Ukrupnjavanje opozicije

vucic je sve to uradio a ovi bi ga nadopunili sto nije a hteo bi nego radi kurvinjski, a to je rasturanje Srbije do kraja, zbog toga nam trebaju novi ljudi a ne Kurta-Murta sistem.
zaboravi na "nove ljude". To je uglavnom floskula za one što je sramota da kažu da glasaju za Vučića :lol:
Insistiranjem na čistuncima "palim sa marsa" se ništa ne postiže. Čak i da su iskreni potrebno je mnogo vremena da se dokažu i odagnaju sumnje da nisu DB ili zamlate. To vreme Srbija nema. Radimo sa onim što imamo ili ne radimo uopšte. Nema treće.

zaboravi na "nove ljude". To je uglavnom floskula za one što je sramota da kažu da glasaju za Vučića :lol:
Insistiranjem na čistuncima "palim sa marsa" se ništa ne postiže. Čak i da su iskreni potrebno je mnogo vremena da se dokažu i odagnaju sumnje da nisu DB ili zamlate. To vreme Srbija nema. Radimo sa onim što imamo ili ne radimo uopšte. Nema treće.
Ma jok gresis , tako nas komunisticki sistem navikao, navikli smo na diktaturu i onda kazemo ma svi su oni isti.

Do sada se pokazalo da su neki od tih novih likova oni koji rade za AV. Mada toga ima i medju starom gardom što bi rekli. :mrgreen:

Znaci nemam nista protiv Sarovica na primer, dosta toga se slazem sa njim i nekada sam i gotivio radikale ali kad sam uvideo kao i mnogi ljudi da su to prevaranti, jednostavno ih vise ne pratim godinama niti sta pricaju, niti me zanimaju.

Autorska.

Jedna od najvažnijih stvari u ovom trenutku koja mora da se dogodi da bi SNS konačno bio poražen je da se opozicija na neki način ujedini. Isto kao što su se stranke, pogotovo DS, rasparčavale na sve manje i manje stranke, kombi stranke, sada bi bilo dobro da se desi suprotno. Znači sve manje stranke da uđu u jednu veliku, nebitno kako se zove i da postoji jedna velika opoziciona stranka naspram sns. Postoji više razloga zbog čega bi ovo bilo dobro za opoziciju:

1. Infrastruktura - Kancelarije u svim gradovima / selima sa adekvatnim kadrovima koji mogu da organizuju stranku na nižim nivoima

2. Jedinstven stav - ovo je najteže ali je izvodljivo, da postoji jedan ili nekoliko predstavnika koji će da iznose zajednički stav stranke a ne 100 različitih kauboja preko X-a i Facebook-a gde najčešće dolazi do sukoba i prepucavanja, pa samim tim i nejedinstva.

3. Članovi stranke - masovnost, mnogo veća šansa da neko nov pristupi stranci ako postoji samo jedna umesto 20 malih stranaka. Ozbiljniji utisak bi ostavila na ljude.

4. Na izborima imaš samo jedan broj da zaokružiš i ne rasipaju se glasovi, samim tim se bira između sns i ovih drugih, kao referendum.

Znam da je veoma teško progutati ego (glavni problem) i uraditi ovo ali to je po meni jedino pravo rešenje. Ne kao DOS nego kao jedna stranka koja bi bila monolitna i jedinstvena.
Znam i da vučić radi sve što može da do toga nikad ne dođe, jer se plaši tog scenarija.

Šta vi mislite o ovoj temi?
Опорба никад разједињенија није била, у којој држави ти живиш? :)

Koji nema afere prvenstveno, nije optuzivan, nije krao..bez obzira sto je bio u nekoj stranci ili poketu ali to je relativno manji broj ljudi.
OK sad konkretno:
Šta od optužbi i krađa iza sebe imaju:

1. Lutovac
2. Ćuta
3. Lazović
4. Pavle Grbović
5. Marinika
6. Milivojević

Konkretno, za šta su optuženi i osuđeni?

Evo prvi koji su mi pali na pamet a jedino za šta ih je neko optuživao je da su išli na more (Marinika) ili da su pravili pljeskavice od kučića (milivojević) što je debilna informer propaganda. Za lutovca možda konstatuju da ima smešne naočare ili tako neki argument.

Znaci nemam nista protiv Sarovica na primer, dosta toga se slazem sa njim i nekada sam i gotivio radikale ali kad sam uvideo kao i mnogi ljudi da su to prevaranti, jednostavno ih vise ne pratim godinama niti sta pricaju, niti me zanimaju.
Јеси гледао ону емисију у којој се пијани Ћута и Шаровић умало нису побили у студију? :lol:

OK sad konkretno:
Šta od optužbi i krađa iza sebe imaju:

1. Lutovac
2. Ćuta
3. Lazović
4. Pavle Grbović
5. Marinika
6. Milivojević

Konkretno, za šta su optuženi i osuđeni?

Evo prvi koji su mi pali na pamet a jedino za šta ih je neko optuživao je da su išli na more (Marinika) ili da su pravili pljeskavice od kučića (milivojević) što je debilna informer propaganda. Za lutovca možda konstatuju da ima smešne naočare ili tako neki argument.
Verovatno nemaju nista ali pola nisu Srbi deo njih a moguce i svi se zalazu za odvajanje Vojvodine, istocnog dela Srbije pa cak i Raske, mene to opasno odbija od takvih ljudi, zalazu se za EU sto mi takodje smeta.

Verovatno nemaju nista ali pola nisu Srbi deo njih a moguce i svi se zalazu za odvajanje Vojvodine, istocnog dela Srbije pa cak i Raske, mene to opasno odbija od takvih ljudi, zalazu se za EU sto mi takodje smeta.
Znači ništa nemaš.
Još kad bi dokazao bilo šta od ovih navedenih stvari, makar jednu izjavu, bilo bi odlično.
Prilično radikalsko poimanje politike, tako da razmišljam da li dalje da se upuštam u debatu s tobom.

Neko ce reci da se opozicija delila i 90ih, pa je 2000e pobedila.
To je tacno, ali tada je opozicija mogla sebi da dopusti da se deli kada je iza sebe imala znacajan deo medija i pare koje su stalno stizale sa zapada. I kada je konacno doslo u glavu, svi su znali da zalegnu iza jednog programa i jednog coveka (Djindjic je ostavio svedocanstvo da se 18 stranaka DOSa lakse i brze dogovorilo oko raspodele mandata i predsednickog kandidata nego cetiri godine ranije kada su u koaliciji Zajedno bile samo cetiri stranke).
Ova danasnja opozicija nema nista od toga i samim tim su neshvatljive tolike razmere stalnih podela i napustanja stranaka, sto ukazuje ili na totalnu neozbiljnost i odsustvo poimanja realnosti, ili da se to ciljano radi u dogovoru sa vrhom rezima. A onda nije ni cudo da se mali obican birac time zbunjuje, sludjuje i u krajnoj liniji rezignira i pasivizira.

Znači ništa nemaš.
Još kad bi dokazao bilo šta od ovih navedenih stvari, makar jednu izjavu, bilo bi odlično.
Prilično radikalsko poimanje politike, tako da razmišljam da li dalje da se upuštam u debatu s tobom.
Nije neosudjivanje jedini kriterijum da bi neko bio dostojan poverenja, ako meni njegova politika i stavovi ne odgovaraju sto bih ja takvim ljudima ukazivao poverenje?

Nije neosudjivanje jedini kriterijum da bi neko bio dostojan poverenja, ako meni njegova politika i stavovi ne odgovaraju sto bih ja takvim ljudima ukazivao poverenje?
Zalazu se za dalje cepanje Srbije i da im dam podrsku, mozda jedino ovaj Milivojevic je koliko toliko ok, gledao sam neke emisje gde je gostovao i neke njegove stavove ali jedan covek ne moze nista da uradi.

Back