Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, jedno pitanje...

Treba da ukrasavam tortu na sprat, zena hoce da to bude kao sesir u crno beloj kombinaciji.
Ona pravi torte, moje je samo da ih ukrasim. Fondan pravim sama, racunam da ce mi trebati oko 2 kg fondana za obe torte.
Zanima me koliko da naplatim to, nikada nisam torte ukrasavala za novac, ja kao racunah 400,00 din za fondan, da li da racunam i "radne sate", ruku...bas nisam pametna...

attachment.php

evo moje osmomartovske :D,ima i leptirice po fondanu,ali se ne vide telefonom slikano :sad2:

Treba mi savet. I molila bih vas da mi pomognete. Imam za subotu naručenu ovakvu tortu:

2e0tkxf.jpg

Unutra treba da je zoja. Ono što bi vi trebalo da mi pomognete je da mi kažete koliko mera zoje da pravim da bude 3,5 - 4 kg. Cenim da je jedna mera malo, ali ne znam da li će mi biti dosta 1,5 mera? :think: Molim vas, svaki savet mi je dobro došao, i veoma mi je važno da odradim ovo kako treba.

Slika je skinuta sa neta, nije moja. Meni reputirajte tek u subotu, ako bude razloga. :D

Treba mi savet. I molila bih vas da mi pomognete. Imam za subotu naručenu ovakvu tortu:
2e0tkxf.jpg

Unutra treba da je zoja. Ono što bi vi trebalo da mi pomognete je da mi kažete koliko mera zoje da pravim da bude 3,5 - 4 kg. Cenim da je jedna mera malo, ali ne znam da li će mi biti dosta 1,5 mera? :think: Molim vas, svaki savet mi je dobro došao, i veoma mi je važno da odradim ovo kako treba.

Slika je skinuta sa neta, nije moja. Meni reputirajte tek u subotu, ako bude razloga. :D

Ja pravila u nekoliko varijanti i evo kako je meni ispadalo:

10 JAJA KORE I 8 JAJA FIL,ZNACI OSNOVNA MERA,BILO TESKO OKO 2,5 KG BEZ FONDANA,
12 JAJA KORE I 10 JAJA FIL, 2,9 KG BEZ FONDANA,(i proporcionalno povecas ostalo)
I 15 JAJA KORE I 12 JAJA FIL(ZNACI POVECANO ZA POLA) OKO 3,5 KG BEZ FONDANA MI JE BILA TESKA.

Valjda sam pomogla!!!! :)

Poslednja izmena od moderatora:
Vidim da je Zadovoljna domacica postavila fotku sa ponijem,a ja ću sada biti dosadna i zamoliti vas iskusne dame
da mi objasnite kako se radi takav poni od zoje????
Ajde plazma,ali Zoja!!!Hvala:))))))))))))))))))))

Hehe, Lado, i ja ovo prvi put radim u životu. I nemam pojma da li ću umeti. Ja sam zamislila da na papiru iscrtam konture ponija, pa po tome iskrojim kore, nafilujem, a od ostataka fila i kora napravim ove neravnine. Tako sam zamislila, a da li ću biti sposobna da to i sprovedem u delo, čuće se. U stvari, ne smem da omanem. Ja se za svaku tortu nadam da će mi još koja vrata otvoriti, a naročito za ovu. Tako da, moram umeti, nema mi druge. A vi sve ovde držite fige!!!

Vidim da je Zadovoljna domacica postavila fotku sa ponijem,a ja ću sada biti dosadna i zamoliti vas iskusne dame
da mi objasnite kako se radi takav poni od zoje????
Ajde plazma,ali Zoja!!!Hvala:))))))))))))))))))))

hahahaha da ti Daliborka preko skype-a nije objasnjavala pa da razumem..ali bila ja prisutna:D...pazi ovaj je cak i meni ok a ti znas moj stav o 3d tortama...dobro ovo i nije klasicna ona 3d ..volim da ih vidim lepo uradjene kada urade koka, tiruriru divno izgledaju..ali ne volim da ih pravim em zbog oblikovanja em sto vise volim da cela torta prica pricu ako je moguce :).elem poni ti nije problem vidis da lezi...znaci iseces koru i filujes regularno i ono iseceno sto ti ostane umutis sa sve filom i podignes delove koji trebaju. Dacoooo je l tako???:D :D :D

Hehe, Lado, i ja ovo prvi put radim u životu. I nemam pojma da li ću umeti. Ja sam zamislila da na papiru iscrtam konture ponija, pa po tome iskrojim kore, nafilujem, a od ostataka fila i kora napravim ove neravnine. Tako sam zamislila, a da li ću biti sposobna da to i sprovedem u delo, čuće se. U stvari, ne smem da omanem. Ja se za svaku tortu nadam da će mi još koja vrata otvoriti, a naročito za ovu. Tako da, moram umeti, nema mi druge. A vi sve ovde držite fige!!!

tako i ja mislim...uspeces :D

zd i ja bih tako odradila ponija nista nebri uspjeces drzim ti fige.
E cure dali barvalo salje brzom postom robu,dali znate?mislim na onu radnju u Novom Sadu.Koliko je pakovanje njihove boje u prahu mislim gramazu i cijenu i dali imaju razne boje sedefa?Ja imam sneznu pahulju ali pi kupila raznih.Ko moze da mi odgovori bicu zahvalna.Uh 100 pitanja ja postavi.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back