Ukrajinci imaju keca u rukavu: "Čuvamo ih za ruske avione, helikoptere."

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Oleščuk je rekao da se preciznost i procenat uspešnosti mobilnih raketnih grupa stalno poboljšava, što znači da ukrajinsko vazduhoplovstvo nije "razbacivalo" oskudne protivvazdušne vođene rakete na "Šahide", čuvajući ih za ruske avione, helikoptere i krstareće rakete.

Mobilni raketaši u sastavu imaju četiri člana – vozača, mitraljezca, operater MANPADS-a (ručnog sistema protivvazdušne odbrane) i komandira grupe. Njihova uloga je da se brzo postave na mesto odakle napad dolazi, 5 do 10 minuta, i da ruske napade spreče.

Ranije u utorak, načelnik vojne administracije Odeskog regiona rekao je da je najmanje sedam osoba povređeno u napadu ruskih dronova na ukrajinske regione Odesa i Sumi tokom noći na sredu. Ukrajinsko vazduhoplovstvo saopštilo je da su od ukupno 44 drona Šahid-136/131 lansirana prema Ukrajini, 32 uništena. Vazduhoplovstvo je saopštilo da su napadi su pokrenuti iz ruskih gradova Primorsko-Ahtarsk i Kursk Čauda na Krimu koje je okupirala Rusija.

link

LOL.
Nije Rusima cilj da naprave neku veliku štetu dronovima, nego da nateraju Ukrajince da potroše
sve što imaju.
Mada, to je tuga, još uvek stojim iza onog što sam izjavio više puta:
https://forum.krstarica.com/threads/rat-u-ukrajini-2.946066/post-44334978
Ne branim ja smrdljive amere, branim princip.
Svako ko umaršira svojom vojskom na tuđu teritoriju, prekršio je međunarodno pravo.

Zato Vučko mora to da osudi, zbog KiM, ali ne mora da uvodi sankcije Rusiji, kao što i nije.
Ja znam da su Rusi u pravu, podržavam ih 100%, ali mi je žao što u bratoubilačkom ratu ginu dva nama
bratska i prijateljska naroda, što će cela Evropa da trpi, a američki smradovi će da profitiraju od toga.
.

Svako ko umaršira svojom vojskom na tuđu teritoriju, prekršio je međunarodno pravo.

Ja znam da su Rusi u pravu, podržavam ih 100%.
Ово је протурјечно, а Руси заиста јесу у праву управо зато што су поштовали одредбе међународног права које дозвољавају и војну интервенцију (одлука Савјета безбједности није једина могућност) ако се стекну услови који су се сви до једног стекли у случају Украјине. Косово и Украјина су потпуно различити случајеви и нису упоредиви, сем у баналним новинарским пискарањима.

Back