sdragana21
Zainteresovan član
- Poruka
- 391
Dragana, kad je nasa macka, Mirkova i Blondina majka ucila svoje tad macice, ove pomenute, da love, donosila im je miseve na cistinu pa ko se kako snadje... Jednog je tako jednom i meni spustila pred noge, nisam bas uspaniceno vrisnula (to bi bas bila bruka i sramota, veterinarski tehnicar, prodavac hrane za zivotinje...) ali se nisam ni bacila za njim. Tako me je razocarano pogledala da taj pogled nikad necu da zaboravim! A onda je poslala sina pod paletu na kojoj sam stajala da lovi.Hocu da kazem, one nas dozivljavaju kao deo svoje zajednice, otprilike u nekom love-hate odnosu, dobri smo dok ih volimo i dok oni zele da ih volimo, dok ih redovno hranimo kako oni zele... U pitanju je cista stvar dominacije, i macori i psi u tom uzrastu, oko 2-3 godine potpuno polude i na svakom koraku pokusavaju da uspostave dominaciju a to se da suzbiti kod pasa ostrijom dresurom a kod macora, na zalost, jedino kastracija moze donekle da ublazi problem. Razvigor je svog Tomu kastrirao na vreme, moj Mirko jos ima kompletnu "opremu" ali on zasluzuje svoje ime, u odnosu sa ljudima nema vece dobrice od njega. Ako se to promeni, imacu samo jos jedan vise argument da ga makar i licno kastriram.
Meni najteze pada sto svoju macu vise necu videti. Moja mama je insistirala da pozovem upravu veterine i da trazim da je oni tamo prihvate i pronadju nekog novog vlasnika. Naravno da je trenutno macak smesten u karantin na posmatranje. Ne znam da li sam ispravno postupila i UZASNO MI NEDOSTAJE. Nije bilo moguce da ostane i dalje kod nas jer smo bas poceli da se plasimo da izadjemo u dvoriste. Sad mi je zao sto ga nismo kastrirali. Mozda se sve ovo i ne bi dogodilo, mada sam cula da kastracija ne resava problem 100% vec poneke macke i dalje mogu da se ponasaju isto. Da li biste i Vi uradili isto da ste na mom mestu. Uzasno me grize savest i bas mi je tesko.