Ukinuti likovno i muzičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje LIKOVNOG i MUZIČKOG, i da na njihovo mesto dodje TELESNO VASPITANJE

• DA, odlična zamisao! vremena su surova i trebaju nam spremna deca!

glasova: 3 8,3%
  • NE, šta je život bez kulture?

glasova: 27 75,0%
  • DA/ NE, nek svako dete odluči hoće li ići na likovno+muzičko+fizičko, ili samo na FIZIČKO

glasova: 6 16,7%

• Ukupno glasova
    36
Poruka
9.345
Da li ste za ukidanje LIKOVNOG i MUZIČKOG i da njihova mesta zauzme TELESNO VASPITANJE?
trenutno imamo 1 čas likovnog, i 1 čas muzičkog, i 2 časa TELESNOG VASPITANJA.

Po novom, imali bi 4 (ČETIRI) časa TELESNOG VASPITANJA!
Milina! deca će moči da igraju basket, fudbal, odobjku, da uče osnove rvanja, aikada (da nauče padove)
da se valjaju po strunjačama učeći brazilsku JJ, itd!
zamislite školu gde skoro svaki dan imaš TELESNO VASPITANJE ili fizičko ako volite komunistička imena predmeta
u Kraljevini je to bio telesni odgoj....
Takav narod bi bio dalko zdraviji, ravni tabani bi se iskorenili a kriva kičma bi nestala!

Što se tiće LIKOVNOG I MUZIČKOG; oni su TEROR za sve one koji nemaju dara za iste
i veliki su SMOR!
ko ima dara, ići će na akademije i sa i bez likovnog i muzičkog, deca koja vole da crtaju i pevaju
radiće to i bez škole...

SPASIMO NAŠU DECU!
još nije kasno!
U TELESNI ODGOJ SE MORAJU UVRSTITI BORILAČKE VEŠTINE!
rvanje
brazilska JJ
realni aikido

a nastavnici LIKOVNOG I MUZIČKOG svakako neće biti ostavljeni na ulici
ko je na 10 godina do penzije dobiće PUNU penziju, ostali, kako se dogovorimo!
LJUDI VIŠE VAM TREBAJU ZDRAVA DECA NEGO REMBRANTI i RASPEVANI SLAVUJI!
...
uzgred, vrlo često mi roditelji pokažu crteže svoje dece onako raspilavljeni kao vidi brate kako crta!
ja pogledam....dobijem prenos blama, i odčutim! kao al je slatko a odvratno je!
DECA DA BI CRTALA I PEVALA MORAJU PRVO TELESNO DA SRASTU I ODRASTU!
....
Ustalom, evo dogovora!
nek deca odluče hoće li ići na 4 časa TELESNOG ili na 2 časa telesnog + 1 likovno + 1 muzičko!
eto svi siti! i na broju!

Čula sam da deca u Kini na časovima likovne i muzičke kulture najčešće rade domaće zadatke iz matematike i sl..
Predavala sam engleski jezik Kinezima, i shvatila da su oni ohrabrivani sve vreme tokom školovanja da ne obraćaju nikakvu pažnju na muziku ili slikanje.
Kao: "Na tim časovima radimo domaći." Manje domaćih zadataka kući-pesma, daleko bilo da nastavnik muzičkog ili likovnog žele da rade nešto sa svojim đacima.

Da li ste za ukidanje LIKOVNOG i MUZIČKOG i da njihova mesta zauzme TELESNO VASPITANJE?

Milina! deca će moči da igraju basket, fudbal, odobjku, da uče osnove rvanja, aikada (da nauče padove)
zamislite školu gde skoro svaki dan imaš TELESNO VASPITANJE ili fizičko ako volite komunistička imena predmeta
Takav narod bi bio dalko zdraviji, ravni tabani bi se iskorenili a kriva kičma bi nestala!

Što se tiće LIKOVNOG I MUZIČKOG; oni su TEROR za sve one koji nemaju dara za iste
i veliki su SMOR!
ko ima dara, ići će na akademije i sa i bez likovnog i muzičkog, deca koja vole da crtaju i pevaju
radiće to i bez škole...

SPASIMO NAŠU DECU!
još nije kasno!
rvanje
brazilska JJ
realni aikido

...
uzgred, vrlo često mi roditelji pokažu crteže svoje dece onako raspilavljeni kao vidi brate kako crta!
....
Ustalom, evo dogovora!
nek deca odluče hoće li ići na 4 časa TELESNOG ili na 2 časa telesnog + 1 likovno + 1 muzičko!
kako je ovo dubokouman predlog.

šalim se, upravo je obrnuto.

Čula sam da deca u Kini na časovima likovne i muzičke kulture najčešće rade domaće zadatke iz matematike i sl..
Predavala sam engleski jezik Kinezima, i shvatila da su oni ohrabrivani sve vreme tokom školovanja da ne obraćaju nikakvu pažnju na muziku ili slikanje.
Kao: "Na tim časovima radimo domaći." Manje domaćih zadataka kući-pesma, daleko bilo da nastavnik muzičkog ili likovnog žele da rade nešto sa svojim đacima.
ja sam načuo da kinezi imaju desetine hiljada znakova u svom pismu. možda to krišom uče na časovima muzičkog?

ja sam načuo da kinezi imaju desetine hiljada znakova u svom pismu. možda to krišom uče na časovima muzičkog?
Imaju... i žive sa tim.
Naučila sam ih mogim stvarima, ali su oni mene naučili jednoj fantastičnoj.
Svejedno, treba se oprobati u muzici, i slikanju, vajanju, igranju sa zvukom i bojom... ali mislim da to ne treba da ima uticaj na prosek kod školaraca.
Neko se tek sa 40 godina okrene gitari, lupam, i uživa u otkrivanju toga šta koja žica znači.
Neko između obaveza otkrije da je bela površina mesto gde treba nešto nascrtati, naslikati, dok je drugom ta bela površina već sasvim dobra.

Imaju... i žive sa tim.
Naučila sam ih mogim stvarima, ali su oni mene naučili jednoj fantastičnoj.
Svejedno, treba se oprobati u muzici, i slikanju, vajanju, igranju sa zvukom i bojom... ali mislim da to ne treba da ima uticaj na prosek kod školaraca.
Neko se tek sa 40 godina okrene gitari, lupam, i uživa u otkrivanju toga šta koja žica znači.
Neko između obaveza otkrije da je bela površina mesto gde treba nešto nascrtati, naslikati, dok je drugom ta bela površina već sasvim dobra.
i šta kažeš svi milioni školske dece u kini samo matiš rade, a ništa slikanje, ništa muzika do četrdesete godine, a onda prosvetljenje..... kako je to fascinantno....

i šta kažeš svi milioni školske dece u kini samo matiš rade, a ništa slikanje, ništa muzika do četrdesete godine, a onda prosvetljenje..... kako je to fascinantno....
Pa, ne.. Oni sviraju klavir, tradicionalne kineske muzičke instrumente od kojih mi je omiljen guzheng , ali ne znaju ko je npr. Princ, Madonna, Britney Spears; Niko ništa ne zna;
"Ko ti je omiljen izvođač muzike?" "Paaaa... imam neke tu, kineske izvođače, verovatno ne znaš ništa o njima..."

Fizicko bi trebalo da bude opciono, kao gradjansko i veronauka, posto nije neophodno za dalje funkcionisanje u drustvu.
Ko hoce da se bavi sportom, upisuje se u klubove. Dakle, fizicko u skoli nema smisla...
Bas naprotiv,cak bi trebalo uvesti i vise puta nedeljno,da se deca opuste posle nastave.

Fizicko bi trebalo da bude opciono, kao gradjansko i veronauka, posto nije neophodno za dalje funkcionisanje u drustvu.
Ko hoce da se bavi sportom, upisuje se u klubove. Dakle, fizicko u skoli nema smisla...
Нас су за тренирање спортске гимнастике изабрали гледајући нас на часу физичког. Није свака дебелгуза тренирала јер онда није било као сад - плати па вежбај иако си дунстер, него је било бесплатно а тражио се таленат уз одговарајућу грађу.

Ipak, neka postoji čas na kom možemo da se po prvi put sretnemo sa pojedinim borilačkim veštinama.
Gde dete ispoljava agresiju, npr.-tačno ga treba poslati na borilačke veštine, da se kanališe ta agresija na nešto korisno, upotrebljivo na licu mesta.

Нас су за тренирање спортске гимнастике изабрали гледајући нас на часу физичког. Није свака дебелгуза тренирала јер онда није било као сад - плати па вежбај иако су дунстер, него је било бесплатно а тражио се таленат уз одговарајућу грађу.
Tako su pronalazeni,veliki majstori,raznih sportova.

Нас су за тренирање спортске гимнастике изабрали гледајући нас на часу физичког. Није свака дебелгуза тренирала јер онда није било као сад - плати па вежбај иако су дунстер, него је било бесплатно а тражио се таленат уз одговарајућу грађу.
To vec moze. Ali generalno, ne mozes da pokrijes sve, i zbog toga mora u klubove...

i veliki su SMOR!
radiće to i bez škole...

SPASIMO NAŠU DECU!
još nije kasno!
rvanje
brazilska JJ
realni aikido

...
....
Ustalom, evo dogovora!
likovno i muzičko su neophodni za razumevanje umetnosti i razlikovanje iste od kiča i za vežbanje kreativnosti....
bolje svesti biologiju, hemiju, geografiju i istoriju na učenje razumnih podataka sa smanjenim fondom časova...
neka detaljnije uče oni kojima će to trebati u životu, većini nikad neće trebati....
što se tiče uvođenja borilačkih veština to bi podržao i dodao bih uvođenje plesa naročito igranje kola u cilju očuvanja tradicije....

Back