Kroasanije
Iskusan
- Poruka
- 5.178
Vidi ga šta se žesti..bez veze širiš sa potpuno nepovezanim glupostima, čak i ustašama.Da ja tebe podsetim:
Kad je regularna rvatska vojska upala u Bosnu, muslimanski zemljoradnici su im hebali kevu za dva popodneva.
Sa PAPovkama.
Bilo bi i brže ali su muslije imale neke obaveze na njivama, sejanje, oranje i slično...
Pa onda:
Kad je regularna rvatska vojska napala Republiku Srpsku (Operacija Una), srpski zemljoradnici su im
hebali kevu za jedno jedino popodne.
I to između ručka i večere.
Da se vratimo još malo unazad:
Kad je preslavna ustaška bojna udarila u bežaniju na kraju WWII, srpski partizani su ih jedva stigli.
I to tek kod Blajburga.
Pa je onda bio ogroman problem kako razlikovati prave žene od ustaša presvučenih u ženske haljine.
Dapače da je sad malo drugačije, zavukli ste se duboko u američku bulju, pa kevćete odatle.
Ali kad qurcosvirajući narkoman pukne i narod ga obesi u Kijevu, stisnuće se i američka bulja.
Izletećete odande kao vlažan prdež.
A da ne govorimo koliko su tvoje interpretacije blagorečeno sulude. U srednjoj Bosni, bilo tko da se zatekao protiv ABiH bio je žestoko brojčano nadjačan. A ne znam nešto da je bilo regularnih jedinica HV u srednjoj Bosni.
Una je bila približno podjednakih gubitaka, barem ako je vjerovati službenim srpskim i hrvatskim brojkama. Po riječima srpskog generala Banja Luka je već bila "na točkovima" nakon proboja HV s juga i ABiH iz pravca Bihaća.
Ja ti govorim o južnom bojištu 92. Regularna HV protiv regularne JNA i dijela TO, dakle područje Neum-Trebinje. Povukli ste se nakon prilično žestokih okršaja dublje prema Trebinju. I na tome je ostalo.
Ali dobro, tebi je evidentno bitan neki tvoj, površni narativ, šta ja znam..tako izgleda.
Evo ako ti je lakše, Srbi su najjači i sigurno "izbijaju na more" mogu..kao konobari, ili turisti.
Realno, vi ste se raspali kao kula od karata 1995. u šest mjeseci. 5 korpusnih područja se raspalo. Konkretno, Z.slavonski, Kordunski, Lički, Sj. Dalmatinski i 2. krajiški korpus su prestali postojati. A ti pričaš o Uni i izlasku na more.