Uhapšeni anarhisti i naravno Trivunac!

Terorizam?

  • Ne

  • da


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
ASI: Policija uhapsila anarhiste

0702_ocp_w380_h300.jpg


Anarhosindikalistička inicijativa potvrdila je da je policija uhapsila Ratibora Trivunca, Tadeja Kurepu i još nekoliko članova te sindikalne konfederacije.

Anarhosindikalistička inicijativa je saopštila da su članovi te organizacije zadržani u pritvoru, pod "isfabrikovanim optužbama za 'izazivanje opšte opasnosti', nakon što su pod prinudom odvedeni na informativni razgovor".

ASI navodi da im je policija prethodno pretresala stanove bez naloga i maltretirala i članove njihovih porodica.

"Za sada preko advokata pokušavamo da stupimo u kontakt sa privedenim drugovima, da utvrdimo njihov identitet, lokaciju, optužnice, pravni status i sve ostale informacije", navodi ASI.

"ASI je organizacija koja aktivno radi na poboljšanju položaja radničke klase i intenziviranju radničke borbe, suprotstavljajući se pri tom eksploataciji i državnoj represiji, te je, kao takva od svog osnivanja na meti države i finansijskih moćnika. Ovi događaji predstavljaju samo još jedan u nizu ataka na naš sindikat, kulminacija dugotrajnih policijskih pretnji, hapšenja i zastrašivanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom B92.

Podsetimo, u žižu javnosti Srbije anarhističko delovanje je došlo 25. avgusta, kada je Molotovljevim koktelima napadnuta ambasada Grčke u Beogradu, za šta je odgovornost preuzela nepoznata anarhistička grupa "Crni Ilija".

ASI je organizacija koja je uredno prijavljena u registru nevladinih organizacija Srbije.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=04&nav_category=16&nav_id=379692
 
zasto...ljudi imaju pravo da se bore za svoje ideale?! :think:

Које идеале? Немају они никаква права пошто су примитивна багра као и они Образовци и они из Националног строја. Све то треба послати да обрађује земљу, да се мало освесте.
 
Које идеале? Немају они никаква права пошто су примитивна багра као и они Образовци и они из Националног строја. Све то треба послати да обрађује земљу, да се мало освесте.To sto pricas je cist fasizam, i to nece proci!?
 
Jel se znaju imena uhapsenih?Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić objasnio je da su šestorica aktivista "Anarhosindikalne inicijative" osumnjičeni da su počinili krivično delo međunarodnog terorizma.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu u toku današnjeg dana saslušaće osumnjičene Ratibora Trivunca, Tadeja Kurepa, Ivana Vulovića, Sanju Đokić i Ivana Savića, posle čega će odlučiti o zahtevu tužilaštva, dodao je Zorić. U međuvremenu je uhapšen i šesti osumnjičeni Nikola Mitrović.

Policija je ranije saopštila da se uhapšeni sumnjiče da su izvršili krivično delo međunarodnog terorizama.

Osumnjičeni su 25. avgusta, oko tri sata ujutru, najpre ispisali grafit na fasadi, a potom bacili dva "molotovljeva koktela" - zapaljene flaše sa benzinom, na zgradu ambasade Grčke u Francuskoj ulici u Beogradu.

:think::think:
 

Back
Top