Украјински посланици одобрили забрану највеће хришћанске цркве

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.386
Парламент у Кијеву гура нацрт закона који би му дозволио да стави ван закона 1.000 година стару институцију Украјински парламент је у четвртак одобрио нацрт закона који има за циљ забрану организација повезаних са Русијом. Сматра се да је закон 8371 усмерен на канонску Украјинску православну цркву Званично, закон забрањује делатност „верских организација повезаних са Русијом“.

Влада председника Владимира Зеленског сматра да се Украјинска православна црква (УПЦ) уклапа у ову дефиницију, јер одржава заједницу са Московском патријаршијом Руске православне цркве.УПЦ је највећа деноминација у Украјини. Иако је осудила Русију у фебруару 2022, када је сукоб у Украјини ескалирао, УПЦ се није прогласила аутокефалном – независном – од РОЦ. У међувремену, влада у Кијеву је основала супарничку организацију, Православну цркву Украјине (ОЦУ), коју је Васељенска патријаршија у Истанбулу коју подржавају САД признала као аутокефалну 2019.
https://www.rt.com/russia/585374-ukraine-parliament-ban-orthodox/
Подсећа на усташе који измишљају да Хрвати су имали православну цркву. Ово је геноцидно, циљ им је уништавати све што је Руско у Украјини и стварати некакву сад посебну цркву. Ко још увек лупета да Украјином не влада антируски геноциди?
 

Back
Top