Ukidanje i zabrana lezecih policajaca.

Vidim "svuda po svetu" je glavni izvor znanja, a iz svog sela si isao u svet tudjim kolima, autobusima ili avionom,
pa pojma nemas kako se regulise saobracaj.
Da, meni pored toliko rupa i brda zbog loseg rada "strucnjaka" smeta dodavanje brda po putu. To je dokaz da onaj koji je to postavljao, a nije znao da napravi put koji traje dve godine da bude ravan i ispravan nije sposoban. Tvoje pravdanje takvih idiota dokazuje da si ovca koju idioti mogu da sisaju ili da si jedan od njih pa branis svoju glupost, nerad, neznanje i lopovluk.
A gde to i zasto? Nicu kao pecurke posle kise, a nikakvog opravdanja nema osim smanjivanja brzine i unistavanja automobila.

Pa kad bi svi vozili po ogranicenju,ne bi bilo potrebe da se postavljaju.Da nema takvih manijaka koji ako imaju znad deca na putu umesto da uspore,daju gas,ne bi bilo ni lezecih.
Ti si verovatno rodjen i ziveo u Los Andjelesu pa su svi za tebe seljaci,a ne verujem i da si izasao iz svoje opstine,mozda samo da uzmes licnu kartu ili vozacku,koju kako dokazujes treba da vratis...

Isti, potpuno isti slucaj je i sa lezecim policajcima. Put sav u rupama i kolotrazima, a strucnjak dodaje jos neko brdo, pa se celom duzinom puta vozi 20 na sat i stvori guzva. U guzvi naravno iskoci "strucnjak" u sluzbenom autu koji zuri na posao i napravi deset greski i ugrozi 10 ljudi.

Vi kojima ne smeta sto vam razbijaju kola i smetaju da vozite, idite peske, pored puta, jer nema trotoara, na to ste navikli i lepo pustajte decu da idu putem u skolu, a stavite policajce da smanjite brzinu vozila i naravno, budite ovce.
Pa niko mi ne razbija auto,zato sto lezeci prelazim polako,hebe mi se da li neko iza mene zuri ili je krenuo kod ljubavnice.
Problem losih puteva stoji,lezeci je nuzno zlo zbog takvih kao ti.Bolje da si poceo da kukas zbog sve vise udarnih rupa na putu,to je realno opasno i treba da se osudjuje...
Zbog 5 svojih klinaca koji nisu naucili da voze, 2000 vozila treba da bude unistano na rupama, brdima koje zovu "barijera", a nemaju pojma ni kako treba to da izgleda.
VIse su opasni takvi kao ti,koji misle ako imaju dozvolu 10-20god. da su na Hungaroringu,a ne klinci.

Gumeni lezeci su sasvim pristojni,vidljivi i prelaze se bez ostecenja auta,ako vozis po ogranicenju.
Nauci da vozis,i neces lomiti auto.

Od tebe niko nije trazio da podrzis inicijativu za skidanje lezecih policajaca, pa ne moras ni da se nadjes uvredjen,
ali tvoji argumenti su glupost, jer prvo znas da nisu sve" barijere " gumene i da ne mogu da se predju sa 20 na sat nego moras da stanes, iako znak predvidja kretanje od 20, znaci vec nezakonito. Drugo, znanje voznje je iskljucivo dokazano brojem udesa i stete na broju kilometara i mestu gde vozis.
Vi vikend vozaci i vozaci godisnjih odmora imate sasvim dovoljno vremena da razmisljate o beskonacnosti svemira dok prelazite brda i doline koje je smilio isti takav pametnjakovic koga za razliku od tebe voze drugi jer ne zna da vozi, a i boli ga uvo za vozilo kada je opljackao svoje komsije, kraduci na izgradnji
puteva.
.Dakle, tebi posto ne vozis svaki dan ne treba ni vozilo, a mozes i da se vozikas tudjim radi uzivanja u voznji, samo to nije glavni razlog postojanja saobracaja, pa si tako diskvalifikovan za diskusiju o voznji i saobracaju. :)

Posto ni o struci nista ne znas onda najbolje da pises o izvodjenju stoke na pasu.

- - - - - - - - - -

Pa kad bi svi vozili po ogranicenju,ne bi bilo potrebe da se postavljaju.Da nema takvih manijaka koji ako imaju znad deca na putu umesto da uspore,daju gas,ne bi bilo ni lezecih.
Ti si verovatno rodjen i ziveo u Los Andjelesu pa su svi za tebe seljaci,a ne verujem i da si izasao iz svoje opstine,mozda samo da uzmes licnu kartu ili vozacku,koju kako dokazujes treba da vratis...

Pa niko mi ne razbija auto,zato sto lezeci prelazim polako,hebe mi se da li neko iza mene zuri ili je krenuo kod ljubavnice.
Problem losih puteva stoji,lezeci je nuzno zlo zbog takvih kao ti.Bolje da si poceo da kukas zbog sve vise udarnih rupa na putu,to je realno opasno i treba da se osudjuje...

VIse su opasni takvi kao ti,koji misle ako imaju dozvolu 10-20god. da su na Hungaroringu,a ne klinci.

Gumeni lezeci su sasvim pristojni,vidljivi i prelaze se bez ostecenja auta,ako vozis po ogranicenju.
Nauci da vozis,i neces lomiti auto.

Smanjivanje brzine se odnosilo na smanjivanje brzine saobracaja i direktnom uticaju na protok puta,
ali ti to ne mozes da shvatis jer mislis samo na sebe i svoju voznju pacera.

- - - - - - - - - -

Idi gaji stoku i ne mesaj se u civilizacijske stvari.

Koliko sam skapirao pokretaca teme, njemu ne smetaju lezeci policajci, vec mu smeta nacin na koji su napravljeni. Ni ja ne bih imao nista protiv prepreka koje se nalaze u zoni skole i moze da se predje preko njih sa 30kmh. Ovi na koje moram da stanem i da lagano predjem preko njih me uzasno nerviraju.

Koliko sam skapirao pokretaca teme, njemu ne smetaju lezeci policajci, vec mu smeta nacin na koji su napravljeni. Ni ja ne bih imao nista protiv prepreka koje se nalaze u zoni skole i moze da se predje preko njih sa 30kmh. Ovi na koje moram da stanem i da lagano predjem preko njih me uzasno nerviraju.

Pokretacu teme smeta mozak,ocigledno,zato sto neistomisljenike napada i vredja bez povoda,a da bas nista ne zna ni o sagovornicima a i o realnosti na putu.
Ne znam u kakvoj pripizdini covek zivi,ali u vecini mesta lezeci su gumeni,nisu previsoki i mogu da se predju sa 20-30km/h bez problema.
Iskreno bolje da potpisujemo peticiju za smenu neobrazovane i drska ministarke saobracaja,kojoj su puna usta radova i slicnih gluposti,koja je deo ili placena od taksi mafije u BG,koja ne moze da organizuje obicno krpljenje puteva.
Vise mi smeta udarna rupa na putu,i visestruko je opasnija nego lezeci policajac...

Meni je sasvim jasno da oni kojima trebaju LP zele da dele sudbinu 1% ili 2% nesavesnih losih vozaca.

Taj mozak ne mogu da shvatim, taj procenat vozaca neka resava policija,
a ne da 99% ljudi preskace lose napravljena brda po vec ionako losim putevima,
jer te policajce postavljaju u mrezi sekundarnih puteva koji se slabije odrzavaju,
ali tim putevima ljudi idu na posao i vode decu u skolu.
Ako je bas do skola i zastite dece onda bi vise trebalo postavljati LP u glavnim ulicama gde jeste najvise skola,
ali se to ne radi, dok se u sporednim vec raskopanim i dzombastim ulicama stavi po tri ili 4 brda koja glume LP,
a vecina nije gumena i sklepana je tako da moras da stanes.
Evo primera, u zemunu u ulici ugrinovacaka, skole i to tri se nalazi u sledecoj ulici paralelnoj i deca prelaze ugrinovacku da idu u skolu i tu ima
nekoliko gumenih policajaca koji su propali posle godinu dana i ostali siljci da strce. Na neki nacin to bi bilo ok da nije siljaka koji stoje vec dva meseca.
U jednoj drugoj ulici gde nema skole, ali isto je deo dece prelazi da bi otisao u skolu u sledecu paralelnu ulicu 300m odatle ima 4 betonska mpolicajca zavidne visine. osim dece koja prelaze tu ulicu saobracaj je vrlo gust skoro celog dana iako je ulica uska, tako da pored tih policajaca ionako napravljena guzva postaje jos gora, pa i kada ima dece vecina ne stane da deca predju ulicu. Recimo tu uopste nema smisla postavljati policajce jer je ulica raskopana
pa se saobracaj odvija sporo, ali bi protok bio veci da ne mora svako jos 4 puta da stane. Ista ulica i dolazimo do paradoksa, dvolicnog bezobraznog resenja saobracaja. 300m od zadnjeg LP nalazi se romsko naselje gde su deca sve vreme oko puta i tu nema ni jednog LP.
Koga onda zajebavate dustabanlije bolesne sa svojim LP?

Pazi, saobracajnih udesa ne bi ni bilo da nema saobracaja, ali od kada je izmisljen tocak ljudi smisljaju i procedure da zastite i sebe i druge.
Dakle, smisljeno je mnogo procedura i nacina da se izbegnu nezgode i jedna od osnovnih stvari je da je kolovoz ravan, bez prepreka, obelezen i usmeren,
jer cilj saobracaja nije hodanje pesice nego bezbedno, ekonomicno i brzo kretanje.
Poenta teme je da se koriste bolji nacini za podizanje bezbednosti, nego sto je podilazenje seljacinama koji ionako ne prelaze put na pesackom prelazu,
a ni vozaci koji ne poznaju saobracaj i ne znaju da voze ne voze bolje i bezbednije jer im stoji policajac za vratom, idiot ostaje idiot, pa resenje nije od svih praviti idiote da bi se nekako uklopili, vec da koristis dostignuca na tom polju da se saobracaj normalno odvija u bezbednom okruzenju.

Kako bi ti resio problem?
Ne zaboravi da divljanje na putevima dovodi do saobracajnih udesa.

Poslednja izmena:
Kako bi ti resio problem?
Ne zaboravi da divljanje na putevima dovodi do saobracajnih udesa.

Uvodjenjem reda u pravosudje.Da sam vlast, ali posto nisam mogu da kazem i da bih streljao sudije,
a oni neka dokazuju ko je urgirao da krivci ne odgovaraju, a da se sudi onima koji nisu krivi.

Dokazano je da je najbolji nacin krivce kazniti bez obzira ko su i to rigorozno, kao sto zakoni i predvidjaju.

Tolerancija prema nekim subjektima, kao sto su direkcija za puteve i izvodjaci radova ili nesavesnim vozacima
ravno je ubistvu velikog broja ljudi za sta se predvidja dozivotna.

- - - - - - - - - -

Policija i sud nisu izmisljeni da skupljaju pare za drzavu ili sebe vec da sprovode narodnu volju izrazenu zakonima,
tako da svako ko uzme zakon u svoje ruke predstavlja kriminalca.

U mnogim sredinama je sasvim vidljivo da lezece policajce nije postavljao neko ko se razume u saobracaj vec odokativno, amaterski, bezobrazno
ih postavljaju razni uticaji, od kojih su najgori oni koje odredjuju iz licnih interesa. Recimo neka kokoska od novinarke je umislila da su njena ili deca komsinki ugrozena saobracajem i utice na nepismenog, ostecenog "strucnjaka" postavljenog da potpisuje bez mozga, koji aminuje savrsenu glupost.

Ne vidim dobar razloga da se pored gomile rupa i kolotraga, jos i dodatno kvare putevi u gradu.
Na selu gde ima dugih ravnih relacija i gde seljacima nisu potrebni trotoari za njihovu decu,
pa idu kolovozom, mogu i da razumem, ali da to donose u grad je bezobrazluk.
Dakle, ja sam protiv toga da seljacine koje je neko prozvao strucnjacima unistavaju puteve u gradu.
O efektima bi tek moglo da se diskutuje.

- - - - - - - - - -

Mogu da razumem cak i da ne znaju da naprave kolovoz za cele dve godine bez rupa,
moraju i oni nesto da odnesu svojoj deci, recimo nov sajamski auto, pa je deo para za dobar put
negde zavrsio na fensi troskove elitnih seljacina.

ovde u mom kraju je trend da postavljaju one šiljate gumene kupe i to ne jedan nego po tri reda...možda takve stavljaju i gore, ne znam jer ne putujem...i stičem utisak da im je cilj ne da uspore kretanje vozila, što bi trebala da bude svrha ležećih policajaca, nego da skroz zaustave vozilo...jer kako drugačije čovek da pređe preko toga a da ne polupa trapove...time samo užasno usporavaju saobraćaj
i naravno imam osećaj da neko blizak vlasti tu fino profitira

Причао сам са инжињером саобраћаја у вези ове теме. Каже да је сада западни стандард (Париз) да се у мањим четвртима улица сузи на 3.30м, и ставе високи ивичњаци, и онда силом прилика мора споро да се вози.

Back