Uhapšen vlasnik Nibens grupe

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
BEOGRAD, 12. maja 2011. (Beta) - Vlasnik "Nibens grupe" koja se bavi izgradnjom puteva u Srbiji, Milo Djurašković, i još sedam osoba uhapšeni su u četvrtak u Beogradu zbog zloupotrebe službenog položaja čime su pribavili imovinsku korist u vrednosti od 15 miliona evra, rečeno je u policiji.

Kako su naveli iz policije, oni su za više od 32 miliona evra oštetili preduzeće "Fam Kruševac" koje se bavi proizvodnjom maziva.

U sastavu "Nibens grupe" je pet preduzeća - Preduzeće za puteve "Beograd", "Vojvodinaput-Bačkaput" i preduzeća za puteve "Niš", "Vranje" i "Kragujevac".

Radnici preduzeća iz sastava "Nibens grupe" nekoliko puta su protestovali u Beogradu zbog neisplaćenih zarada i regresa u 2009. i 2010. godini i tražili da se presipita privatizacija tih preduzeća.

Ta preduzeća zapošljavaju oko 5.000 ljudi.

Ma ovo je prosto komicno. Kao da do sada nisu znali ko je Djuraskovic i sta radi
Nego slutim da se opet umesala EU
Mnogo njihovh para dato je za razne projekte gde je on ucestvovao kao izvodjac
Verujem da su rekli da vise nece biti ni centa, ako se to ne resi.
Njima ne smeta da se mi medjusobno potkradamo, ali njihove pare ne smeju da se kradu
Kako je jasno da signal za hapsenje ovog kalibra moze da stigne samo sa jednog mesta, mislim da moja teorija ima neki realni osnov.

Ma ovo je prosto komicno. Kao da do sada nisu znali ko je Djuraskovic i sta radi
Nego slutim da se opet umesala EU
Mnogo njihovh para dato je za razne projekte gde je on ucestvovao kao izvodjac
Verujem da su rekli da vise nece biti ni centa, ako se to ne resi.
Njima ne smeta da se mi medjusobno potkradamo, ali njihove pare ne smeju da se kradu
Kako je jasno da signal za hapsenje ovog kalibra moze da stigne samo sa jednog mesta, mislim da moja teorija ima neki realni osnov.
Pazi ti koliko oni kradu zavuku ruke do lakata...32 milijona eeej...Pa koliko je to poslova urađeno i kroz koliko ruku su ti ugovori prošli...Znači lanac...A oni uapse 5 ljudi od 20,30

Back