Ukidanje Concor-a – iskustva?

joksiii555

Zainteresovan član
Poruka
120
Ćao svima,
Imam 26 godina (uskoro punim 27) i već više od 2 godine pijem najmanju dozu Concor 1.25 mg zbog ubrzanog rada srca.
Radila sam eho srca i nalaz je bio uredan, osim blage mitralne regurgitacije 1+. Na EKG mi je uvek bio sinusni ritam, ali sa ubrzanim pulsom.
Na poslednjoj kontroli sam pitala kardiologa da li mogu posle nekog vremena da prestanem da pijem Concor, i on je rekao da mogu, ali postepeno, i da pre Holter EKG treba da budem bez leka 10 dana, pa tek tada holter Ekg.
Napisao mi je šemu za ukidanje: da prvo smanjim, da pijem svaki drugi dan, zatim 2x nedeljno, pa da skroz prekinem i onda da uradimo holter.

Iskreno, malo me je strah da ga ukinem jer sam navikla na lek i bojim se da će mi se ubrzan rad srca vratiti ili pogoršati.
Zanima me:
Da li je neko imao slično iskustvo sa ukidanjem Concora?
Kako ste se osećali kad ste prestali?
Hvala unapred svima na odgovorima.

Bitno da ti je to kardiolog rekao i nemoj se plašiti. Važno je da se pridržavaš i radiš tačno onalko kako je rekao pri smanjivanju i prestanku upotrebe Concora.
Ipak, nisu to neke velike doze koje piješ, više su preventivne i ne bi trebalo da strahuješ, mada je strah u takvim slučajevima normalan.
Zapravo, time će se pom oću holtera eventualno ustanoviti da li ti stvarno treba još terapija sa concorom ili ne.

Ja sam dobio odmah dozu od 5 mg.jednom ujutro naštinu.Na prazan želudac.Isto sam kasnije pitao da li mogu polako da prekidam sa korisćenjem leka.Rečeno mi je da ću morati da ga pijem do kraja života.Verovatno je meni veći problem nego kod tebe.Probaj polako,ali imaj jednu kutiju za svaki slučaj u kući,jer kada je srce u pitanju,nikad se ne zna šta može da se desi.meni je bilo bolje jednio vreme i sam sam odlučio da prestanem da ga pijem.Nisam pio 2 dana i treci dan mi je bilo veoma loše.Znači da je tačno ono što su mi rekli.I to ne jedan doktor,već više njih.Oprezno sa tim.

Back