Ukrasite svoje prozore

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
88.700
Beskrajno me zabavlja boja zidova i tapeta u sobama, dizajn šoljica za kafu, boje jastučnica i posteljine
(da li su u paru ili ne), materijal od koga su napravljene zavese (ručno ili mašinski), putanje igala vunenih džempera (analiza: klot, frket, pletenica), sadržaj ženskih torbica, knjige po policama, olovke i bojice u pernicama, slike u novčanicima i tako dalje. Ako nisam u prilici da kuću vidim iznutra, onda je pažljivo analiziram spolja. Po izgledu prozora može se mnogo štošta zaključiti o kući samoj. Prozor je uvod u jedan beskrajan svet, koji se nigde ne završava.

2b62d210.jpg

Moji omiljeni prozori nalaze se širom Mediterana, razbacani medju starim primorskim kamenim gradovima.Moj omiljeni prozor izgleda ovako: on mora da ima zelene ili plave žaluzine, koje su širom otvorene;ili je jedna otvorena, a druga zatvorena, čisto radi misterioznosti. Iza viri čipkana ručno heklana zavesa,za koju svira vetrić i svojom melodijom podstiče je da pleše njišući se iz kuće kroz prozor na ulicu i natrag,taman dovoljno da bi zagolicala maštu prolaznika. Na prozoru stoji cveće u pažljivo biranim saksijama.
97a3ba10.jpg

Prelepo. Ali pitanje je koliko novca treba uložiti u sve to i još platiti nečije znanje i osećaj za lepo ako mi sami nemamo ništa od ta dva?
Ne košta to mnogo,žardinjera,malo zemlje..biljčice i malo volje.
Muškatle i petunije nisu skupe.Ali ako nema volje onda ne postoji
stručnjak koji će ti pomoći jer to treba negovati..i voleti.

Ma uopšte nije problem...a ima biljaka koje mogu da se posade i dole , ispod prozora , penjačice...same će naći svoj put , na nama je samo da ih orezujemo , davajući im oblik i određujući pravac penjanja...a brzo rastu ..i oko njih ni nema velikog posla...priroda je čudo ...divno , neopisivo čudo...

Daleko je bolje (i zdravije) davati parice na uredjenje prozora i bastica oko kuce,nego davati daleko vise,da se ubace napunjene lopte plastikom, da bi se
povecale zenske grudi....

Ma uopšte nije problem...a ima biljaka koje mogu da se posade i dole , ispod prozora , penjačice...same će naći svoj put , na nama je samo da ih orezujemo , davajući im oblik i određujući pravac penjanja...a brzo rastu ..i oko njih ni nema velikog posla...priroda je čudo ...divno , neopisivo čudo...
Ja imam tri klematisa koji mi tako lepo uramljuju stena-vrata..divno! Evo ih..to su dve vrste a ima
i treća samo nije na ovim slikama..roze
DSCN0443.JPG
DSCN0898[1].jpg

Back