Ukidanje brakova!

andjelijaa

Elita
Poruka
15.189
Kolega i ja diskutujemo na jednoj drugoj temi i razmisljamo kako bi odnosi funkcionisali kada bi se brakovi "ukinui"? :think:

Ja bih se slozio sa tim, posto Drzava namece kako taj ugovor mora da izgleda, skroz tipizirani ogranicavajuci ugovor, gde slobodne volje nemaju saglasnost izmedju sebe, vec se slazu sa drzavnom, i sl.

Ali to je jos opstija i dublja tema, nije za Krstu.

Ali posto je to danas jedini ugovor koji proizvodi neka prava koja je nemoguce drugacije dobiti, onda to nam je sto nam je.
p.s jel se ovde pise autorska? :mrgreen:

Не бих превише филозофирао на ову тему али институција брака је правно регулисана у старим законима управо због заштите жена и права на имовину у условима кад ђене нису зарађивале и стицале али су радиле у кући. Стога су законски регулисали и према Мојсијевим законима да не можеш жену отпустити без материјалне надокнаде и заштите.
У шта се данас то претворило је друга тема.

Od kad ja govorim da treba uvesti bračnu dozvolu. Odeš u opštinu, platiš taksu, dobijete bračnu dozvolu koja važi kao recimo registracija auta-godinu dana. Nakon godinu opet u opštinu da produžite, ako oboje želite. Platite taksu za još jednu godinu, a ako nećete ne idete i više niste u braku.
spašće to vremenom na sekunde:rotf::rotf:

Моли за развод, али ово је староставни режим, нема развода.
Učio od naših najboljih.
2a0d155a-d161-4b0c-9e81-f9196d85bf5c_text.gif

jel ne treba da se pise? ja ne znam ovde pravila izvini :rumenko:

Nemam pojma, samo me autorske teme asociraju na propadanje, pa i nisi pogrešila ;)

Meni je inače ok da postoji neki papir. Možda deluje kao formalnost ali upravo nam to i treba u savremenom modernom životu kad više izgleda nema nikakvog reda. Sve je više veza u nekim nedefinisanim statusima, zajedno smo a nismo, pa na ovaj način država "motiviše" ljude da budu odlučniji.

Od kad ja govorim da treba uvesti bračnu dozvolu. Odeš u opštinu, platiš taksu, dobijete bračnu dozvolu koja važi kao recimo registracija auta-godinu dana. Nakon godinu opet u opštinu da produžite, ako oboje želite. Platite taksu za još jednu godinu, a ako nećete ne idete i više niste u braku.

Ovo je u stvari vrlo zanimljiva ideja

Pa kako ce onda zenska populacija koja je vaspitana po sistemu " udaj se cero za bogatasa" da zaradi svoju dugo cekanu alimentaciju... ako nema papir?
Manite se corava posla, te zapadnjacke fore su itekako moguce ali ne za dugo.

Pa kako ce onda zenska populacija koja je vaspitana po sistemu " udaj se cero za bogatasa" da zaradi svoju dugo cekanu alimentaciju... ako nema papir?
lako,vanbracna zajednica je izjednacena sa bracnom nakon (cini mi se) 3 godine zajednickog zivota. I da nije tako dete mora da dobija alimentaciju

Upravo to

Ali Sace ti autorka teme kaze kako zivi u 300 kvadrata, ima love od njenih, muz joj došo u braku, udo se...
Ona ne brine za to
Upravo tako.

Back