Uhapšen zbog neovlašćene prodaje automobila

Kukate na muljanja na placeve ako zelite da se to ocisti onda bi ovo trebalo da bude praksa a I nije fer da postoji takva konkurecija Ja ovde u Skandinaviji ne smem prodati vise od 3 auta godisnje na svoje ime sa profitom
Isti je zakon i u srbiji ali to niko ne ferma. Jedno je kada kao hobi ili dopunska zarsda kupiš čuknut središ preprodaš a drugo ako dovlačiš tone labudicama karabudžiš i prodaješ.

Dule isto sakriva automobile iza kuće a prodaje nekoliko. Čak oglašavaju preko tuđih placeva.

Uhapšen je D.J. (38) sa područja opštine Ada zbog sumnje da je, bez ovlašćenja za trgovinu, nabavljao putnička vozila, a potom ih oglašavao na prodaju putem interneta.
U policijskom saopštenju se navodi da je on prodaju oglašavao pod imenom firme koja nije registrovana u Agenciji za privredne registre.
"Pretresom dvorišta osumnjičenog policija je pronašla i privremeno oduzela 22 automobila čija se vrednost procenjuje na oko 41 milion dinara", navodi se u saopštenju.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.
https://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/382940/Uhapsen-zbog-neovlascene-prodaje-automobila.html

Čekaj sad, ovo radi mnogo ljudi u zemlji. Neće valjda sve da pohapse? Koliko automobila sme da se prodaje da ne bi bilo problema sa zakonom?
ma taj se ogresio na drugom frontu. Ovo je samo izgovor.

Po zakonu moze da se uveze tri automobila na svoje ime. Bila je fora ranije da se po tri automobila registruju na razne ljude i tako je sve bilo u okviru zakona. Ja po zakonu mogu da imam 500 automobila u dvoristu jer to je moje pravo ali ne smem da ih prodajem jer bi se to smatralo trgovinom.
Firmu je najlakse otvoriti a cifre koje se uplacuju za porez su smesne a ovo je info za one koji misle kako bi drzava imala mnogo od tih poreza. Naime, prijavljuje se zarada od 5000 dinara i onda platis 1000 din porez. Tako rade svi placevi ali vama izgleda vise smeta sto neko radi iz svog dvorista i sto ne placa taj sitni porez nego sto neko zgrce ozbiljne pare a placa porez na zilet.
Troskovi otvaranja firme na mesecnom nivou izadju oko 350-400 dok uplatis doprinose i platis knjigovodju. E sad neko proda mesecno auto ili dva a ponekad ni jedan i njemu se apsolutno ne isplati da ima firmu.
Opet s druge strane ima uvoznika koji nemaju firmu a mesecno dovuku po 4-5 kamiona sa vozilima sto je i 45 vozila a koje odmah prodaju trgovcima.
Ima svega ali je cinjenica da se drustveni mir mora nekako odrzati i da narod bude koliko toliko zadovoljan.
Eto primera hde oko pijace u Novom Sadu prodavce van pijace teraju komunalci ali pred izbore ih niko ne dira. To je ustaljena pojava za koju svi znaju a isto tako kad dodju neki protesti isto ih ne diraju. Jednostavno je tako.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne. Porez se naplacuje na cifru sa fakture a koja je drasticno manja nego sto je vozilo placeno ali to su trikovi i fore speditera da bi se troskovi carine ili poreza platili sto manje.
Znaci na tu cifru koja je npr 117932 dinara dodas 5000 din sto je 122932 din i platis porez na dobit sto je 1000 dinara.
Otkad ja drvim kad bi se to sve radilo po PS-u da bi cene kola bile poprilicno vece.

Back