Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u "Infrastrukturi železnice"

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.346
Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u "Infrastrukturi železnice"
autor: N1 Beograd
Podeli: Link je kopiran

Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u Infrastrukturi železnice
Izvor: Shutterstock
(ilustracija)
Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u "Infrastrukturi železnice". Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.POVEZANE VESTI


Vučić: Ubeđen sam da Zorana nema nikakve veze sa aferom u Železnicama
12.01.2020.

Mihajlović: Nemam veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Jevtić
12.01.2020.Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u "Infrastrukturi železnice" M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao državni skeretar, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva davao je takozvane "uslužne ponude" kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Sredinom januara direktor "Infrastruktura železnica" Miroljub Jevtić uhapšen je sredinom januara zbog primanja mita.Tabloidi su posle hapšenja objavili da je Jevtić tokom saslušanja izjavio da je u korupciju umešana bila i ministarka Zorana Mihajlović, što je ona demantovala.

http://rs.n1info.com/Vesti/a566102/...g-zloupotreba-u-Infrastrukturi-zeleznice.html

Ali Poledica :hahaha: , jbt gde nalaze ove likove ... naprednjacko ludilo i lopovluk.
 

Back
Top