Quantcast

Укинут кућни притвор узбуњивачу Александру Обрадовићу! (ВИДЕО)

комшија

Legenda
Poruka
63.505
https://srbin.info/politika/ukinut-kucni-pritvor-uzbunjivacu-aleksandru-obradovicu/

Укинут кућни притвор узбуњивачу Александру Обрадовићу! (ВИДЕО)

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донела је решење којим се узбуњивачу из "Крушика" Александру Обрадовићу укида мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета, саопштено је из тог суда.


15:51 18.12.2019.

Из образложења одлуке, како се наводи у саопштењу суда, произилази да је судија за претходни поступак извршила увид у достављене списе, као и допис Вишег јавног тужилаштва од 18. децембра у којем се јавни тужилац није изјаснио да ли предлаже продужење или укидање изречене мере уз образложење да одлуку о томе оставља на оцену суду, те је нашла да више не стоје разлози због којих је окривљеном изречена мера кућног притвора.

Из суда подсећају и да је против наведеног решења дозвољена жалба у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду.

Претходно су грађанска иницијатива „Слобода за Александра“ и Удружење за заштиту уставности и законитости републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац доставили потписе 25.000 грађана који су сматрали да је притвор Обрадовића неоснован и траже његово пуштање.

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је данас да је Министарству унутрашњих послова упутио јуче ургенцију за појашњење правног основа хапшења Александра Обрадовића, као и питања у вези са мерама и радњама приликом Обрадовићевог привођења у кругу фабрике наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву 18. септембра.

Подсетимо, Обрадовић је ухапшен три дана након што је међународни портал „Армс Wатцх“ објавио текст о томе како поједине фирме по повлашћеним ценама купују оружје из „Крушика“.

Кућни притвор Обрадовићу одређен је на иницијативу републичког јавног тужиоца и против њега се води поступак због сумње да је одавао поверљиве пословне информације фабруке оружја „Крушик“ из Ваљева.


1576694176300.png
 

комшија

Legenda
Poruka
63.505
https://www.danas.rs/politika/1-od-...-obradovicu-jos-jedna-pobeda-gradjana-srbije/

1 od 5 miliona: Ukidanje pritvora uzbunjivaču Obradoviću još jedna pobeda građana Srbije

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da je odluka o ukidanju kućnog pritvora uzbunjivaču iz valjevskog „Krušika“ Aleksandru Obradoviću još jedna u nizu pobeda građana Srbije.


1 od 5 miliona: Ukidanje pritvora uzbunjivaču Obradoviću još jedna pobeda građana Srbije 1


Piše: Beta 18. decembra 2019. 18.24 Izmenjeno: 18.28

Odluku o ukidanju pritvora Obradoviću ranije danas doneo je Viši sud u Beogradu.
U saopštenju „Jedan od pet miliona“ istakli su da se „borba ovde ne završava“, pozivali su ljude da im jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o „nelegalnostima i nezakonitim radnjama na koje bi želeli da ukažu, a dešavaju se na poslu, u mesnoj zajednici, gradu“ i dodali da će zaštititi svakog ko se uzbuni protiv vlasti.

„Ključna stvar jeste pritisak koji smo svi mi zajedno stvarali kako ne bi dozvolili da se tema Krušika zaboravi. Preko 30 hiljada potpisa prikupljeno je kako bi se Aleksandar Obradović oslobodio“, navodi Udruženje.
Udruženje je istaklo da je ponosno na sve svoje prijatelje i kolege koji su pomogli i pokazali izuzetnu solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem i pokazali da je „Srbija zemlja normalnih ljudi željnih slobode“.

Radnik valjevske fabrike „Krušik“ nalazio se tri meseca u pritvoru, a uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu zbog sumnje da je počionio odavanje poslovne tajne.
Obradović je ukazao na koruptivne aktivnosti u vezi sa trgovinom oružjem, odnosno da su neke privatne kompanije po povlašćenim cenama kupovale oružje iz te vojne fabrike, a medju tim kompanijama je i firma „GIM“ koja se povezuje sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Brankom Stefanovićem.
 

cornflakes

Poznat
Poruka
8.454
Ne znam ko radi ovaj marketing za ovakve plakate

Al ovo neodoljivo podseca na boljsevicku revoluciju iz 1917e
.

Власт и опозиција (за сада) синхронизовано и безуспешно покушавају да направе некакву "неутралну" поларизацију.

Неутрална поларизација је сукоб две "супротстављене" стране око безначајних питања, идиотизама типа да ли ћу ја да проведем више од 5 минута на телевизији (!).

Негде су људи то прочитали и прате ову параду лудака у забезеку, безнадежно очекујући да се ту појави неко нормалан и постави сувисло питање.

Када је Бошко Обрадовић поставио најнормалније питање - шта ће овде мигранти који су у ову земљу доспели из земаља ЕУ, распад је почео.

Падају маске лажи и превара, нема одговора на најједноставније питање, како она емисија каже, шта радите бре...


.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.505
http://rs.n1info.com/Vesti/a553567/...Srecan-sam-zbog-ukidanja-kucnog-pritvora.html

Obradović: Srećan sam, ali i svestan da je ovo samo tajmaut u borbi do pobede


1576698947300.png


18.12.2019.

Uzbunjivač iz "Krušika" Aleksandar Obradović je u svom stanu u Valjevu od ekipe TV N1 saznao da mu je Viši sud u Beogradu ukinuo meru kućnog pritvora. U prvoj reakciji na odluku suda rekao je da se oseća uzbuđeno, da nema euforije, ali da jeste srećan.


"Shvatam da nisam definitivno slobodan, da je ovo mera kojom ja samo imam mogućnost da se branim sa slobode. Još nije sviran kraj utakmice, ovo je možda samo tajmaut protivničke strane u prvoj četvrtini, gde se možda sabiraju redovi, gde se analizira presing od naše strane, gde se pokušava da se ublaži presing", slikovito je kazao Obradović.

Borba će i dalje trajati, nastavio je Obradović sportskim rečnikom i kazao da očekuje "niske udarce i kršenja pravila igre sve do kraja utakmice".

"Ali verujem u svoj tim, verujem u sebe i u svog trenera, a verujem i u javnost kao šestog igrača u mojoj borbi do konačne pobede", poručio je.

Kazao je da je tokom 90 dana pritvora bilo tmurnih i mučnih dana, ali da se potrudio da sve te ružne stvari odvoji u "neke fiokice".

"Interesovale su me lepe stvari koje su se dešavale, podrška od ljudi, od medija... Pre svega želim da se zahvalim TV N1 na profesionalnom izveštavanju oko celog ovog slučaja", rekao je Obradović.

Podsetio da mu je njegov dom prethodna tri meseca bio ćelija, ali da je bar imao mogućnost da spava u svom krevetu, da jede hranu koju želi i da mu u posetu dođe ko god hoće.

Upitan da li bi sa trenutne tačke gledišta, ponovio svoje postupke, Obradović je rekao da apsolutno bi, i da bi možda promenio samo neki redosled koraka.

"Ja sam sa tom dilemom davno raskrstio tako da isto bih ponovio sve što sam uradio i sada", jasan je on.

Sticajem okolnosti odluka da se merom kućnog pritvora isključi iz javnosti, Obradovića je stavila upravo u fokus.

"Neke stvari su se tu poklopile, neke stvari su se desile, i ja sam u nekom trenutku možda iracionalno mislio da sam ja baš stvarno bio predodređen da o nekim stvarima kažem. Postoje mnoge stvari koje su izašle u javnost, ali postoji mnogo veći broj svega onoga što javnost ne zna, tako da valjda će doći vreme možda i za neki razgovor, pa i za televiziju N1, gde bi se neke stvari otkrile. Možda i za neku knjigu ili nešto tome slično", poručio je uzbunjiva iz "Krušika".

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donela je rešenje kojim se Obradoviću ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

Uoči saopštavanja odluke Višeg suda, nekoliko desetina građana okupilo se ispred Palate pravde kako bi pružili podršku Obradoviću.

Prethodno su građanska inicijativa "Sloboda za Aleksandra" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac dostavili potpise 25.000 građana koji su smatrali da je pritvor Obradovića neosnovan i traže njegovo puštanje.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je Ministarstvu unutrašnjih poslova uputio juče urgenciju za pojašnjenje pravnog osnova hapšenja Aleksandra Obradovića, kao i pitanja u vezi sa merama i radnjama prilikom Obradovićevog privođenja u krugu fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu 18. septembra.

Podsetimo, Obradović je uhapšen tri dana nakon što je međunarodni portal "Arms Watch" objavio tekst o tome kako pojedine firme po povlašćenim cenama kupuju oružje iz "Krušika".

Kućni pritvor Obradoviću određen je na inicijativu republičkog javnog tužioca i protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je odavao poverljive poslovne informacije fabruke oružja "Krušik" iz Valjeva.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.505
https://www.slobodnaevropa.org/a/su...ritvoru-uzbunjivača-iz-krušika-/30330559.html

Obradović za RSE po ukidanju pritvora: Nisam konačno slobodan


1576699175800.png


18. decembar/prosinac, 2019.

"Divan je osećaj biti na slobodi, ali nisam u euforiji jer ovom odlukom nisam konačno na slobodi, samo sam dobio mogućnost da se branim sa slobode", rekao je za RSE Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu nakon što je mu je Viši sud u Beogradu ukinuo kućni pritvor posle tri meseca.
Viši sud je u sredu Obradoviću ukinuo meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

U odluci se navodi da se u dopisu Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu.
"Sudija za prethodni postupak je zaključila da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera", stoji u obrazloženju odluke objavljene na sajtu Višeg suda.

Obradović za RSE kaže da je svestan da će put do konačne slobode biti dug i trnovit.
"Ovo je samo jedan korak u toj borbi", kaže Obradović navodeći da je zahvalan svima koji su ga podržali.
Obradović kaže da će po ukidanju kućnog pritvora prvo napustiti svoj dom i prošetati.
"Osetiti miris i ukus slobode, prespavaću pa ću se onda sa porodocom i advokatom posavetovati šta je najbolje za dalje", rekao je Obradović.
Okrivljenom Aleksandru Obradoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela odavanje poslovne tajne.

Prve reakcije

"Prekinut je sadizam srpskog pravosuđa nakon tri meseca", rekao je Obradovićev advokat Vladimir Gajić ispred Palate pravde na skupu Inicijative za Aleksandra Obradovića pod nazivom "Slobodan ili zatočen - mi smo uz njega".
Okupljeni su skandirali "Pobeda" nakon objavljivanja sudske odluke.

"Do te pobede će jednog dana valjda doći kada zbog ovoga, zbog čega je Aleksandar Obradović bio u pritvoru, budu odgovarali oni koji treba zbog toga da odgovaraju", poručio je Gajić.
Na platou ispred Palate pravde, na skupu koji je trajao oko sat vremena, okupilo se nekoliko desetina ljudi, među kojima su bili i opozicioni političari, poput Zorana Lutovca, lidera Demokratske stranke i potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića.

Neki od okupljenih nosili su maske sa likom Aleksandra Obradovića i transparente podrške uzbunjivaču iz "Krušika".
Biljana Stojković, profesorka Beogradskog univerziteta koja je pokrenula 'Inicijativu za Aleksandra Obradovića' rekla je za RSE da građanske inicijative neće odustati od dalje borbe.
“Ovo je zausta bila neka vrsta siledžistva države nad tim čovekom, koji je čovek pravde. Platio je veliku cenu. Nećemo zaboraviti Aleksandra. Uvek smo uz njega”, poručila je Stojković.
"Pravda je u Srbiji dostižna, ali spora", rekao je Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

On je pre saopštavanja odluke o ukidanju kućnog pritvora rekao da će, ukoliko Obradović ne bude pušten danas, biti organizovan marš 'Sloboda za Aleksandra' pešice od Palate pravde do Valjeva.
"Idemo da iskažemo solidarnost sa čovekom koji nije pitao šta Srbija može da uradi za njega, nego šta on može da uradi za Srbiju", poručio je Manojlović.
Srđan Marković iz udruženja "Jedan od pet miliona" rekao je da je do pobede došlo zahvaljujući građanima koji su bili na protestima.

"Ovaj sistem će brzo pući i današnja odluka je dokaz toga", naveo je Marković.
Dobrica Veselinović iz Inicijative "Ne davimo Beograd" poručio je okupljenima da prenesu svojim komšijama šta se dešava.
"Samo tako ćemo mi građani u budućnosti moći da povratimo našu državu", rekao je Veselinović.
Obradović je u pritvoru bio tri meseca, a uhapšen je samo tri dana nakon što je na međunarodnom portalu Arms Voč objavljena priča o tome da su pojedine privatne firme po povlašćenim cenama kupovale oružje iz državne fabrike "Krušik". Među tim firmama je i kompanija GIM koja se vezuje za ime Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.
Postupak protiv Obradovića vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, odeljenje za visokotehnološki kriminal.
Ovo tužilaštvo se na treći predlog odbrane Obradovića o ukidanju mere zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućnog pritvora, podnetog 28. novembra, izjasnilo da ostavlja sudu na ocenu. Na prva dva predloga, podneta u oktobru, tužilaštvo se nije saglasilo sa ukidanjem kućnog pritvora.
"Obradović se nalazi u pritvoru na osnovu inicijative tužioca, na osnovu čije inicijative se i vodi krivični postupak, i on može samo da se izjasni da li je ili nije saglasan u vezi sa mojim predlogom za ukidanje pritvora", rekao je za RSE pre ukidanja kućnog pritvora Obradovićev advokat Vladimir Gajić.
On je naveo da je tužilac promenio stav i da ne stoji više iza svog zahteva za trajanje pritvora, ali da sud nije doneo odluku 4. decembra kada se tužilac izjasnio. Gajić je rekao da se postupajuća sudija odlučila da čeka 18. decembar jer tada ističe tri meseca od Obradovićevog hapšenja kada je sud po zakonu dužan da posle tri meseca razmotri razloge za pritvor.

Postupak u fazi istrage

35-godišnji Aleksandar Obradović uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu u fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne, jer je novinarima dostavio dokumentaciju iz koje se vidi da je firma GIM koju je zastupao Branko Stefanović - otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, po povlašćenim cenama kupovala oružje iz Krušika. Za krivično delo odavanja poslovne tajne zaprećena kazna zatvora je od 2 do 10 godina.

Pročitajte i ovo: Uzbunjvač: Ako sam mogao ja - možete svi vi!


Viši sud u Beogradu je posle deset dana preinačio tu odluku, uvažavajući žalbu tužilaštva, i odredio mu pritvor. Nakon toga Obradović je prebačen u Centralni zatvor u Beogradu. Javnost je za njegovo hapšenje saznala tri nedelje kasnije i to tako što je nedeljnik NIN objavio nezvaničnu informaciju o tome. Nakon toga građani se dve večeri zaredom okupljaju ispred kapija zatvora zahtevajući puštanje na slobodu Obradovića.
Odlukom Višeg suda od 14. oktobra Obradović se iz zatvorskog vraća u kućni pritvor gde ostaje tri meseca.
U međuvremenu postupak je u fazi istrage.
"Tužilac još uvek nije u spis stavio nijedan dokaz kojim potkrepljuje svoje tvrdnje i zahteva sprovođenje istrage. Nema te ugovore koji su označeni poslovnom tajnom da vidimo šta je to što je Obradović nekome dao, a što je bila poslovna tajna", kaže advokat Vladimir Gajić.
Dva dana uoči odluke Višeg suda o tome da li će Obradoviću biti ukinut kućni pritvor ili ne, Republičkom javnom tužilaštvu Srbije predati su potpisi 25 hiljada građana koji traže da se uzbunjivač iz "Krušika" pusti na slobodu.

Zašto se nije obratio nadležnim institucijama?


1576699208400.png


Najviši zvaničnici izjavljuju da Aleksandar Obradović ne može imati status uzbunjivača jer nije poštovao zakonsku proceduru.
Aleksandar Obradović je za RSE rekao da je imao cilj da pokaže da će način poslovanja fabriku u kojoj je zaposlen dovesti do propasti.
"Znao sam da su u pitanju ozbiljne stvari, znao sam ko je sve umešan, imao sam sumnju da je najviši vrh vlasti umešan u trgovinu oružjem, ali da će poprimiti ovakve razmere, nisam očekivao. Ja uopšte nisam želeo da odustanem. Jednostavno znate da radite ispravnu stvar, znate da ne falsifikujete, ne kradete, ne lažirate ništa", rekao je za RSE Obradović krajem novembra.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.505
https://srbin.info/politika/obradov...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

ОБРАДОВИЋ прошетао Ваљевом: Кажу да је ваздух загађен, мени мирише на слободу

Александар Обрадовић, узбуњивач из фабрике наоуржања "Крушик", којем је данас укинута мера кућног притвора, прошетао је вечерас центром Ваљева по први пут после 91 дана.

1576701289500.png


21:28 18.12.2019.


Обрадовићу је у време када је био у кућном притвору било дозвољено сат времена шетње, од 10 до 11 сати преподне, али је он избегавао да шета центром Ваљева, већ је, како каже, бирао маршуте где је мање људи, како би удахнуо ваздух.

„Ако не бих бар пола сата шетао, имао бих снажне главобоље“, објашњава Александар у вечерњој шетњи главном ваљевском улицом – Карађорђевом – по први пут после готово три месеца.

„Иако последњих дана чујемо у извештајима новинских кућа да је у Ваљеву загађен ваздух, вечерас ваздух има мирис и укус слободе за мене“, поручује он.

У шетњи је био у друштву супруге, али и неколико суграђана који су га данас, након што му је скинута тзв. „наногица“, дочекали испред зграде у којој живи.

„Ја сам у целом том поступку прикупљања информација био изолаван да не бих довео у опасност своје пријатеље и своју породицу. Огромна подршка ми је дала снагу и ињекцију ината и храбрости. Желим да се захвалим сваком човеку понаособ“, поручује Обрадовић.

У првој изјави за Н1 после укидања мере кућног притвора, рекао је да би поново све исто учинио, а у шетњи нам објашњава зашто се у вези са сумњама о малверзацијама у „Крушику“ обратио истраживачким новинарима, а не надлежним институцијама.

„Мислим да велики број грађана види да су институције заробљене, да не функционишу, да су обесмишљене. Нажалост, ја сам имао поверење у редакције истраживачких новинара, а не у институције“, истиче он.

Иако му је укинута мера кућног притвора, то још не значи да је слободан човек. Код заменика јавног тужиоца се и даље налази документација о његовом случају и тужилац би, како каже, могао да поднесе оптужни предлог уколико би пронашао нешто за шта мисли да би могао да га терети.
„И мој адвокат и ја ћемо се понашати у складу са тим“, каже узбуњивач из Крушика.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донела је решење којим се Обрадовићу укида мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета.

Уочи саопштавања одлуке Вишег суда, неколико десетина грађана окупило се испред Палате правде како би пружили подршку Обрадовићу.

Претходно су грађанска иницијатива „Слобода за Александра“ и Удружење за заштиту уставности и законитости републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац доставили потписе 25.000 грађана који су сматрали да је притвор Обрадовића неоснован и траже његово пуштање.

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је данас да је Министарству унутрашњих послова упутио јуче ургенцију за појашњење правног основа хапшења Александра Обрадовића, као и питања у вези са мерама и радњама приликом Обрадовићевог привођења у кругу фабрике наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву 18. септембра.

Подсетимо, Обрадовић је ухапшен три дана након што је међународни портал „Армс Wатцх“ објавио текст о томе како поједине фирме по повлашћеним ценама купују оружје из „Крушика“.

Кућни притвор Обрадовићу одређен је на иницијативу републичког јавног тужиоца и против њега се води поступак због сумње да је одавао поверљиве пословне информације фабруке оружја „Крушик“ из Ваљева.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.505
https://srbin.info/politika/obradov...postoji-jos-mnogo-stvari-koje-javnost-ne-zna/

ОБРАДОВИЋ: Браним се са слободе, постоји још много ствари које јавност не зна

Узбуњивач из "Крушика" Александар Обрадовић је у свом стану у Ваљеву дочекао пресуду Вишег суда у Београду који му је укинуо меру кућног притвора. У првој реакцији на одлуку суда рекао је да се осећа узбуђено, да нема еуфорије, али да јесте срећан.

1576701627200.png


17:28 18.12.2019.

„Схватам да нисам дефинитивно слободан, да је ово мера којом ја само имам могућност да се браним са слободе. Још није свиран крај утакмице, ово је можда само тајмаут противничке стране у првој четвртини, где се можда сабирају редови, где се анализира пресинг од наше стране, где се покушава да се ублажи пресинг“, сликовито је казао Обрадовић за Н1.


Борба ће и даље трајати, наставио је Обрадовић спортским речником и казао да очекује „ниске ударце и кршења правила игре све до краја утакмице“.

„Али верујем у свој тим, верујем у себе и у свог тренера, а верујем и у јавност као шестог играча у мојој борби до коначне победе“, поручио је.

Казао је да је током 90 дана притвора било тмурних и мучних дана, али да се потрудио да све те ружне ствари одвоји у „неке фиокице“.

„Интересовале су ме лепе ствари које су се дешавале, подршка од људи, од медија… Пре свега желим да се захвалим ТВ Н1 на професионалном извештавању око целог овог случаја“, рекао је Обрадовић.

Подсетио да му је његов дом претходна три месеца био ћелија, али да је бар имао могућност да спава у свом кревету, да једе храну коју жели и да му у посету дође ко год хоће.

Упитан да ли би са тренутне тачке гледишта, поновио своје поступке, Обрадовић је рекао да апсолутно би, и да би можда променио само неки редослед корака.

„Са том дилемом сам давно раскрстио тако да исто бих поновио све што сам урадио и сада“, јасан је он.

Стицајем околности одлука да се мером кућног притвора искључи из јавности, Обрадовића је ставила управо у фокус.

„Неке ствари су се ту поклопиле, неке ствари су се десиле, и ја сам у неком тренутку можда ирационално мислио да сам ја баш стварно био предодређен да о неким стварима кажем. Постоје многе ствари које су изашле у јавност, али постоји много већи број свега онога што јавност не зна, тако да ваљда ће доћи време можда и за неки разговор, па и за телевизију Н1, где би се неке ствари откриле. Можда и за неку књигу или нешто томе слично“, поручио је узбуњива из „Крушика“.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донела је решење којим се Обрадовићу укида мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета.

Уочи саопштавања одлуке Вишег суда, неколико десетина грађана окупило се испред Палате правде како би пружили подршку Обрадовићу.

Претходно су грађанска иницијатива „Слобода за Александра“ и Удружење за заштиту уставности и законитости републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац доставили потписе 25.000 грађана који су сматрали да је притвор Обрадовића неоснован и траже његово пуштање.

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је данас да је Министарству унутрашњих послова упутио јуче ургенцију за појашњење правног основа хапшења Александра Обрадовића, као и питања у вези са мерама и радњама приликом Обрадовићевог привођења у кругу фабрике наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву 18. септембра.

Подсетимо, Обрадовић је ухапшен три дана након што је међународни портал „Армс Wатцх“ објавио текст о томе како поједине фирме по повлашћеним ценама купују оружје из „Крушика“.

Кућни притвор Обрадовићу одређен је на иницијативу републичког јавног тужиоца и против њега се води поступак због сумње да је одавао поверљиве пословне информације фабруке оружја „Крушик“ из Ваљева.
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
11.002
Ово није ништа.
Управо као што Г. Обрадовић каже:" пирова,јефтина победица"...
то се оно судије мало опустиле уочи Празника и повећања примања.

То мора да буде правоснажно ослобођење са истовременим хапшењем Бранка Стефановића
што даље неминовно води до хапшења Министра Полиције са падом целокупне Владе.
 

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
Zanislite drzavu u kojoj posten covek gleda u namenskoj vojnoj industriji godinama lopovluk koji se meri milionima jevreja, pukne mu film, i resi da skupi dokumentaciju, i to pusti u javni promet da bi raskrinkao kriminalnu mafiju koja radi golu pljacku gradjana Srbije, zena dece, otkida im od usta i pola korice hleba, koje sa mukom zarade.

Onda dodje drzava i uhapsi ga, postenog coveka, za "odavanje drzavne tajne". A onda se jave pristalice te drzave, koje trose neposteno tu drugu polovinu ukradenog hleba i optuze Zapad da je poslao svog spijuna da razori postenu Vladu Srbije, koja svaku milisekundu umire u patriotskim mukama da bi radila u korist svojih gradjana.

I ne samo... Uputi put Zapada optuzbe da Zapad pokusava da satre i terminira Srbe! Isti taj Zapad, koji je nakon sankcija DOZVOLIO Srbiji (da bi pomogao Srbiju i privredu iste da se oporavi) da razvija svoju namensku vojnu industriju i prodaje to naoruzanje unaokolo, bez neke posebne zapadne kontrole.

Ludilo na stepen ludilo! :kez:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.