Uhapšeno 15 osoba zbog prevara u osiguranju

Poruka
4.285
ZRENJANIN - U nastavku akcije u suzbijanju korupcije, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su na teritoriji Zrenjanina i Novog Sada 15 osoba, zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela - prevara u osiguranju, primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave saobraćajne policije i Policijske uprave u Zrenjaninu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Zrenjanina uhapsili su službenike saobraćajne policije PU Zrenjanin Zorana Milovanovića (33), Vladimira Beronju (28), Željka Despotovića (41) i Zorana Simića (41).

Uhapšeni su i Bojan Milosavljev (32), Zoran Adamov (42), Duško Tesla (40) Predrag Čarkić (48), Ljubomir Mrkajić (39) svi iz Zrenjanina , kao i Nebojša Stojanović (38) iz Lazareva, Mile Nikolić (41) iz Botoša, Veselinka Tesla iz (38) iz Kaća, Ranko Popović (39) iz Banatskog Despotovca.

Slobode su lišeni i policijski službenik MUP-a Srbije, Odred žandarmerije u Novom Sadu Darko Polovina (28), i medicinska sestra opšte bolnice „Đorđe Jovanović” u Zrenjaninu Radojka Ivanović (49) iz Aradca, a krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Jovan Sekulić (28) iz Zrenjanina koji je u bekstvu.

Osumnjičeni su, u periodu od 2009. do 2011. godine, na području Zrenjanina i Novog Sada, više puta po prethodnom dogovoru namerno izazivali saobraćajne nezgode, pronalazivši učesnike istih, za šta su im davali po 100 evra, nakon čega su prijavljivali lažne telesne povrede, kako bi naplatili nematerijalnu štetu od osiguravajućih kuća, a dobijen novac od isplate šteta delili između sebe.

Policijskim službenicima su plaćali 1.000 evra za izvršene uviđaje i napravljene zapisnike o saobraćajnim nezgodama, a medicinskoj radnici je u više navrata plaćano po 100 evra da pribavi potrebnu medicinsku dokumentaciju.


Osumnjičeni su na ovaj način pribavili sebi imovinsku korist u iznosu više od 200.000 evra, a na štetu osiguravajućih kuća „Dunav”, „DDOR”, „Delta đenerali ”, „Milenijum”, „AS”, „Takovo”, „Unika” i „AMS osiguranje”.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu, a policija će nastaviti rad na rasvetljavanju svih okolnosti na ovom slučaju, navedeno je u saopštenju.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Uhapseno-15-osoba-zbog-prevara-u-osiguranju.lt.html

Ovo neka nova mafija.:lol:
 

Back
Top