Uhapšen hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, Plenković se ubrzo oglasio i smenio ga: uzeo mito od 75.000 evra za nabavku opreme za bolnice (foto)

Zamisli recimo tako hipotetsku situaciju, privatnik si, imaš svoju tvrtku. I ovi ispod tebe kradu, rade što hoće. Misliš da ćeš biti uspješan?
Kakav je to premijer koji ne zna što mu rade ministri, ili zna a nije ga briga?
Naravno da zna. Od tih 75 000 neka je završila i u njegovom džepu.

Moj ovdasnji komsija, poreklom iz Zadra, svaki put kada se vrati iz posete Hrvatskoj iznerviran kaze: "Tamo rade sve neki Nepalci i Burmanci. A ja im nisam bio dobar pa su me isterali iz te drzave!".
Kako kaze tamo su samo domaci uhljebi i Nepalci zadovoljni, svi ostali su napolju (van).

Edit.
Komsija poreklom iz Zadra je katolik, ako mislite da kao pravoslavac pljuje po lijepoj vasoj.
Šta reći? Političari su krivi što nisu stvorili bolje uslove za razvoj ekonomije. Velika greška Hrvatske je što je propala industrija. Sve se nije moglo spasiti, ali je više moglo. Končar je opstao, Đuro Đaković je preživeo. Moglo je mnogo više toga opstati. Brodogradilišta u koja su ulupane milijarde evra a na kraju su propala, su se mogla prebaciti na održavanje brodova, servisiranje...
A ljudi će uvek ići tamo gde je bolje.

Naravno da zna. Od tih 75 000 neka je završila i u njegovom džepu.
Niko još nije osuđen. A Beroš je verovatno samo dao mig da neko prođe na nekom tenderu (hrv. "javni natječaj"). Ne verujem da je uzimao tu siću. On je univerzitetski profesor i poznati lekar i ne verujem da bi tako nisko pao.

Plenković bi se trebao povući i preći u Brisel. On je dobar diplomata i tamo se pokazao dobar. Treba prepustiti kormilo mlađim ljudima. Na hrvatskoj političkoj sceni dominiraju umerena desnica i politički centar. SDP je uništio još Milanović. Ekstremna levica nema perspektivu u katoličkoj Hrvatskoj. HDZ je otprilike nešto kao CDU-CSU u Nemačkoj, demohrišćani. Dario Zurovec mi se čini kao političar pred kojim je velika budućnost.
Pa, Hrvati, šta kažete za ove moje analize?

Moj ovdasnji komsija, poreklom iz Zadra, svaki put kada se vrati iz posete Hrvatskoj iznerviran kaze: "Tamo rade sve neki Nepalci i Burmanci. A ja im nisam bio dobar pa su me isterali iz te drzave!".
Kako kaze tamo su samo domaci uhljebi i Nepalci zadovoljni, svi ostali su napolju (van).

Edit.
Komsija poreklom iz Zadra je katolik, ako mislite da kao pravoslavac pljuje po lijepoj vasoj.
Pa sad, nije ga nitko istjerao, doslovno. Razlozi mogu biti razni. Možda se previše zadužio, trebalo mu je više novaca, a poslodavac nije htio dati veću plaću. Dok nismo ušli u EU i istekao taj moratorij od (2-5-7 godina). Do tad se većina poslodavaca prema radnicima odnosila kao prema robovima (Nećeš raditi za te novce? Nema problema, ima tko će raditi i za manje od tebe). E kad smo ušli u EU i ljudi dobili mogućnost ići van, mnogi su tu priliku iskoristili. E pa, situacija se promijenila. Od viška ljudi došlo je do nestašice, pa se moraju uvoziti i strani radnici, jer ljudi više nisu željeli raditi za male novce i da ih se ponižava. Vjerojatno zato kaže da im nije bio dobar.

Plenković bi se trebao povući i preći u Brisel. On je dobar diplomata i tamo se pokazao dobar. Treba prepustiti kormilo mlađim ljudima. Na hrvatskoj političkoj sceni dominiraju umerena desnica i politički centar. SDP je uništio još Milanović. Ekstremna levica nema perspektivu u katoličkoj Hrvatskoj. HDZ je otprilike nešto kao CDU-CSU u Nemačkoj, demohrišćani. Dario Zurovec mi se čini kao političar pred kojim je velika budućnost.
Pa, Hrvati, šta kažete za ove moje analize?
Ne znam. Zadnji CRO demoskop kaže da je HDZ u padu, a SDP, Možemo i MOST u porastu..DP se raspao i ne prelazi izborni prag. Moglo bi biti zanimljivo, i vidjeti što će biti i hoće li ova afera ostaviti traga na rejting HDZ-a.
1000008734.jpg

Pa sad, nije ga nitko istjerao, doslovno. Razlozi mogu biti razni. Možda se previše zadužio, trebalo mu je više novaca, a poslodavac nije htio dati veću plaću. Dok nismo ušli u EU i istekao taj moratorij od (2-5-7 godina). Do tad se većina poslodavaca prema radnicima odnosila kao prema robovima (Nećeš raditi za te novce? Nema problema, ima tko će raditi i za manje od tebe). E kad smo ušli u EU i ljudi dobili mogućnost ići van, mnogi su tu priliku iskoristili. E pa, situacija se promijenila. Od viška ljudi došlo je do nestašice, pa se moraju uvoziti i strani radnici, jer ljudi više nisu željeli raditi za male novce i da ih se ponižava. Vjerojatno zato kaže da im nije bio dobar.
Covek je utekao iz lijepe njegove 2016-17, razlog je mala plata za masinskog (strojarskog) inzenjera u toj drzavi. Naravno da nije hteo da radi za 1,5-2,0 hiljade (tisuce) eura koliko je mogao da dobije u lijepoj njegovoj kad ga ovde za isti posao placaju 3-3,5 puta vise. Kaze da plata njegovim bivsim kolegama u lijepoj njegovoj nije ni danas presla 2,0-2,5 hiljade (tisuce) eura.

Kaze, u lijepoj njegovoj se samo dobro jede a sve ostalo je s.r.a.n.j.e.

Covek je utekao iz lijepe njegove 2016-17, razlog je mala plata za masinskog (strojarskog) inzenjera u toj drzavi. Naravno da nije hteo da radi za 1,5-2,0 hiljade (tisuce) eura koliko je mogao da dobije u lijepoj njegovoj kad ga ovde za isti posao placaju 3-3,5 puta vise. Kaze da plata njegovim bivsim kolegama u lijepoj njegovoj nije ni danas presla 2,0-2,5 hiljade (tisuce) eura.

Kaze, u lijepoj njegovoj se samo dobro jede a sve ostalo je s.r.a.n.j.e.
Seronjama je sve sranje.

Kakva naprednjačka budalaština. BDP Srbije je do 2008. bio ispod 30 milijardi dolara godišnje. Znači Đilas i Šolak su po naprednjačkoj logici za 30 godina unapred ukrali i pare koje ne postoje i Srbija tek treba da ih proizvede.
A izgubljeni GDP? :think:

A ljudi će uvek ići tamo gde je bolje.
Наравно. Зато су Срби избеглице са хрватским пасошем отишли у свет. И добар део активних форумаша.
Највећа срећа је када је Хрвстска ушла у ЕУ. Врата широм западне ЕУ отворена.

Hdz i Sns su slične stranke po lopovluku. Velika razlika je u tome što Sns-ovci mogu krast do mile volje jer nemaju nikakvu kontrolu, dok Kradeze ima tu nesreću što ih nadzire EU. Da za hdz marvu nesreća bude veća dobili su onu Rumunjku koja je pola političara u Rumunjskoj strpala u prdekanu. Hahaha

Back