toliko likujes... Je l` ti bolje sto nemaju resenje? A koja se tebi opcija svidja? Ti bi KiM u Srbiji pa da se sipci-epidemija prosiri brzinom tifusa u Prvom svetskom ( ne moram te podsecati kako je to pogubno bilo, ne? ), jer realno Vlada nema ni predstavu a kamoli resenje ovog specificnog pitanja. Jasno da ce onda siptarski lobi da ti ore Vladom, pa se onda smej. Ako se kojim cudom ostvari podela KiM, nece biti toliko driblanja oko tog pitanja, treba dati siptarima vremena da porade na disease natalitetu. A valjda ce biti ideja da se udari prevencija. Treca opcija je nezavisno KiM, to ti elaboriraj.

evo,stoti put kazem: p o d e l a k o s m e t a . moje pitanje je bilo upuceno tzv"patriotama" koji neprestano brbljaju da cemo svi biti gotovi ako kosmet dobije nezavisnost.
niti likujem,niti se smejem...stavise suprotno,samo zelim da postavimo stvari realno.
ustvari,sta ti objasnjavam,pogledaj moje postove na ovoj temi i sve ce ti,ukoliko si pismen biti jasno

commodore:
Dakle, Strelo, nadam se da ce se glas naroda konacno cuti.
Ja samo imam problem sa malom izlaznoscu na izborima. Jer pazi, stvar je prosta. Nama 50% naroda ne izlazi na izbore bre... Kad bi na izbore izaslo 80-90% onda bi se sve partije opasno ookakile... jer... onda je i silnih radikalskih 40% u stvari 25-26%, demokrate imaju u stvari 20% o rejtingu dss-a, G17, spo, sps, pss - necu ni da govorim. Za koga je narod - vecinski, u Srbiji se ne zna. Istrazivanja pokazuju da bi 75% naroda da se vrati Tito... tako da... :) - Kapiras li sta pricam?
da se vrati TITO! za takvu zivotnju, to samo grdski crevari zude, jer su navikli da zive na teret Srpskog Seljaka, koji se jos nemoze da svesti, kakve sve stete im je ,komunisticka mafija nacinila!.Jel' da eremita?

serb_pagan:
evo,stoti put kazem: p o d e l a k o s m e t a . moje pitanje je bilo upuceno tzv"patriotama" koji neprestano brbljaju da cemo svi biti gotovi ako kosmet dobije nezavisnost.
niti likujem,niti se smejem...stavise suprotno,samo zelim da postavimo stvari realno.
ustvari,sta ti objasnjavam,pogledaj moje postove na ovoj temi i sve ce ti,ukoliko si pismen biti jasno

Hm, cesto se cuju predlozi da se kao resenje celog problema podeli KiM, i iako kao sto vidimo Evropa i USA se protive takvoj mogucnosti, kao i vecina u Srbiji, ali ipak me zanima kako bi to uradili, tj kako bi ti to uradio.
Koliko bi ko po tebi dobio procenta teritorije?
Drugo, kao sto znas na KiM postoji veliki broj enklava, uglavnom Srpskih, ali i siptarskih, jer bi tu primenio tzv. humano preseljenje stanovnistva? Sta sa mnogim crkvama i manastirima koji su u siptarskom okruzenju.
Jel bi podelu vrsili po etnickom principu ili kako vec.
Mislim, uopste kako bi izgledala podela za koju se zalazes?

commodore:
Egzaltiran cinjenicom da imamo moderatora, evo vracam se svojoj staroj tradiciji postavljanja cisto politickih tema sa srbijanskim predznakom.
Dakle, decaci i devojcice, sta mislite,

Da li se СРПСКА politicka scena ukrupnjava?
Da li cemo za nekoliko godina imati samo 3 partije?
Koje?
Koje ce se partije spojiti, koje ugasiti, koje koalicije ce da nastanu?

Твоје питање је више него интересантно. Не знам да ли примећујеш ДА СУ СВА ВРАТА ЗА НОВЕ ИДЕЈЕ ЗАТВОРЕНА ! Треба нам одговор зашто је то тако ???
Ја га не знам!

Моје мишљење је да би била велика трагедија да ОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ОПЦИЈЕ остану на политичкој сцени а још горе да се оне укрупњавају - јер је све то обичан плаћени прозападни плагијат њихове "политике".

ПОТРЕБНО ЈЕ ДА СЕ ХИТНО ПОЈАВЕ НЕКИ НОВИ МЛАДИ ЉУДИ СА ПРАВИМ НАЦИОНАЛНИМ ИДЕЈАМА -
а сви ови ...
а... у... п*** материну... (и обавезно им укинути закон о привилегијама који су за себе донели да их користе до краја живота, чак и онда када се не буду бавили политиком - све то треба растерати гов*ивим моткама)

Polako... polako.
Nema nas jos dovoljno.
Samo se jedan dan napravi Partija Neomascenih Kocheva. ПНК. i ОПНК njen omladinski огранак.... Која ће да се залаже за укидање републике, латинице, васпостављање монархије, обавезно служење војног рока у трајању од ГОДИНУ дана И ЗА ЖЕНЕ И ЗА МУШКАРЦЕ... куд ћеш здравији програм. Само полако... :wink:

commodore:
Polako... polako.
Nema nas jos dovoljno.
Samo se jedan dan napravi Partija Neomascenih Kocheva. ПНК. i ОПНК njen omladinski огранак.... Која ће да се залаже за укидање републике, латинице, васпостављање монархије, обавезно служење војног рока у трајању од ГОДИНУ дана И ЗА ЖЕНЕ И ЗА МУШКАРЦЕ... куд ћеш здравији програм. Само полако... :wink:
Ево и ја подржавам ПНК имаш мој глас
1.gif

Back