Ukidanje brakova!

Od kad ja govorim da treba uvesti bračnu dozvolu. Odeš u opštinu, platiš taksu, dobijete bračnu dozvolu koja važi kao recimo registracija auta-godinu dana. Nakon godinu opet u opštinu da produžite, ako oboje želite. Platite taksu za još jednu godinu, a ako nećete ne idete i više niste u braku.
Може ли онлајн? Ко да се цима до општине сваке године?
И где се стављају таблице? :mrgreen:

Нико вас не тера да се жените и удајете. Можете да живите како вам воља.
Pa i ne bas. Brak je pravni akt. Znaci da bi trebao da obezbedjuje interes gradjana i predvidi sve moguce manipulativne aspekte tih odnosa.
Kao na pr sto ti ne mozes da sklopis ugovor i da zaposlih nekoga za platu od 1 dinara, jer je zakon o radu obezbedo minimalac, i ne mozes da eksploatises nekoga, bilo da je glup, gladan, ocajan za poslom ili avanturista.
Tako bi trebalo i u slucaju zakona o braku ali na zalost nije. Brak je najgore moguce sastavljen ugovor a o brakorazvodnoj praksi da tek ne pricam. Dakle gomila nebuloza koja u opste ne definise i zakljucuje detealjno odnose, odgovornosti kao i duznosti bracnih drugarica. A naravno da je se navelo sujeverje, tipa: da je/ju volis u dobru i u zlu za vjek i vjekovma. Da podvucen opet, brak(ako nije crkveni a to macku o rep) je jedini pravni akt/ugovor koji se bazira na ezoteriji.
Zamisli sklopis ugovor s poslodavcem i on ti tamo navede: da volis firmu zauvek. Smejao bi se zar ne?
Zato brak kao pravni akt treba zakonski zabraniti. Dakle po zakonu ne bi trebalo da mozes da se zenis ili udajes jer krsi ustavni poredak i aksiom: covek ima pravo na pravdu, dostojanstven zivot, istinit uvid u svoja prava i td. .a ne da ti neko ugovornim stavkama nerazjanjeno brlja i petlja sa sve polazistem: volimo se i verujemo jedno drugom.
Mozes porodicu da osnujes ali i tu bi trebalo dosta toga promeniti i podvuci.

Pa i ne bas. Brak je pravni akt. Znaci da bi trebao da obezbedjuje interes gradjana i predvidi sve moguce manipulativne aspekte tih odnosa.
Kao na pr sto ti ne mozes da sklopis ugovor i da zaposlih nekoga za platu od 1 dinara, jer je zakon o radu obezbedo minimalac, i ne mozes da eksploatises nekoga, bilo da je glup, gladan, ocajan za poslom ili avanturista.
Tako bi trebalo i u slucaju zakona o braku ali na zalost nije. Brak je najgore moguce sastavljen ugovor a o brakorazvodnoj praksi da tek ne pricam. Dakle gomila nebuloza koja u opste ne definise i zakljucuje detealjno odnose, odgovornosti kao i duznosti bracnih drugarica. A naravno da je se navelo sujeverje, tipa: da je/ju volis u dobru i u zlu za vjek i vjekovma. Da podvucen opet, brak(ako nije crkveni a to macku o rep) je jedini pravni akt/ugovor koji se bazira na ezoteriji.
Zamisli sklopis ugovor s poslodavcem i on ti tamo navede: da volis firmu zauvek. Smejao bi se zar ne?
Zato brak kao pravni akt treba zakonski zabraniti. Dakle po zakonu ne bi trebalo da mozes da se zenis ili udajes jer krsi ustavni poredak i aksiom: covek ima pravo na pravdu, dostojanstven zivot, istinit uvid u svoja prava i td. .a ne da ti neko ugovornim stavkama nerazjanjeno brlja i petlja sa sve polazistem: volimo se i verujemo jedno drugom.
Mozes porodicu da osnujes ali i tu bi trebalo dosta toga promeniti i podvuci.
Братоууууу

ако нећеш да се жениш, живиш како ти воља. Немој ме, нећу те.

Него, да ти ја испричам неке друге ствари...

Уђем у празан кафић. 90% столова резервисано. Може сто то врата и још један. Шатро за за ове који ће да дођу с парама на сигурно.

Са друге стране, улазе ганфури да ваљају своју радиност и да траже ситно.

Нема човек где да заседне.

Nije to stvar mene kao individue, vec je stvar opsteg interesa svih individua u drustvu.
Navedoh ti primer sa platom od jednog dinara. Ne mere.
Ако оћеш да будеш са женом, доведеш у кућу и живите. Ако ти је и то много, јер су брак и ванбрачна заједница изједначени, онда узмеш и доводиш повремено или одлазиш повремено.

Решен проблем.

@MrNapokon

Отишао ван града, возио се неко време, прошао шуму, дошао до језера. Био тамо. Видео неку кућу/бараку. Испаде ресторан. Уђемо унутра. Тражим сто за двоје. Каже конобар "само на резервацију". 70% столова празно.

Ако оћеш да будеш са женом, доведеш у кућу и живите. Ако ти је и то много, јер су брак и ванбрачна заједница изједначени, онда узмеш и доводиш повремено или одлазиш повремено.

Решен проблем.
Opet ti kazem, brak je deo drustvemog poretka. Stvar je licnog izbora ali nije pitanje svakog izbora legitimno.
Zamisli na pr ti si makro koji iskoriscava neke zene koje nemaju hrane da se prostituisu. I onda ti dodje neka zena i kaze: e ne mozes to tako, a ti ces njoj: e bejbeu, ako tebi to ne odgovara, ti nemoj, niko te ne tera.

Evo da vam otkrijem, nije me niko pitao ali moram da kažem.
Mene u slučaju braka najviše plaše priče o tome kako bračni drugovi počnu da se gotovo mrze i ne mogu da se gledaju.
Pomisao da idem u kući(moj hram, moj mir) i da me tamo čeka neki nadrndani idiot koji će da mi pokvari dan mi je kao neka scena iz horor filma. Kad nemaš mir tamo gde je mir najpotrebniji - u svom domu.

Ta tranzicija od ljubavi do mržnje mi nikako nije jasna.
obicno se desi kad ljubav nestane :mrgreen:

Opet ti kazem, brak je deo drustvemog poretka. Stvar je licnog izbora ali nije pitanje svakog izbora legitimno.
Zamisli na pr ti si makro koji iskoriscava neke zene koje nemaju hrane da se prostituisu. I onda ti dodje neka zena i kaze: e ne mozes to tako, a ti ces njoj: e bejbeu, ako tebi to ne odgovara, ti nemoj, niko te ne tera.
Братоууууу

Ја сам ти разрадио целу ствар. Ти још увек можеш да радиш како хоћеш.

Нагрђени су ови што су се пред зарекли на вечиту љубав и дигли кредите за двособан стан у Калуђерици без терасе и паркинг места.

Ти си добар.

takoe,ko nevoli brak taj je veoma glup,brak je nešto veoma dobro i funkcionalno jer samo 1 % brakova završe u razvodu,što pokazuje da je brak nešto racionalno,smisleno i veoma dobro objektivno
Više od 1% završi razvodom, ali to ne umanjuje činjenicu da brak treba probati.

Na primer, i 100% rođenja završi smrću, ali to ne znači da ne treba živeti.

1 % brakova završe u razvodu,što pokazuje da je brak nešto racionalno,smisleno i veoma dobro objektivno
duhovito
Screenshot_20241118-020129-439.png

Od kad ja govorim da treba uvesti bračnu dozvolu. Odeš u opštinu, platiš taksu, dobijete bračnu dozvolu koja važi kao recimo registracija auta-godinu dana. Nakon godinu opet u opštinu da produžite, ako oboje želite. Platite taksu za još jednu godinu, a ako nećete ne idete i više niste u braku.
Svaka čast..brao.. Ako se budeš kandidovala negde javi mi da glasam za tebe

jaoooo ne piši ovakve ideje pročitaće neko ko ne treba ima da izglasaju pa da uvedu ovde kod nas pa ima da pune budzet na max em će da udare neku besnu cifru em neće parovi više ni da se uzimaju ionako se malo sklapaju brakovi :fdlan:

Evo da vam otkrijem, nije me niko pitao ali moram da kažem.
Mene u slučaju braka najviše plaše priče o tome kako bračni drugovi počnu da se gotovo mrze i ne mogu da se gledaju.
Pomisao da idem u kući(moj hram, moj mir) i da me tamo čeka neki nadrndani idiot koji će da mi pokvari dan mi je kao neka scena iz horor filma. Kad nemaš mir tamo gde je mir najpotrebniji - u svom domu.

Ta tranzicija od ljubavi do mržnje mi nikako nije jasna.

ovo se dešava samo u slučaju kada se bračni partner folira-pre braka cile mile a posle okrene ploču mora da se pre braka na bilo koji način otkrije jeli on/ona iskren/na ili ne jel posle budu komplikacije-naravno od takvih se treba odmah udaljiti hteo on/ona razvod ili ne (važi za oba pola)

realno svi parovi treba da se dogovore da prvo udju u zajednički život da batale i da ne slušaju rodbinu ovog ili onog koji ih teraju na brak-ujedno ovakav dogovor je vrlo bitan i za mnoooge druge kasnije situacije ujedno i jedan veliki test-kasnije nekad ako u zajedničkom životu bude sve ok onda može da se venčaju dobro ajde kome je ono baš stalo i ima mogućnosti za svadbu ok može naprave-mada je svadba preogroman trošak i za uloženu kintu može se proputovati pola sveta na medenom mesecu....date pare se nekad vrate ali mnogo puta i ne pa ima ljudi koji su zbog svadbe digli kredit da bi otplatili izdatke..

I to pod obavezno. A i za usvajanje kućnih ljubimaca, nekima treba zabraniti i to.

Back