Ukrajina: Animal Rescue Kharkiv & PETA spašavaju životinje

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.479
Nada za životinje kojima je potrebna: spasilačke operacije Animal Rescue Kharkiv i PETA u UkrajiniŽivotinje u projektu pronalaze kod nas privremeni dom i sveobuhvatno se zbrinjavaju i leče u skladu sa svojim bolestima u specijalno dizajniranoj veterinarskoj ambulanti. Dobiće neophodne vakcinacije, testove i papire za transport u Evropu.

U područjima pogođenim sukobima, posebno duž linija fronta između Sumija i Donjecka, bezbrojne životinje trpe strašne stvari: psi, mačke, koze, ovce i konji su ostavljeni, često vezani lancima ili zaključani u štalama - bez hrane, vode ili ljudske pažnje .

Ako imaju „sreću“, još ima komšija koji mogu malo da se brinu o njima – ali mnogi su prepušteni sami sebi i zato umiru. Bez stalnih napora ARK-a i PETA-e, ove životinje bi bile ostavljene da umru.

Samo u martu 2024. iz ovih ugroženih područja spasena je 471 životinja. Među ovim spašenim životinjama bilo je mnogo mladih životinja, rođenih u haosu rata, kojima je posebno potrebna zaštita. Spašavanje svih ovih životinja – često uplašenih, teško bolesnih i traumatizovanih i uznemirenih ratnim okolnostima – je herkulovski zadatak, ali zadatak koji se ostvaruje iz dana u dan uz neumornu posvećenost i saosećanje.

1713625892534.jpeg
 

Back
Top