Ukinuta ćirilica u Vukovaru

MOST6

Elita
Poruka
23.638
A nećemo...

Tada ćemo konačno završiti za sva vremena. Sa vama više ni na pecanje kamoli neka saradnja.... Nema odnosa samim tim sve super
Ne možeš ti kao starkelja govoriti u ime mlađih generacija. Ti si svakako završio, ali si ujedno i nebitan, upravo zato što si za otpis. Sutra ili za 20 godina, svejedno, ali odradio si svoje. Mlađe generacije će surađivati i već surađuju. Naravno, tu ne uključujem ultranacionaliste i fanatike kakvih ima na obje strane, već normalne ljude. ;)

kapetanmark

Elita
Poruka
20.369
Ne možeš ti kao starkelja govoriti u ime mlađih generacija. Ti si svakako završio, ali si ujedno i nebitan, upravo zato što si za otpis. Sutra ili za 20 godina, svejedno, ali odradio si svoje. Mlađe generacije će surađivati i već surađuju. Naravno, tu ne uključujem ultranacionaliste i fanatike kakvih ima na obje strane, već normalne ljude. ;)
To su gluposti

Mladi vas ne podnose

Poneko se uvek nađe jel...

Fring

Ističe se
Poruka
2.568
Zakon pisu ljudi i on sluzi da se sprovedu odredene namere, ciljevi. Hrvatima je cilj da istrebe Srbe. I zakon je napravljan u tom smeru.
Zakone pise Brisel i EU
Zakoni se ne donose u interesu ni jednog naroda vec u interesu bankarske oligarhije koja vlada iz sjene i njihovih korporacija
I Srbi,i Muslimni i Hrvati ce biti istrebljeni
Pogledaj diskusiju o demografiji ,nevjerovatni podaci .
Milion i po manje Srba u Srbiji za 10 god od zadnjeg popisa
Strasno

C

Cyruse

Gost
Zakon pisu ljudi i on sluzi da se sprovedu odredene namere, ciljevi. Hrvatima je cilj da istrebe Srbe. I zakon je napravljan u tom smeru.
A onda će Albanci, Pakistanci, Indijci, Sirijci i ostali da istrebe Hrvate. :lol:

Daleko od toga da sam fan Jugoslavije, što vreme više prolazi sve mi je ogavnija ta tvorevina, ali s praktične strane gledano - Jugoslavija je bila JEDINI način opstanka ovdašnjih malih slovenskih naroda. Sa 20+ miliona ljudi mogao si očuvati i kulturu i jezike i običaje i etničku strukturu stanovništva. Ovakvi mali narodi koji se smanjuju suludom brzinom i utapaju u druge narode van svojih matica - su osuđeni na propast i izumiranje.

Tako je kako je. Ništa se tu ne može.

Da li neka šačica Srba piše ćirilicom ili ne u nekom hrvatskom selu Vukovaru, koje rapidno postaje mesto duhova iz koga beži sve živo bez obzira na nacionalnost, je totalno nevažno iz šire perspektive.

Poruka
10.255
Koliko ja znam do pre rata nasimu Krajini i Vukovaru nisu ni znali cirilicu, oduvek su pisali latinicom...
Točno tako. Sjećam se iz škole, najviše su se Srbi bunili kad se moralo nešto pisati i/ili čitati na ćirilici. Dok sam ja išao u osnovnu (80-tih) imali smo kroz godinu 4 zadaćnice za napisati. 2 na latinici, 2 na ćirilici. S ćirilicom su uvijek bili problemi kod Srba. I "Politiku" sam mu morao čitati, da bi znao koliko je ugrožen od mene! 😁😂

MOST6

Elita
Poruka
23.638
A onda će Albanci, Pakistanci, Indijci, Sirijci i ostali da istrebe Hrvate. :lol:

Daleko od toga da sam fan Jugoslavije, što vreme više prolazi sve mi je ogavnija ta tvorevina, ali s praktične strane gledano - Jugoslavija je bila JEDINI način opstanka ovdašnjih malih slovenskih naroda. Sa 20+ miliona ljudi mogao si očuvati i kulturu i jezike i običaje i etničku strukturu stanovništva. Ovakvi mali narodi koji se smanjuju suludom brzinom i utapaju u druge narode van svojih matica - su osuđeni na propast i izumiranje.

Tako je kako je. Ništa se tu ne može.

Da li neka šačica Srba piše ćirilicom ili ne u nekom hrvatskom selu Vukovaru, koje rapidno postaje mesto duhova iz koga beži sve živo bez obzira na nacionalnost, je totalno nevažno iz šire perspektive.
Svi ti Albanci, Pakistanci, Indijci i Sirijci postat će Veliki Hrvati. Znaš li zašto?

assimiliation.png

:mrgreen:

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.048