Ukrajinske trupe prvi put u Rusiji stupile u sukob sa severnokorejskim jedinicama

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.078
KIJEV, Ukrajina (AP) — Ukrajinske trupe po prvi put su se angažovale sa severnokorejskim jedinicama koje su nedavno bile raspoređene da pomognu Rusiji u ratu sa njenim susedom, rekao je u utorak ukrajinski ministar odbrane.

Drugi kijevski zvaničnik rekao je da je ukrajinska vojska pucala iz artiljerije na severnokorejske vojnike u ruskom pograničnom regionu Kursk.

Komentari su bili prvi zvanični izveštaji da su ukrajinske i severnokorejske snage učestvovale u borbama, nakon razmeštanja koja je ratu dala novi ten dok se približava prekretnici od 1.000 dana.

Nijedna tvrdnja nije mogla biti nezavisno potvrđena.

https://www.pbs.org/newshour/world/...-units-for-first-time-in-russia-official-says
1730880320787.png

Ne mogu da procenim da li je ovo nebitna ili vrlo bitna vest?

Мислим да ће после резултата америчких избора, Руси поприлично мирно ослободити Кијев!
То би било идеално, али мислим да су то само празне наде.
Ништа се неће променити у понашању САД.
Немају разлога да олакшавају градњу Руске империје.

То би било идеално, али мислим да су то само празне наде.
Ништа се неће променити у понашању САД.
Немају разлога да олакшавају градњу Руске империје.
Украјина је готова прича.

Или то, или тотални рат . Не видим другу опцију.

Украјина је готова прича.

Или то, или тотални рат . Не видим другу опцију.
Тотални рат траје већ 3 године.
То је давно одлучено још кад је Бајден рекао Путину да га заболе за руске црвене линије у ваљда октобру 2021.године.
Ја мислим да нико неће гасити овај рат у Украјини. Нико нема разлога да га гаси.
Руси не смеју да стану, а САД се исплати да отежају Русима колико год могу.

Тотални рат траје већ 3 године.
То је давно одлучено још кад је Бајден рекао Путину да га заболе за руске црвене линије у ваљда октобру 2021.године.
Ја мислим да нико неће гасити овај рат у Украјини. Нико нема разлога да га гаси.
Руси не смеју да стану, а САД се исплати да отежају Русима колико год могу.
Бајден је пуко на изборима.

Pitanje je da li je Korejska vojska tamo?
Ili je to zapadna propaganda?
Eto salju im strani vojsku u pomoc, salji te i vi nama to je sada ovim cinom legalno.
Dodjite evropljani.
Није то западна пропаганда.
Путину сада одговара и да се покрене рат између Северне и Јужне Кореје, на Блиском истоку и у Африци и било где.
Ово са Северном Корејом је по мени неко додатно загревање, застрашивање и показивање мишића Западу у стилу "Озбиљни смо, покренућемо поново и Корејски рат и није нас брига".

Ја не знам како ово другачије да схватим. Ким Џонг Ун би требао да зна да присуство његове војске у Руско-украјинском рату заправо шаље поруку Западу да је он спреман и намерава да покрене нови Корејски рат и да је максимално уз Путина.

Ниједан други смисао овде не постоји.
Осим да се каже да је Северна Кореја већ званично и де факто у рату са Украјином и НАТО пактом, а то даље значи да ће напасти Јужну Кореју.

А Северна Кореја претпостављам ништа не би радила без дозволе Кине што даље подвлачи и да Кина такође намерава да нападне Тајван и да је подржава Путина исто као и Северна Кореја.
Чим Северна Кореја нападне Јужну Кореју истовремено ће и Кина напасти Тајван.

Ово је неко ваљда задње упозорење упућено САД и НАТО.
Ја други смисао Севернокорејске војске у Украјини не видим уопште осим овај дипломатски.

Pitanje je da li je Korejska vojska tamo?
Ili je to zapadna propaganda?
Eto salju im strani vojsku u pomoc, salji te i vi nama to je sada ovim cinom legalno.
Dodjite evropljani.
То само говори колико Запад дрхти од Свемоћне Армије Демократске Народне Републике Кореје!

Ја мислим да ти избори у САД и не постоје.
Да су обичан циркус.
Видећемо свакако. Показаће се ускоро.
Али пази, прошли пут, Трамп није покренуо ниједан рат, повукао се из Авганистана, није чачкао по Украјини.

И онда су му сместили корону и сменили га.
Јесте, он је убио Сулејманија и сад не мислим да ће бити фин према Палестинцима.

Али,можда се он и Император Путин трампе (Трамп, трампа, хехе :D ), по систему - дај ти мени Палестинце, ја ћу теби Украјинце.

И то је то. Свакако, видећемо .

Видећемо свакако. Показаће се ускоро.
Али пази, прошли пут, Трамп није покренуо ниједан рат, повукао се из Авганистана, није чачкао по Украјини.

И онда су му сместили корону и сменили га.
Јесте, он је убио Сулејманија и сад не мислим да ће бити фин према Палестинцима.

Али,можда се он и Император Путин трампе (Трамп, трампа, хехе :D ), по систему - дај ти мени Палестинце, ја ћу теби Украјинце.

И то је то. Свакако, видећемо .
Не надај се много.
Нити Трамп нешто много може нити је он на нашој страни.

Да ниси мало песимистичан?
Само реалан.
Али као што сам написао горе то што су Севернокорејске трупе у Украјини то значи и да намеравају да нападну Јужну Кореју и да такође Кина намерава да нападне Тајван.
Таква порука је послата Западу.
Једино ако се САД и Запад уплаше, али они не функционишу на тај начин да предају целу Украјину неком тек тако.
Немају разлога за то.

Само реалан.
Али као што сам написао горе то што су Севернокорејске трупе у Украјини то значи и да намеравају да нападну Јужну Кореју и да такође Кина намерава да нападне Тајван.
Таква порука је послата Западу.
Једино ако се САД и Запад уплаше, али они не функционишу на тај начин да предају целу Украјину неком тек тако.
Немају разлога за то.
Да, Рат на тотоалном нивоу. Мислим да Трамп није за ту опцију и да ће покушати да смири страсти.

Једино ако га кабалистичка дубока држава притисне да мора да извршава њихова наређења.

Кажем ти, у прошлом мандату је био релативно мирољубив.

Мислим да ће после резултата америчких избора, Руси поприлично мирно ослободити Кијев!

Videćemo. Tramp je obećao završetak rata, samo nije rekao kakav završetak.

Koliko sam razumeo njegov plan, staće na Putinovu stranu protiv Ukrajine. To bi bilo zanimljivo videti.

Svakako ulazimo u jedan period kockarske neizvesnosti. Šta li će se desiti, pitajne je sad ;)

Videćemo. Tramp je obećao završetak rata, samo nije rekao kakav završetak.

Koliko sam razumeo njegov plan, staće na Putinovu stranu protiv Ukrajine. To bi bilo zanimljivo videti.

Svakako ulazimo u jedan period kockarske neizvesnosti. Šta li će se desiti, pitajne je sad ;)
Најреалније је да Украјина припадне Русији. Америка ништа не добија бесмисленим финансирањем тог рата. Трамп то види, јер је прагматик, а не острашћеник ко демократе.

Е сад, једини ме страх да дубока управа не покуша да га осујети!

Back