UKLJUCI MOZAK - ISKLJUCI B92

Da li verujete Izmisljajderu,Insajderu,Autsajderu?:)

  • Da

  • Da, ja ne volim da nesto preterano koristim mozak

  • Ne

  • Ne, ja mislim svojom glavom

  • ne znam, mozda


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gossca

Elita
Poruka
17.162
После краће паузе, квислиншка ТВ супертврђава Б52 је наставила свој специјални рат (који води за туђ рачун) против ДСС-а.

За разлику од разорних америчких бомби које су широм света сејали бомбардери Б52, када се разиђе дим и отпуше уши од заглушујућег праска, испостави се да су бомбе ТВ Б52 само ћорци. Али ти и ћорци остављају озбиљне последице. После сејања злонамерних инсинуација, полуистина и пресних лажи, остају трагови. Годинама се „Аутсајдер“ ударна емисија наводно истраживачког новинарства Б52 (а стварно гебелсовско пропагандистичког новинарства), бави само једном ствари – сатанизацијом Војислава Коштунице и ДСС-а.
То је основна нит која повезује све „Аутсајдере“ Б52. И рекох, остају последице. Оцрњују се институције, попут СПЦ, војске, оцрњују се неподобне странке, оцрњују се привредни субјекти, оцрњују се поједини градови или места, и на крају оцрњују се појединци. Појединцима се покушава нанети тзв. „грађанска смрт“. Грађанска смрт је појам познат још од времена римског законодавства. На пример, у новијој историји, у француском законодавству деветнаестог века постојали су појмови „грађанске смрти“ или „делимичне грађанске смрти“ који су укинути половином тог века и избачени из тог законодавства. А ти појмови су се односили само на лица осуђена на смрт, доживотну робију или на депортацију. То кореспондира са жељама „Друге Србије“, дела невладиних организација, ЛДП-а, потајним жељама ДС-а, и појединих медија попут Б52, да Војислава Коштуницу и ДСС, осуде (може и на смрт), пошаљу на робију или бар депортују. И да тиме испуне много више од онога што им налажу њихови амерички и други налогодавци. Та жеља наведених, да појединцима или групама нанесу „грађанску смрт“ је била нарочито изражена 2003. године, током незаконито уведеног ванредног стања и акције „Сабља“, када је на власти била тзв.“Жута хунта“. Најстрашније је што наведени, укључујући и Б52, покушавају да нанесу „грађанску смрт“ невиним особама (данашња модерна законодавства не предвиђају „грађанску смрт“ ни за осуђене на смрт, доживотну робију или на депортацију). Једноставно „грађанска смрт“ је превазиђени и анахрони облик кажњавања, у данашње време то је чињење зла. То управо и чини „модерни“ и „слободоумни“ Б52.

Ова медијска кућа, оцрњује и цео један град – Лазаревац, као легло опште корупције и лоповлука.


Емисија „Аутсајдер“која „кошта ко светог Петра кајгана“ је отворила два наводна проблема у „Колубари“. У првој епизоди проблем употребе посредничке-туђе механизације а у другој проблем посредовања у трговини угљем.

Пре тога осврнућу се на очигледне неистине, или ако вам је драже, лажи „Аутсајдера“ и Б52, које сам ја као лаик могао да уочим. Очигледним називам оно што није везано за наводе који се тичу ускостручних проблема. Остале неистине или полуистине је много теже открити јер то зависи од познавања области рударства и енргетике, али и економије, али ћу се и тиме бавити, јер је то најважнији део овог чланка.
-------------------------------------------------------------------------------------
Otvorila sam ovu temu, jer ne volim Izmisljajder, Autsajder na B92, niti im verujem...otisla sam na sajt B92 i malo komentarisala razne tekstove...Svi moji komentari su objavljeni, osim mojih komentara o ovoj emisiji:lol:
Svi me znate kao veoma kulturnu osobu, pa su i moji komentari bili takvi - kulturni, ali ipak, nisu objavljeni na sajtu B92:)

Mene zanima koliko vas ovde slepo veruje u to tzv. istrazivacko (lazljivo) novinarstvo, a koliko vas misli svojom glavom.:)
 
Очигледне неистине

1. Очигледно је лажна тврдња да пословање „Колубаре“ није нико контролисао. Сам Б52 два пута наводи да је имао увид у извештај интерне контроле а да није могао да оствари увид у извештај комисије коју је формирао садашњи директор ЕПС-а. Такође, јасно је да су по природи ствари, „Колубару“ контролисали и ЕПС и све владе. Такође у време директора Томића, од 2004. до 2007. године, независна ревизорска кућа „Дилојт“је радила ревизију пословања , али и за 2008., 2009. али и 2010. годину. Поставља се питање због чега Б52 износи тако очигледну неистину? Са исто толико основа, ако не и више, ја бих могао тврдити да деценију уназад нико није контролисао рад медијске куће Б52! Ко је контролисао начин финасирања те куће? Нико! Коме је познато како се троши новац телевизије, која има националну фреквенцију? Никоме. Зашто нико није до краја истражио како је и под којим условима Б52 добио зграду коју користи и колико плаћа закуп? Зашто Б52, нити било који медиј, није транспарентно или било како, објавио податке о томе да ли Б52 на законит начин користи зграду коју је добио од државе?
 
Очигледне неистине

2. Следи запањујућа лаж! Драматично је саопштен навод „После убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, ДСС преузима власт у земљи а самим тим и у „Колубари“... При томе,уз тај текст иде драматична музика, и суморни црно бели снимци, како Коштуница излази из тамног аутомобила, чиме се подло сугерише да је Коштуница одмах после Ђинђићевог убиства похитао да заузме фотељу убијеног. Истину сви знате. После Ђинђићевог убиства, у које је сумња се, био умешан и Чеда, чести посетилац Шилерове и пријатељ чланова земунског клана, председник владе постаје Зоран Живковић, аванзовао је и Чеда, а јадна Наташа Мићић је већ била вд председника државе. И сви заједно проглашавају незаконито и неуставно ванредно стање, хапсе 11000 грађана, од чега је процесуирано мање од три стотине. Дакле, годину дана после Ђинђићевог убиства влада „Жута хунта“. Тек после избора, на основу воље грађана, Коштуница постаје председник владе. Такође, после убиства није промењен директор „Колубаре“ већ је остао исти, и власт у „Колубари“ је држала ДС.
Поставља се питање због чега Б52 износи тако запањујућу неистину?
 
Очигледне неистине
3. Много пута у обе емисије износи се тврдња да је „Колубара“ пословала са губицима, а 2007. године са највећим губицима, који су узроковани махинацијама са изнајмљивањем механизације и продајом угља испод цене посредницима, односно приватницима, што је ноторна неистина. Овим ћу се посебно бавити касније, а овде треба рећи да је „Колубара“ позитивно пословала и те године и да је и тада платила порез на добит. Од пословних банака „Колубара“ је уредно добијала пословне гаранције.
 
Очигледне неистине

4. На више места у „Аутсајдеру“ се наглашавају лажни подаци о томе да су приватници на основу рада своје механизације извлачили невероватне месечне зараде (24.000 евра месечно, за 8 сати рада дневно и 72.000 евра месечно, за 24 сата рада дневно). При томе се новац који они добијају за своје услуге изједначава са зарадом-добити-профитом. И врапцима је јасно да је зарада оно што остане када се одбију сви трошкови (гориво, мазиво,одржавање, оператери,порези итд.). Томић одговорно тврди, што је лако проверити, да је права добит била само петина, тј. 20% а да су трошкови износили 80% што је и логично (гориво, мазиво,одржавање, оператери, амортизација итд.). Уз то од добити треба платити порез на добит који износи 10%. Дакле, прва машина коју помиње „Аутсајдер“ је доносила чисту добит од око 4320 евра месечно а друга 12920, односно 51840 евра и 155040 евра годишње. Јасно је да је Б52 је приказивао више од пет пута већу добит од стварне а тенденцизно је занемаривао трошкове. Месечни трошкови у првом случају су 19.680 евра а у другом 59.180 евра. Годишњи трошкови у случају прве машине су 236.160 евра а у случају друге би били 710.160 евра. Наравно никада није постојала машина која је радила целе године, сваки дан, 24 часа али је могуће да је нека добро одржавана машина, радила месец дана сваки дан, у све три смене, у некој години ове деценије.
 
5. Следећа лаж је тврдња бившег директора Слободана Ђерића, кадра ДС-а, да нов булдожер кошта 100.000 евра, четири пута мање од стварне цене и на томе Б52 гради причу. Истина је да нов булдожер Катерпилар Д8Р кошта 400.000 евра (без камате).
 
6. На крају прве емисије, Б52 изричито тврди да је „Колубара“ плаћала много веће износе за инфраструктурне радове него што је заиста урађено. При томе није пружен ни један доказ. Очигледно је да се ради о неистини. Постојало је више надзорних органа, а међу њима су и председници МЗ, општински надзорни органи и надзорни органи „Колубаре“ који су пратили те радове.
 
7. Такође на крају те емисије износи се изричита тврдња де је „Колубара“ плаћала машине и када нису радиле, тј. када су стајале у месту. Ни ту није наведен ни један доказ. Очигледно је да се ради о неистини.
 
8. У другој емисији Б52 износи неистину да је 90% угља намењено термоелектранама а 10% индустрији и широкој потрошњи. Истина је да је 92% намењено термоелектранама а 8% индустрији и широкој потрошњи. У процентима се та разлика од свега 2% може учинити безначајном али та 2% значе „свега“ 600.000 тона угља!
 
9. У истој епизоди Б52 преноси лажну тврдњу Слободана Ђерића, и на њој гради причу, да Београдским електранама треба 30.000 тона угља годишње. У интернет вести на Б52, два дана после те епизоде, износи се податак да је у току грејне сезоне, БГ електранама потребно највише 4500 тона, дакле вероватније 4000 тона угља. То је око седам пута мање него што тврде Б52 и ДС-ов Ђерић у „Аутсајдеру“(мада се тврди да је он сада у ЛДП-у). Дакле, слагали су више него шестоструко, за 26.000 тона. Главна је чињеница да је БГ електранама потребно веома мало угља, свега пола процента од укупне количине енергената које користи. Грубо речено топланама треба 99,5% гаса и мазута, односно толико им је угаљ непотребан.
 
10. При крају друге емисије се износи евидентна лаж да су „ћерке“ фирме издвојене из „Колубаре“ 2004. и 2005. године, чиме се инсинуира да је таква одлука донета од стране владе Војислава Коштунице. Истина је другачија. Одлуку о издвајању тих фирми је 2003. године донела влада Зорана Живковића уз подршку директора „Колубаре“ Ђерића. И тада је, у свом маниру, муко моја пређи на другога, Ђерић успео само да региструје ћерку фирму, са адресом и директором као јединим запосленим.
 
11. У другој емисији је као егзотичан пример злоупотребе наратор навео и да су поједине машине радиле 25 сати једног дана. Неинтелигентни злонамерници из Б52 су заборавили да се сваког октобра прелази на зимско рачунање времена, када дан има један сат више, као што у марту има један сат мање. Управо је то био случај спорног 27. октобра 2007.године када је дан имао 25 сати, па су и поједине машине радиле толико.
 
„Аутсајдер“ тенденциозно манипулише са две ставке у пословању „Колубаре“ од укупно тридесетак њих које утичу на пословање овог гиганта. Мноштво људи несумњивог угледа је одбило да буде на најсрамотнији начин ислеђивано пред камерама. Са друге стране многи нестраначки стручњаци, којих има много, или нису ни позвани да кажу своје или су одбили учешће, а то Б52 крије. Б52 износи неистине које сам набројао.

Али још више се користи полуистинама, медијским триковима и обманама, искривљавањем чињеница, повезивањем неповезивог. Једноставно води специјални медијски рат, чија је основа сива пропаганда, која је опаснија од црне, јер ју је теже разобличити. Да би прогласио Коштуницу и ДСС за дежурне кривце, што чини годинама, Б52 је спреман да сруши углед многих институција. Овај пут удара на ЕПС и спреман је уништи углед овог огромног и стратешки виталног система.

При томе се користи најприземнија демагогија и удара се на осетљиве жице грађана- на цену струје и угља, односно на џеп очајних грађана, који наводно празне лопови из „Колубаре“ и „ЕПС“-а.


При томе зликовци из Б52, вешто заобилазе истину да су у Србији цене струје и угља, социјална а не економска категорија, тј. те цене су нереално ниске и у односу на окружење а поготово у односу на ЕУ. У Србији је цена киловата 4,5 евроценти. У Хрватској је дупло већа, 9 центи. У Македонији је 60% већа цена. У Албанији 65% већа. У Црној гори дупло већа, уз најаву дизања цене. У Мађарској је 11 центи, два и по пута више. У Немачкој 15 центи, итд.
 
u svakoj lazi ima malo istine.u ovoj ima podosta..i ne razumem zasto su neki toliko protiv B92?posumnjao sam jos pre dosta godina da su zidovska televizija ali nisam cuo da to neko spominje..

Da li je to realna emisija ukoliko se cuje samo jedna strana?
DSS odbio gostovanje?
Pa sta, zna se kako to rade svi dobri novinari...
Oni su mogli da prikazu svoju stranu price, a onda da potraze izjave DSS o tome i da kazu :"Ovo je bila nasa strana price, a ovo je njihova strana price."

Da li novinarstvo sme da bude toliko pristrasno?Da li smeju da iznose silne lazi?
Videli smo da smeju.Nazalost.
Ne verujem da ljudi u Srbiji mogu da nasednu na ovo.
 
u svakoj lazi ima malo istine.u ovoj ima podosta..i ne razumem zasto su neki toliko protiv B92?posumnjao sam jos pre dosta godina da su zidovska televizija ali nisam cuo da to neko spominje..

Objasni mi sta je istina u toj emisiji.
Kako mozete da poverujete u nesto, a da niste culi i drugu stranu price?:eek:
To ti zvuci pitko,a? pa prihvatas..chisto onako, jer ti prija uhu?:lol:

po onoj staroj - svi su lopovi...:)

e , pa nisu, ako sto vidis:)
 
Iskljuci B92 - Ukljuci mozak je parola potekla sa stadiona, cije je znacenje da nema vece slobode od sopstvenog misljenja. Sada zamisli kako izgleda kad jednu takvu cistu poruku, iskoristi polupismeni svet u kontekstu negiranja jedne od najociglednijih i bezocnijih pljacka u Srbiji. Izgleda JADNO, ODVRATNO I OCAJNO! Naravno da je U92 tempirala emisuju bas sada i da je ona koncipirana upravo tako da je najveci fokus na stranackoj pripadnosti umesto na OBIMU pljacke, ali to ne znaci da se odvratne njusketine poput Kena, Gusana, Jefte, Tomica, Milete itd. nisu enormno obogatili preko noci na ledjima Lazarevca i cele Srbije. Ako ti je tatica jedan od aktera ove pljacke umesto sto pises nebuloze koje vredjaju inteligenciju, budi srecna sto zivis u ovoj VUKOJEBINI od zemlje gde je sest puta veca sansa da te potrefi meteor nego da ti se oduzme kriminalno stecena imovina. Dok narod gladuje i bulji u ekran jer nema ni hrabrosti ni snage da se bori za svoja prava i decu, vi placate 50evra olosu u kapuljacama da lepi grad sa parolama koje ste, gle cuda, UKRALI!!!!!!
 
carinska mafija,putarska mafija,gradjevinska mafija,fudbalska mafija,farko mafija,narko mafija,poljoprivredna mafija,mafija za privatizaciju.. POSEBNO IZDVAJAM POLITICARE SA DUPLIM RADNIM MESTIMA I STRANE KOMPANIJE.JEL TEBI OVO NIJE REALNO?ONO STO OBJAVLJUJE B92 JE MED I MLEKO STA SE SVE RADI ...
 
Новинарства у Србији нема...
Док власт шверцује дрогу...полицајци обезбеђују транспорт исте...деца политичара са пиштољм витлају по граду....новинари се баве нарученим емисијама и чланцима од фашистичке власти у Србији
 

Back
Top