Uklanjanje orla sa srpskog grba

Медвјед је руски, вук је српски.
To odgovara vremenu. :deda2:

Fm9OkajXEAA3jMr.jpg

vucije-vreme_o.png
 
Двоглави орао је симбол преузет од Византије (Ромејског царства). Две главе представљају двовлашће цара и патријарха, односно цркве. Државе које су се развијале под утицајем Византије, усвојиле су овај симбол.
 
Двоглави орао је симбол преузет од Византије (Ромејског царства). Две главе представљају двовлашће цара и патријарха, односно цркве. Државе које су се развијале под утицајем Византије, усвојиле су овај симбол.
Da to je grb Paleologa koga su naši preuzeli ali i Albanci.
 
Herladičari kažu da ptica na srpskom grbu nije orao nego mitska mitska ali svi prepoznajemo jelte orla .Orao je simbol velikodržavlja pa i nasilnosti .Uz to ptica na srpskom grbu ima dve glave što ne može biti ništa drugo nego izraz šizofrenije.
Od vremena cara Dušana,Srbi nisu vodili osvajačke ratove niti su Srbi ikad bili grabljivi narod.Orao ili tzv.mitska ptica ne može biti srpski simbol.Missim može ali ne ide ne pasuje.
Који то народ није у прошлости освајао територије?
Други су освајали а Срби су мирно живели и трпели освајаче...важи.

Последње што треба мењати је застава и грб.

Погледајмо мало како се то ради широм Европе.
Често мењају у још старије симболе.
Или усред неких "тектонских" промена, најчешће променом друштвеног уређења.
 
Двоглави орао постоји и у аустријској хералдици. Тако је Албанија добила грб.
Da Orao kao simbol potiče još iz Egipta pa je preko Rima preuzet od nekoliko pretendenata vaseljenskog carstva tako je preko vizantije stigao i do nas . Naravno i Nemačka i Hazburgovci su imali svoju verziju. SAD je opet direktna linija sa Rimom :mrgreen:
 
Da Orao kao simbol potiče još iz Egipta pa je preko Rima preuzet od nekoliko pretendenata vaseljenskog carstva tako je preko vizantije stigao i do nas . Naravno i Nemačka i Hazburgovci su imali svoju verziju.
Тачно. Орао је симбол који се појављује у Египту и у другим древним цивилизацијама.

Државе и народи су преузимали једни од других симболе, како би себи дали на значају и како би другима поручили да потичу од неког моћнијег. Током средњег века многе европске царевине и државе су се надметале и доказивале која потиче од Римског царства и која полаже право на његово наслеђе. То и данас постоји у Европи и свету, па тако имамо римске симболе у Америци.
 
Zato što nismo bili toliko jaki kao oni
неи нтересују ме твоји закључци на основу твојих претпоставки.

и ми би били зликовци ко и други да смо могли... како да не...

српски слободарски дух је и током првог св рата сметао енглезима и ако смо били ''савезници''
јер су колонијалистичка сила и неволе слободарски дух јер им је то претња паду колонија...да се не шиири слободарски дух по свету...

:mazi:
 

Back
Top