Ukrajina upala u Rusiju

tebra ja nema šanse da prognoziram... i ja sam malo na početku mislio jao jadni ukrajinci, ukantaće ih rusi, a onda me nervirali rusi sa taktikom, kako bre ne mogu da ih pregaze...dok na kraju nisam shvatio ma kakva taktika, rusi su kurton a nas od tita lože da su neka svetska sila
šta će biti niko ne zna, neki kompromis mora da se napravi, na štetu i jednih i drugih...ono što je sigurno rusija protiv celog sveta ne može, a kad im kina okrene leđa biće kraj
Nije cjeli svjet protiv Rusije, već zapadni svjet i nekoliko njihovih vazala poput Japana, Južne Koreje itd.

tebra ja nema šanse da prognoziram... i ja sam malo na početku mislio jao jadni ukrajinci, ukantaće ih rusi, a onda me nervirali rusi sa taktikom, kako bre ne mogu da ih pregaze...dok na kraju nisam shvatio ma kakva taktika, rusi su kurton a nas od tita lože da su neka svetska sila
šta će biti niko ne zna, neki kompromis mora da se napravi, na štetu i jednih i drugih...ono što je sigurno rusija protiv celog sveta ne može, a kad im kina okrene leđa biće kraj
Ниси у праву нико овдје није куртон ово је озбиљан рат, све што се дешавало на простору екс Југославије је бања у односу на интензитет овог рата од броја оклопа до броја граната , употребе дронова, авиона.И наравно да Украјина није сама у овоме, од логистике, до оружја, командног кадра,поготово сателитско осмтрање, све је НАТО позадина.И то знају сви, није ни велика тајна.Запитај се да Украјина као војна сила у оклопу готово да нема више оклопа из ере СССР а после Русије имала је највише оклопа у Европи.Шта мислиш ко је то спржио, уништио?Па Руси ко други.Они практично сада користе само НАТО оружје јер своје залихе са почетка рата немају.И наравно да би Украјина капитулирала до сада 10 пута да не добија новац за буџет и оружје од САД и ЕУ.Али докле пријатељу све има свој крај,лимит?А тај крај се ближи.Једино ако не очекујеш да пољски или тамо хрватски бојовник ушета у Украјину и брани Зеленског.Тај филм нећеш гледати.Русија овај рат неће добити у оквиру какав је она замислила али Украјине га неће добити ни у једном оптималног циља који је повољнији од фебруара 2022.То што Руси кењају да је ово СВО а не рат је већ нека друга тема.

Poslednja izmena:
„Stalno nas bacaju na klanje“:
zarobljeni ukrajinski vojnik govorio o invaziji na Kursku oblast
Ukrajinski narednik je rekao da je glavna uloga u izradi plana za invaziju na Kursku oblast dodeljena zapadnim instruktorima.
„Čuo sam od naše komande da su planirali sa zapadnim instruktorima, oni su bili glavni.
Sreo sam ih na ratištu.
Govorili su stranim jezikom.
Narednik Sergej Bočenko je pomenuo veliki broj uništene opreme i mrtvih ukrajinskih vojnika:
„Pri prelasku granice video sam veliku količinu spaljene opreme, mnogo leševa koji nisu uklonjeni.
Mnogo sanitetskih vozila u suprotnom pravcu.
Biće poraza.
Neminovno će nas oboriti u najboljem slučaju, ono što su zapadni instruktori rekli u poslednje vreme.
„Želeo bih da se obratim braći po oružju i svima koji se bore na strani Ukrajine, ovo nije naš rat stalno nas bacaju na klanje.
Sve je to besmisleno.

ma niko ne kaže da lažeš, nego si mnogo, da tako kažem, euforičan i navijački raspoložen
Али моји постови су били сатирични до првих озбиљнијих снимака убијених Руса и Украјинца.
Тада сам схватио да од преговора нема ништа и тотално промијенио наратив постова.
Није угодно гледати мртве Русе и Украјинце који изгледају готово идентично.Исти словенски народ.
Колико год ти мислио да ме овај сукоб весели и да сам еуфоричан због њега вјеруј да је то далеко од истине.
Ово је трагедија епских размјера, само што ја сматрам да за њу није крив Путин већ неко други а ти сматраш да је за њу крив искључиво Путин и ту се нећу никада стобом сложити јер пратим генезу Украјине од давне 2004 године и наранџасте револуције.
Није баш црно бијело и много је комликовано.

„Stalno nas bacaju na klanje“:
zarobljeni ukrajinski vojnik govorio o invaziji na Kursku oblast
Ukrajinski narednik je rekao da je glavna uloga u izradi plana za invaziju na Kursku oblast dodeljena zapadnim instruktorima.

„Čuo sam od naše komande da su planirali sa zapadnim instruktorima, oni su bili glavni.
Sreo sam ih na ratištu.
Govorili su stranim jezikom.
Narednik Sergej Bočenko je pomenuo veliki broj uništene opreme i mrtvih ukrajinskih vojnika:

„Pri prelasku granice video sam veliku količinu spaljene opreme, mnogo leševa koji nisu uklonjeni.
Mnogo sanitetskih vozila u suprotnom pravcu.

Biće poraza.
Neminovno će nas oboriti u najboljem slučaju, ono što su zapadni instruktori rekli u poslednje vreme.

„Želeo bih da se obratim braći po oružju i svima koji se bore na strani Ukrajine, ovo nije naš rat stalno nas bacaju na klanje.
Sve je to besmisleno.
a rusi inače vole rat? pevaju kaljinku i ko jedan u rov i u smrt?

Руси су ушли у Украјину из 5 праваца, не контам шта сам ја овдје слагао?
Куцају на врата Кијева, лети украјинска делегација у Бјелорусију, воде се преговори.
Сви знамо зашто се одустало од преговора и ушло у сумануто крвопролиће и крај Украјине какву смо познавали.
Ништа више неће бити као што је било.
Nisi slagao nego si napisao epsku glupost :lol:
Ocekivao si da ce Ukrajinci da se uplase i predaju vlast putinu. A to se naravno nije desilo.

Ниси у праву нико овдје није куртон ово је озбиљан рат, све што се дешавало на простору екс Југославије је бања у односу на интензитет овог рата од броја оклопа до броја граната , употребе дронова, авиона.И наравно да Украјина није сама у овоме, од логистике, до оружја, командног кадра,поготово сателитско осмтрање, све је НАТО позадина.И то знају сви, није ни велика тајна.Запитај се да Украјина као војна сила у оклопу готово да нема више оклопа из ере СССР а после Русије имала је највише оклопа у Европи.Шта мислиш ко је то спржио, уништио?Па Руси ко други.Они практично сада користе само НАТО оружје јер своје залихе са почетка рата немају.И наравно да би Украјина капитулирала до сада 10 пута да не добија новац за буџет и оружје од САД и ЕУ.Али докле пријатељу све има свој крај,лимит?А тај крај се ближи.Једино ако не очекујеш да пољски или тамо хрватски бојовник ушета у Украјину и брани Зеленског.Тај филм нећеш гледати.Русија овај рат неће добити у оквиру какав је она замислила али Украјине га неће добити ни у једном оптималног циља који је повољнији од фебруара 2022.То што Руси кењају да је ово СВО а не рат је већ нека друга тема.
unistenje zapadne civilizacije nije rat vec komplikovan proces na vise polja (politicki, vojni, ekonomski, finansijski, moralnio, propagandni...........) i zato je adekvatna formulacija SVO.
Da je u pitanju samo ukrajina , bio bi to samo rat, ali ovo je nesto daleko krupnije i obimnije..........ovo je smena civilizacija.

UAFKurskIncursionAugust15,2024.png

Back