Ukrajina prekinula isporuke ruskog gasa Evropi

Screenshot_20250103_151216_Chrome.jpg

Šta bi tek bilo da Hrvatska ne kupuje skupi američki GaS

Generalno Ruse rijetko kad boli glava, dosta su rezignirani i apatični.
Pošalji u smrt 200k vojnika, a da ne znaju koji im je vojni cilj, niko se nije trznuo oko toga u Rusiji. Naučili su biti poslušni.
80 000 трајних губитака, руских. Зато их и не боли глава, нема мобилизације, нема проблема, добровољци / уговорци решавају све.

А Украјинци су под притиском да мобилишу све до само 18 година (сада је граница 25). Шта рече глумац, 30 000 губитака? :roll: Пре ће бити око 350 000 изгинулих.

Сабереш 2 и 2, па резултат сам дође.

80 000 трајних губитака, руских. Зато их и не боли глава, нема мобилизације, нема проблема, добровољци / уговорци решавају све.

А Украјинци су под притиском да мобилишу све до само 18 година (сада је граница 25). Шта рече глумац, 30 000 губитака? :roll: Пре ће бити око 350 000 изгинулих.

Imate više gubitaka, prestani da se tešiš.

Poznato je da u demokratiji vredi svaki život, dok u Staljinizmu može i da se žrtvuje 100,000 po varošici

Imate više gubitaka, prestani da se tešiš.

Poznato je da u demokratiji vredi svaki život, dok u Staljinizmu može i da se žrtvuje 100,000 po varošici
Медијазона, Енглези који броје читуље по Руској федерацији (уз помоћ своје амбасаде у Москви), кажу да су утврдили око 80 000 који се могу повезати са ратом.
Све остало је машта, бујна машта, пропаганда, лаж, обмана, неморал.

Медијазона, Енглези који броје читуље по Руској федерацији (уз помоћ своје амбасаде у Москви), кажу да су утврдили око 80 000 који се могу повезати са ратом.
Све остало је машта, бујна машта, пропаганда, лаж, обмана, неморал.
Nemam poverenje u podatke iz Ruske Federacije. S tog mesta je stigla i vest da rata nema.

Obavešteniji izvori kažu 230,000 poginulih 560,000 ranjenih

Radi poređenja imali ste 14,000 kad vam se raspao SSSR u avganistanu

Ukrajinci znaju zašto ginu, a siroti Rusi ginu zato jer im 17 mil km2 nije dovoljno.
Misliš da takvo suludo ponašanje Rusiji ne dolazo na naplatu?

Ukrajinci znaju zašto ginu, a siroti Rusi ginu zato jer im 17 mil km2 nije dovoljno.
Misliš da takvo suludo ponašanje Rusiji ne dolazo na naplatu?
Нато није клуб обожаваоца лептира.

Украјини је гарантован суверенитет ако остане војно неутрална.

Ако неће... неће бити ни Украјине.

Да ли је то тешко разумети... или је тако тешко прихватити да запад више нема монопол на употребу силе?

Руси не би ни кренули да непријатељски војни савез не покушава да све суседе Руске федерације стави под своју контролу.

Уосталом, што нису прихватили Путинову заинтересованост да Руска федерација уђе у Нато, тамо негде 2000/2001. године? Или ћеш да се правиш да се то није догодило?

Нато није клуб обожаваоца лептира.

Украјини је гарантован суверенитет ако остане војно неутрална.

Ако неће... неће бити ни Украјине.

Да ли је то тешко разумети... или је тако тешко прихватити да запад више нема монопол на употребу силе?

Руси не би ни кренули да непријатељски војни савез не покушава да све суседе Руске федерације стави под своју контролу.

Уосталом, што нису прихватили Путинову заинтересованост да Руска федерација уђе у Нато, тамо негде 2000/2001. године? Или ћеш да се правиш да се то није догодило?
"Украјини је гарантован суверенитет ако остане војно неутрална."

Gdje to piše?
Ali znamo gdje piše da im je garantiran suverenitet a da zauzvrat istovari nuklearno Rusiji.

што нису прихватили Путинову заинтересованост да Руска федерација уђе у Нато, тамо негде 2000/2001. године? Или ћеш да се правиш да се то није догодило?
Sad si se rusoizlajao da nečija ambicija da uđe u NATO nije nikakav smrtni greh, nego preporučena aktivnost

"Украјини је гарантован суверенитет ако остане војно неутрална."

Gdje to piše?
Ali znamo gdje piše da im je garantiran suverenitet a da zauzvrat istovari nuklearno Rusiji.
Само гледам да ли ћеш овај извор да прогласиш за пристрасан:

https://www.slobodnaevropa.org/a/ukrajina-ukinula-vojnu-neutralnost/26758994.html

Ukrajina ukinula vojnu neutralnost
23. decembar 2014.

Шта су тражили, то су и добили. Једноставно.

Gdje piše da im je garantiran suverenitet ako ostanu vojno neutralni? Da vidimo dokument.
https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...nuklearnog-oruzja-i-da-li-ju-je-rusija-izdala

Са само једном напоменом - ако Руси схвате да непријатељски војни савез не реагује на дипломатију, примениће силу.
Време се не броји од 2022. нити од 2014., али ти свакако жмуриш.
Ратовање је последица тога што је све остало пре тога пропало.
Запад неће дипломатију.

Теорија са којом машеш је шаргарепа за мале земље, оно "не липши магарче до зелене траве".
Велике силе могу све, а ми сви остали... ако се уклопимо, уклопили смо се. Овај свет је суров.

Ми нисмо напали Америку, па смо бомбардовани.
Ни Вијетнам није имао агресивних намера, па је и он мрцварен много година.
И разне друге земље.

Крај бахатог америчког монопола на употребу силе.
Што се пре навикнеш на ту чињеницу, биће ти лакше.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...nuklearnog-oruzja-i-da-li-ju-je-rusija-izdala

Са само једном напоменом - ако Руси схвате да непријатељски војни савез не реагује на дипломатију, примениће силу.
Време се не броји од 2022. нити од 2014., али ти свакако жмуриш.
Ратовање је последица тога што је све остало пре тога пропало.
Запад неће дипломатију.

Теорија са којом машеш је шаргарепа за мале земље, оно "не липши магарче до зелене траве".
Велике силе могу све, а ми сви остали... ако се уклопимо, уклопили смо се. Овај свет је суров.

Ми нисмо напали Америку, па смо бомбардовани.
Ни Вијетнам није имао агресивних намера, па је и он мрцварен много година.
И разне друге земље.

Крај бахатог америчког монопола на употребу силе.
Што се пре навикнеш на ту чињеницу, биће ти лакше.
Znači ti otvoreno polaziš od osnova: "Mi smo Rusija. Dozvoljeno nam je mnogo više nego recimo Ukrajini."

A onda kad vam neko (batinama) pojasni da to nije tako, prijavljujete da je to porodično nasilje

Znači ti otvoreno polaziš od osnova: "Mi smo Rusija. Dozvoljeno nam je mnogo više nego recimo Ukrajini."

A onda kad vam neko (batinama) pojasni da to nije tako, prijavljujete da je to porodično nasilje
Америка је уништила 9000 од 16000 села у Вијентнаму, зато што је тамошњи народ хтео по свом а не по америчком.
Да ли се бахата америка извинила? Није.
А Вијетнам је један океан далеко.

Украјина... има заједничку границу са нуклеарном силом. И глупаци који воде Украјину мисле да ту чињеницу треба занемарити. Ето им последица. Отворили су Пандорину кутију.

Back