Ukidanje USAID kao uzrok iznenadne pojave antiamerikanizma u redovima Druge Srbije?

Da li sada treba doneti i zakon o obaveznom transparentnom finansiranju NVO i medija u Srbiji?

• Da

glasova: 15 71,4%
  • Neophodno je doneti ovakav zakon što pre!

glasova: 8 38,1%
  • Ne, potpuno je normalno i potrebno da ima nedodirljivih

glasova: 1 4,8%
  • Svako ko je za ovako nešto je sigurno i za Vučića!

glasova: 1 4,8%
  • 5. Svako ko uopšte i razmišlja o nečemu ovakvom je nazadni mračnjak i fašista još gori i od Šešelja!

glasova: 2 9,5%

• Ukupno glasova
    21

Casual Observer

Legenda
Poruka
74.462

Ukidanje USAID kao katalizator iznenadne pojave antiamerikanizma u redovima Druge Srbije?​

Da li je suspenzija operacija, tj praktično ukidanje USAID i s tim u vezi izvesni poremećaji i veoma mogući prekidi finansiranja podrške izvesnim medijima i skoro svim NVO u Srbiji prouzrokovala i naglu pojavu antiamerikanizma u redovima srpske antinacionalističke liberalne levice i progressives-a, tj Druge Srbije? Na forumu deluje kao da je došlo do nagle pojave antiamerikanizma u redovima ranije potpuno prozapadne političke opcije.

Autorska tema.

Situacija u viđenju Vremena. Zanimljivo da i novinari Vremena sve koji se ovome raduju percipiraju kao “naprednjake”, što inače jedino može da svedoči o stepenu polarizacije srpskog društva. Usput se došlo i do prilično sumnjivog zaključka da je najveći gubitnik u ovoj situaciju u stvari “država Srbija”…

https://vreme.com/drustvo/ukidanje-americke-pomoci-cemu-se-to-raduju-naprednjaci/

Programi USAID za podršku medijima u Srbiji:

184E8161-1B94-42CF-B489-2EBBCA3CE44D.jpeg

Da li je suspenzija operacija, tj praktično ukidanje USAID i s tim u vezi izvesni poremećaji i veoma mogući prekidi finansiranja podrške izvesnim medijima i skoro svim NVO u Srbiji prouzrokovala i naglu pojavu antiamerikanizma u redovima srpske antinacionalističke liberalne levice i progressives-a, tj Druge Srbije?
melania-trump-yes (1).gif

NVO u Srbiji su uvek imali pozitivan efekat na državu, iako neke od tih organizacija zastupaju strane interese, oni su ujedno bili i naši internesi, da postanemo normalna uređena slobodna demokratska država. Ukidanjem takvih organizacija, to je doprinos postojećoj situaciji, da Srbija ostane šupak evrope, izolovana deponija i kolonija, bastion korupcije, autokratije i nesloboda. Praktično država krezubih. Tako da nam sva ta dešavanja idu na štetu ali šta da se radi, tako je kako je.

Ovaj observer je debelo zaglibio u neke strane agencije....nisu to cista posla..

Ne verujem da postoji veci antagonizam prema USA u narodu , a naravno da ce biti razocaranja medju mojim drugaricmaa koje vec 30 godina , dobro 15 godina neke , zive na racun totalno nebuloznih programa pomoci i razvoja....

Stvarno nijedan projekat nije opstao nakon 2 godine finansiranja ni Norveski , to je CIA ekspozitura, ali i USAID ekspozitura, ni Svajcarski , to je cista para, ni USAID ni mnogi drugi prilivi , to je nemoguce....osim ako se ne bira po nekom uvrnutom protekcionom modelu...
Ja sam kao poznanik gledao kako dele novac, i bilo mi je jasno da ne mogu tu da osmislim nijedan projekat da prodje tu grupicu od 7 ljudi....Jednostavno nisam video sebe...a jesam pravio projekte za USAID, i to dva tipa, edukacione kurseve...obicno iz IT, i organizacione projekte i 2 komercijalna projekta, ali oni nisu prosli naravno , jer su nudili i oslanjali se na partnership....zahtev za kreiranjem programa je podnelo zensko udruzenje, ja im napravio vrlo isplativ projekat poslasticarnice, ali se poklale oko toga ko ce da ima udeo u profitu...dok sam ja zamislio u projektu nesto kao upravni odbor....sto se nije svidelo onima koji su u upravnom odboru humanitarnog udruzenja..

Tako da nisu svi projekti USAID spijunski , ali mnogo ih je na foru pranje para....Tu im ne trebam ja, tu se dogovore za 30% njima a ostalo properu , i moze projekat da bude i prazan list papira...

Nije antiamerikanizam, nego antiTrumpizam.

A naravno da su pare cesto deljenje na besmislice.

Ali to ne znaci da USA ne treba da pomaze i ulaze kapital u druge drzave, posebno one gde banditske autokratije i diktature vladaju.

To znaci da treba da daju pare boljim ljudima.

I naravno, Trump je budala.
Zapravo je najveći deo pomoći USAID išao na saniranje gladi u siromašnim zemljama Afrike i Azije. Smanjivanje ili ukidanje pomoći će svakako dovesti do novih gladi i umiranja.
E sad pomisli kakvi su to ljudi koji se raduju eventualnom nestanku USAID. Ima ih i ovde, i to ne mali broj.

Zapravo je najveći deo pomoći USAID išao na saniranje gladi u siromašnim zemljama Afrike i Azije. Smanjivanje ili ukidanje pomoći će svakako dovesti do novih gladi i umiranja.
E sad pomisli kakvi su to ljudi koji se raduju eventualnom nestanku USAID. Ima ih i ovde, i to ne mali broj.
Da, USAID je nesto kao Svetska banka, samo na americki nacin.

Te pare su se koristile za tipa, pravljenja WC-a u nekoj skoli, ili kupovinu racunara drugoj skoli, ili u Africi kupovini hrane za neku decu.

Naravno, kao i u svakom takvom primeru, ti kojima su davane pare su nalazili nacina da prigrabe licno sebi deo.

Znaa se i sistem kako se to radi.

Ali te malverzacije jesu druga tema, ovde je tema sto se srpske patriote raduju sto te pare od USAID-a bar delom nece da se daju u Srbiju.

Koji genijalci.

Meni ti ljudi zaista nisu jasni, koliki genijalac mora da budes, pa da se radujes sto pare nece da se trose u Srbiju, pa makar i na korupcionaski nacin? :dontunderstand:

Smešni su drugosrbijanci.Smešni i gotovi :D
Проблем је само што је граница између прво и другосрбијанаца постала невидљива.
Могуће је видети само невештаственим видом.
images

Проблем је само што је граница између прво и другосрбијанаца постала невидљива.
Могуће је видети само невештаственим видом.
images

Pojam drugosrbijanac je nategnut, ali pojam za prvosrbijanca ne postoji definicija, jer taj pojam ni ne postoji

Pojam drugosrbijanac je nategnut, ali pojam za prvosrbijanca ne postoji definicija, jer taj pojam ni ne postoji
Ето, где ћеш бољи пример народа склоног поделама. Који се дели и када јасна граница поделе не постоји.
До нас је, није до непријатеља.

Back