Ujela me moja macka

sdragana21

Zainteresovan član
Poruka
391
Pre 3 dana me ujela moja macka koju cuvam vec 2 godine otkad je bila beba. Ima 2 godine i 3 meseca. Nije mi jasno sta se to sa njom dogadja jer me je ujela vec 2 put. Prvi put sam joj oprostila ali se eto opet ponovilo. Ja mislim samo da je ljubomora u pitanju. Da li neko zna nesto vise o ponasanju macaka. U dvoristu smo imali jos jednu macku - macka iz drugog legla i male macice. On je u poslednje vreme stalno napadao tog macka ali male macice nije dirao. Sta ga je nateralo da i mene ugrize bez ikakvog razloga. Da li je njemu bilo krivo sto mazim i druge macke. Postao je agresivan i promenio ponasanje. Bio je divan i od njega ovo nisam nikad ocekivala.

Можда стрес, непознат мирис, можда љубомора као што кажеш, мачке су територијалне животиње, мачкови поготово, зато и обележавају територију мокраћом.
Мада мене мачка никада није ујела од свих н комада које сам имао, али зато огреботина....:sad2:

Можда стрес, непознат мирис, можда љубомора као што кажеш, мачке су територијалне животиње, мачкови поготово, зато и обележавају територију мокраћом.
Мада мене мачка никада није ујела од свих н комада које сам имао, али зато огреботина....:sad2:

Kazu da svoja zivotinja ne sme da ugrize svog vlasnika. Moram da priznam da nemam poverenje vise u nju. Nikada je nisam ni udarila...niti podigla ton. Ne kazem da je strasno ali ne mogu da verujem da je 2 puta to uradila ....znam da ce pokusati i treci put. Sto je najgore prisla mi je s ledja i samo me ujela za nogu bez ikakvog razloga.

Isla sam na infektivnu kliniku i oni traze da odnesem macku tamo na ispitivanje zbog besnila...ja se bojim da to uradim...mozda mi je nece vratiti ili ce je uspavati. Jel neko zna sta se desava u ovakvim slucajevima. Morala sam da primim vakcinu protiv tetanusa jer je u pitanju dvorisna macka koja bas dosta luta i izlazi van dvorista. Kako da znam da nece ujesti jos nekog. Ili se nameracila na mene jer sam joj pruzila ljubav i paznju pa me sad mrzi jer mazim i druge macke. Znam da su macke teritorijalne zivotinje i u poslednje vreme je samo napadao tog macka i obelezavao teritoriju ali bas je preterivao u poslednje vreme.

nisu ti creva izašla sigurno :lol: i mene je moja ujela, i to krvnički, pa je nisam tukao...ako već moraš, klepi je prstom po ušima, da zna da ne sme :lol:

Ne bih mogla nikad da udarim macku....taman posla ....i dalje je mnogo volima ali nemam poverenje i bojim se. Posle 2 godine da se ovako ponasa i ujeda. Stvarno mi nije jasno. Kako da znam da se nece ponoviti. Iz cista mira mi je prisla i nisam je ni videla ujela me za nogu.

Kazu da svoja zivotinja ne sme da ugrize svog vlasnika. Moram da priznam da nemam poverenje vise u nju. Nikada je nisam ni udarila...niti podigla ton. Ne kazem da je strasno ali ne mogu da verujem da je 2 puta to uradila ....znam da ce pokusati i treci put. Sto je najgore prisla mi je s ledja i samo me ujela za nogu bez ikakvog razloga.

Macka? Stvarno ne mogu da verujem.

@skydancer

Sijamke ujedaju bre pa ne znaju za dosta:zcepanje:

Da li on mozda misli da sam ja macka i da mu ugrozavam teritoruju na kojoj on hoce da vlada? I to mi je palo na pamet. Ne znam sta da radim sa njim. Kazu da ne treba cuvati zivotinju koja ujede vlasnika. Imala sam milion macaka i nikada mi se ovo nije desilo. jako volim zivotinje. Da me neko pogresno ne razume ali svoja zivotinje ne bi smela da ujede svog vlasnika ako joj vlasnik pruzi maksimalnu ljubav i paznju.

Kazu da svoja zivotinja ne sme da ugrize svog vlasnika.
Аха, нарочито ако јој непажњом очепиш реп.
Moram da priznam da nemam poverenje vise u nju. Nikada je nisam ni udarila...niti podigla ton. Ne kazem da je strasno ali ne mogu da verujem da je 2 puta to uradila ....znam da ce pokusati i treci put. Sto je najgore prisla mi je s ledja i samo me ujela za nogu bez ikakvog razloga.
У твом схватању ствари, али у мачијем...да је 50так пута масивнија била би траџеди.
:rotf:
Можда мачки недостаје нешто из хране, електролити нпр, или је гљистава прекомерно?

Da li on mozda misli da sam ja macka i da mu ugrozavam teritoruju na kojoj on hoce da vlada? I to mi je palo na pamet. Ne znam sta da radim sa njim. Kazu da ne treba cuvati zivotinju koja ujede vlasnika. Imala sam milion macaka i nikada mi se ovo nije desilo. jako volim zivotinje. Da me neko pogresno ne razume ali svoja zivotinje ne bi smela da ujede svog vlasnika ako joj vlasnik pruzi maksimalnu ljubav i paznju.
pa baci fotku da vim kaka si macka:mrgreen:

Ljubomora i baksuzluk kao posledica toga, kastracija bi trebala da resi problem vremenom, zato se kastracija radi ranije da zivotinja ne stigne da razvije navike koje je kasnije tesko kontrolisati, obavezno ga kastriraj resices problem i sebi i njemu jer se nece tuci ni sa drugim mackama a posto se radi o dvorisnoj zivotinji samim tim sprecices sirenje nekih bolesti izmedju ostalog i FIV-a - macija sida koja odnese veliiiiki procenat nekastriranih zivotinja... Pozdrav...

Zvali su me iz veterinarske uprave valjda...da treba da se odnese macka na posmatranje, da li je besna. Da li neko zna sta oni tamo rade sa tim mackama? Da li je neko nosio svoju macku. Ja se sad posle svega bojim svoje macke da me ne napadne i treci put i ne smem da izadjem slobodno u dvoriste jer se nikad ne zna da li ce me napasti. Ne znam sta da uradim.

Volim je ali ne smem ipak da dozvolim da me i treci put napadne. :( Nemam u nju poverenje.

Back