Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma Daco,mani se toga,da je sreće da možemo jedni drugima da više pomažemo, ali ja mislim da je i druženje na ovom forumu jedna vrsta pomoći(Bog živeo INTERNET).Meni je žao, ali ja stvarno ne mogu uvek da prisustvujem ovim manifestacijama, mada bih zbog prirode posla kojim se bavim morala biti u toku i hvala bogu,zahvaljujući ovom poslu i znam puno,puno žena iz ove divne oblasti.Puno,puno obaveza imamo suprug i ja oko radnje,pa mala proizvodnja,pa deca studenti i to dva muškarca,kojima treba oprati,popeglati,skuvati,pa nekada ne znam kako sve to i stignem,a ja nisam tako mlada i puna elana kao vi.Ali,nećemo se žaliti.Samo napred svi,sa optimizmom i osmehom.Nema ništa od kukanja.A što se organizacije ovih manifestacija tiče,ma ima li se kome reći šta tu više nije kako treba?Hoće li to jednom neko saslušati?Ili da mi same organizujemo neki sajam,u Jagodini već postoji.Hajde da svaka od nas vidi da u svom gradu napravi neku izložbu.Mada sam sigurna da opet nešto ne bi štimalo.Ma uvek bi neko tu imao i privilegija,mora kod nas Srba uvek biti nepravilnosti,mi smo ti takvi pa ne vredi.Pozdravljam Vas sve.

Sad sam primetila da smo još neke izostavili, a s obzirom da ih nije bilo puno da upotpunim kolekciju

Tortu sa kalama i Obeliksom nemam
Koko zaboravila sam da ti kažem u vezi torte da sam kućice radila u sredu uveče i četvrtak uveče, kao i samu podlogu torte (ulice, trg....). U petak ujutru sam samo odradila "travu" i poređala figure koje sam prethodno bila odradila. Ti dani su mi bili najteži jer je ostalo jako malo vremena a jako puno posla a i po nekom pravilu oba deteta su se razbolela :dash:. Najteže 3 stvari koje sam odradila su Noddy (delovao mi je nekako da će biti najlakši), Maca Rozina poslastičarnica (izlomljen krov, isturen prednji deo, crepići...) i verovali ili ne Policijska stanica (jako je teško odraditi oblaganje fondanom tako da onaj prednji deo bude ispupčen jer ga sama težina fondana obara na dole). Ostale stvari su išle glatko.
Slogi drago mi je da ti se torta svidela.
Pozzz

TORTE SU PREKRASNE!BRAVO ZA SVE!DA LI NEKO MOZE DA MI KAZE OD CEGA SU PRAVLJENI OVI ZBUNICI NA OVOJ ZELENOJ TORTI KAO MAKETA GRADA.I TRAVA TAKODJE?HVALA UNAPRED!:hvala:

Ma, kod organizacije ce uvek nesto skripati, ali sta se tu moze...Ipak, sto rece Daca, upoznale smo se, lepo ispricale, ma kao sto sam vec rekla, bilo je prelepo i to je ono neprocenjivo:super::klap::heart: A i u Jagodini nije sve stimalo:think:....

Ivana devojka nam je sve lepo objasnila kako je pravila ta stabaoca, drvca, ali sada nemam vremena, kasnije cu ti objasniti....U svakom slucaju svaka joj cast na strpljenju...

Da li je moguce da bas niko od sinoc nista nije napisao?! :think:
Ja imam jedno pitanje koje nije bas direktno vezano sa temom.... :whistling: Ali, s obzirom da sam jednino na ovoj temi aktivna (sa malim izuzetkom) a svi se bavite koalcima ipak mi je logicno da ovde pisem.
Da li se neko od vas seca da su ranije u poslasticarnicama mogli da se kupe kolaci u obliku zivotinja, mislim da je bilo iskljucivo u sledecim oblicima : roze prasici, beli zecici zuti pacici (mozda pilici). Oni su bili preliveni (prekriveni) marcipanom u boji a ispod (bolje eci unutra) nisam sigurna sta je bilo. Mozda nesto sto podseca na punjenje minjona ali ne secam se bas najbolje. Ja sam rodjena 1981. i znam da je tih zivotinjica bilo '80-tih i negde i tokom '90-tih a ne znam tacno kada su prestali da prodaju.
Ako se neko od vas seca, zanima me, pre svega, da li danas negde mogu da se kupe te zivoitnjice kao i od cega se prave. Meni je u secanju ostao savrsen ukus i bas bih sada volela da probam da znam da li je objektivno savrseno ili mi je tako delovalo iz decije perspektive.

Ja sam malo starija od tebe, ali se tih zivotinjica ne secam. Zato se secam jedne poslasticarnice u Jagodini koja je radila veoma kratko i tu su se, secam se prodavali kolaci u obliku kriske lubenice, koji su meni ostali u secanju, kao nesto najlepse u zivotu sto sam jela. Kasnije sam sama pokusala da napravim te lubenice, jela sam i one koje su drugi pravili, ali nikada vise to nije bilo to. Neznam da li zato sto niko nije napravio onakve ili je meni sto ti kazes to delovalo tako savrseno iz decije perspektive:rumenko::confused::(

Ja sam pre par meseci bila u poslastičasrnici na Dorćolu i videla da imaju jestive figurice,nisam probala,koje mogu lako da se stave na tortu kao dekoracija kad nemate vremena da se i sa time bakćete. Figurice (kolačići) su u obliku žabe,pčele,praseta i ima još nekih ali se ne sećam. Videla sam u njihovom katalogu da ih i oni stavljaju na torte.

Ja sam pre par meseci bila u poslastičasrnici na Dorćolu i videla da imaju jestive figurice,nisam probala,koje mogu lako da se stave na tortu kao dekoracija kad nemate vremena da se i sa time bakćete. Figurice (kolačići) su u obliku žabe,pčele,praseta i ima još nekih ali se ne sećam. Videla sam u njihovom katalogu da ih i oni stavljaju na torte.
Ako se ovo odnosi na ono sto sam ja pisala, samo da pojasnim. To su bas bili kolaci a ne figurice za tortu. Sada sam ukapirala da sam lose objasnila. Nije sam kolac u obliku odredjene zivotinje, vec je podloga (kolac) ista za sve zivotinje pa prelivena marcipanom u odredjenoj boji a ono sto odredjuje zivotinju su detalji kao sto su usi, nos, rep. A sama osnova ne mogu da se setim da li je bila cetvrtasta ili malo okruglasta tj. kao kvadar ili valjak (ili mozda cak elipsa).
Sada po poslasticarnicama ima da se kupi milion tih figurica za torte od cistog marcipana. kada sam u jednoj pitala da li imaju te zivotinje koje unutar marcipana imaju neko punjenje naljuti se zena sto sam uvredila njene figurice koje su pravljene od marcipana i odakle mi ideja da bi stavljala nesto unutar njih...

Ma, kod organizacije ce uvek nesto skripati, ali sta se tu moze...Ipak, sto rece Daca, upoznale smo se, lepo ispricale, ma kao sto sam vec rekla, bilo je prelepo i to je ono neprocenjivo:super::klap::heart: A i u Jagodini nije sve stimalo:think:....

Ivana devojka nam je sve lepo objasnila kako je pravila ta stabaoca, drvca, ali sada nemam vremena, kasnije cu ti objasniti....U svakom slucaju svaka joj cast na strpljenju...

:bye:

Ako se ovo odnosi na ono sto sam ja pisala, samo da pojasnim. To su bas bili kolaci a ne figurice za tortu. Sada sam ukapirala da sam lose objasnila. Nije sam kolac u obliku odredjene zivotinje, vec je podloga (kolac) ista za sve zivotinje pa prelivena marcipanom u odredjenoj boji a ono sto odredjuje zivotinju su detalji kao sto su usi, nos, rep. A sama osnova ne mogu da se setim da li je bila cetvrtasta ili malo okruglasta tj. kao kvadar ili valjak (ili mozda cak elipsa).
Sada po poslasticarnicama ima da se kupi milion tih figurica za torte od cistog marcipana. kada sam u jednoj pitala da li imaju te zivotinje koje unutar marcipana imaju neko punjenje naljuti se zena sto sam uvredila njene figurice koje su pravljene od marcipana i odakle mi ideja da bi stavljala nesto unutar njih...

Samo si me potsetila na ono što sam videla,a u stisci sa vremenom ili u nedostatku ideje može da posluži.

Evo ja da objavim nekoliko svojih torti. Oni koje zanimaju moje torte, imaju ih u albumu :)

picture.php

Vockice

picture.php

Svadbena

picture.php

Svecana

picture.php

Jos jedna svadbena

evo jedna za jednog decaka koji je slavio 8mi rodjendan i jedna za klasicnu musteriju koja je trazila bez mnogo ukrasavanja.ovo su moje prve dve torte koje su bile narucene a bice ih jos i bas sam srecna zbog toga.srecna sam i sto sam ovde sa vama na forumu jer ste me mnogo toga naucile.nemojte mi zameriti sto dinosaurusi nisu pravi,ali radim na tome da sama pravim figure.

Poslednja izmena:
Dream cakes torte su ti super, narocita ova s vilenjacima...
A sto se Bobana i Rade tice, mozda smo mi malo prenaglili, ja prva, a onda i ostali....Mozda se samo imena poklopila:mrgreen:...nema ih da potvrde:think:

Ivana moj sin se odusevio dinosaurusom i odmah narucio istog za rodjos, mada se mozda predomisli do tada:mrgreen::whistling:

Vesnine ruze su SIGURNO bolje od wiltonovih, bez sumnje, ja do sada nisam videla boljeg majstora za slag, i to ponavljam po ko zna koji put, ali nije na odmet podsetiti se:D:cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back