Ukrštanje ljekova

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.846
Ja sam od 1 decembra - 5 decembra bila sam svoj majstor! Udario je jak kašalj na mene, pila sam čajeve medjutim 6 decembra ipak trknem kod doktora i ustanovi uz rijeci “ super si uradila tezi bronhitis” propise 500 mg cefuroxim ujutru i uveče , u medju vremenu ostajem bez glasa popila antibiotik 7 dana i dalje kasljem uključim sebi Acc akut i kašalj zazrijeva i posaljem doktora 8 dan whatsapp poruku da mi nije bas nešto bolje i ukljuci mi drugi antibiotik trodnevni znaci 3 tablete 3 dana po jednu (azitromycin)

i to sam obavila sutra dan budim se svrbi me vrat, ruke i plikovima po stomak, dupeetu i noge kontam pričice oko pola dvanest noći otok na usnama čitam upustvo od antibiotika tamo piše da se hitno potrazi pomoć doktora i uskacem u pidžami u auto i do dežurne apoteke da sebi uključim cetiritzin kontam ako to ne pomogne onda idem do bolnice

Uglavnom pomoglo je spavala sam kao beba a i plikovi su nestali 2 dana posle

Inače ne koristim ljekove, znaci organizam nije opterećen supstancama iz apoteka,

Čitala sam sva tri upustva dakle čak i ACC akut šumetje tablete mogu izazvati osip po koži

Odakle ja sad da znam koja od ta tri lijeka je meni izazvalo tu reakciju ?
1703098620146.png

1703098591167.png
1703098657600.png

Poslednja izmena:
Je li se zezaš ili? :D
Pa sama si napisala kad se tačno pojavila reakcija na koži, sutradan nakon što si uzela drugi antibiotik.
Ne znam kako tako lako uzimate antibiotike..
Jesi li radila nalaze laboratorijske prije antibiotika? Je li uopšte bilo potrebe za antibiotikom?

Kad sam završila znaci 4 dan a taj zadnji antibitik drži visoku koncentraciju 5-7 dana negde i 10 dana

Medjutim i Acc akut može da izazove isti osip a ja sam Acc pola svo vrijeme

Kad sam završila znaci 4 dan a taj zadnji antibitik drži visoku koncentraciju 5-7 dana negde i 10 dana

Medjutim i Acc akut može da izazove isti osip a ja sam Acc pola svo vrijeme
Ma može, svaki lijek nosi svoje neželjene reakcije ali obično i reaguju vrlo brzo tako da mislim da je antibiotik 2 krivac.
Ne sekiraj, masku i ja nosam, osjetljiva pluća nakon korone a grad prezagađen. Pij čaj divizma, jedi tahin i kupi ovo, meni je spas sve navedeno, preduhitrim bronhitis! Dr Theiss imaš i tu kupiti, balzam.

1703099383101.png

Ne možeš znati , prvi antibiotik je najmanje verovatan uzrok.
Ako sam razumela ti si prvog dana nakon azitromicina imala ospu , a u to vreme si i krenula sa acc- om , zašto si nastavila da uzimaš dalje???
Čudno lečenje duže respiratorne infekcije bez ijedne analize pride i ijedne kontrole lekara , mislim na slušanje.

Poslednja izmena:
Kašalj ko kašalj , on mora da traje kod bronhitisa ako je i to bila dijagnoza - ne znam, bitan je karakter, da li ima otežanog disanja i da li se nešto čuje na plućima i kakve su analize.
Ako si ti uzela acc na suvi kašalj - udesila si se , jer on provocira iskašljavanje.
Kod suvog kašlja - beli slez da umiri kašalj , acc može kod zrelog i otežanog iskašljavanja ali najvažnije je piti dosta vode.
Ako se na to nadoveže i neka opstrukcija ili astma ili HOBP drugačiji je pristup , govorim kada se radi o prethodno zdravoj osobi.
Možda je i alergija od acc - a, ne može da se isključi.

Kašalj ko kašalj , on mora da traje kod bronhitisa ako je i to bila dijagnoza - ne znam, bitan je karakter, da li ima otežanog disanja i da li se nešto čuje na plućima i kakve su analize.
Ako si ti uzela acc na suvi kašalj - udesila si se , jer on provocira iskašljavanje.
Kod suvog kašlja - beli slez da umiri kašalj , acc može kod zrelog i otežanog iskašljavanja ali najvažnije je piti dosta vode.
Ako se na to nadoveže i neka opstrukcija ili astma ili HOBP drugačiji je pristup , govorim kada se radi o prethodno zdravoj osobi.
Možda je i alergija od acc - a, ne može da se isključi.
Za bronhijalni kasalj,caj od crnog luka.On cisti pluca i izbacuje slajm,a beli slez u to vreme umesto vode,jer i on prociscava pluca,ali crni luk i smiruje kasalj.

Ne znam nisam odavno pio nekiantibiotik.Imam puno analgetika koje pijem zbog problema sa kicmom.Kada se prehladim,pijem caj od crnog luka i Bayerov Aspirin od 500 mg,jer mi on pospesuje znojenje.Posto se preznojim i temperatura spadne i ja progledam.Iako ne kasljem pijem caj od crnog luka,kada sam prehladjen.jeste malo ruznjikav,ali kada se naviknes na njega ne smeta.Secam se ranije sirupi bili gorki i posle 3 dana se pokaze boljitak.Danas deci daju neke slatke sirupe,a prehlada nikako da prodje,ili prodje,pa se posle nekoliko dana povrati.

Back