Uhapšen bračni par iz Podgorice: Dijete prijavilo roditelje da su ga izbili prutem zbog domaćeg zadatka

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
122.358
Bračni par iz Podgorice uhapšen je juče nakon što je policiji stigla prijava od njihovg maloljetnog djeteta da su ga istukli jer navodno nije htio da uradi domaći zadatak, saznaje Portal Standard.

Ilustracija-policija-696x385.jpg

Dijete je sinoć povedeno u Urgetni centar KC kako bi vještak medicinske struke utvrdio stepen povreda.

Kako je za Portlu Standard potvrđeno iz ODT Podgorica, roditeljima je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Nakon što je dobio batine, koji su prema nezvaničnim informacija Portla Standard nanešene prutem, maloljetnik je nazavao dežurnu službu policije i prijavio nasilje.

O događaju je odmah obavješten dežurni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao nasilje u porodici i naložio da se otac i maćeha djeteta, koje je prijavilo nasilje, privedu.

https://www.standard.co.me/hronika/...-da-su-ga-izbili-prutem-zbog-domaceg-zadatka/

Bračni par iz Podgorice uhapšen je juče nakon što je policiji stigla prijava od njihovg maloljetnog djeteta da su ga istukli jer navodno nije htio da uradi domaći zadatak, saznaje Portal Standard.

Dijete je sinoć povedeno u Urgetni centar KC kako bi vještak medicinske struke utvrdio stepen povreda.

Kako je za Portlu Standard potvrđeno iz ODT Podgorica, roditeljima je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Nakon što je dobio batine, koji su prema nezvaničnim informacija Portla Standard nanešene prutem, maloljetnik je nazavao dežurnu službu policije i prijavio nasilje.

O događaju je odmah obavješten dežurni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao nasilje u porodici i naložio da se otac i maćeha djeteta, koje je prijavilo nasilje, privedu.

https://www.standard.co.me/hronika/...-da-su-ga-izbili-prutem-zbog-domaceg-zadatka/

Е, то сад може да искористи опозиција
и да руши режим !

Благо њима, кад би се нама овде у Београду
опет нешто десило,
па да правимо још веће пијанке по ауто-путу ...

Их !

Нека нива, европска Црна Гора

Ja sam moje povremeno lupala mlatačem za mušice, al to je bilo vreme kad smo bili mama i tata a ne roditelj 1 i roditelj 2 . Unapred da kažem da sam ,naravno, protiv bilo kakve vrste nasilja i zlostavljanja i da uvek upućujem decu da prijave tako nešto. Dok se ne utvrde činjenice u ovom slučaju ,ne možemo donositi sud o tome.

Pa ako je dobio tolike batine da su ostale masnice, onda ih je s pravom prijavio.
Pa ako su ga tukli prutom, onda su sigurno ostale masnice.
Ali pazi ovo: "tukli ga"? Oboje? Svako sa svojim ili su se menjali?

Mene je keva kao klinca imala običaj da mlatne prutom (kad uspe da me stigne).
Ćaletu to nije padalo na pamet, nikad me nije tukao, a još da uzme nekakav "prut" za to?
Uglavnom, svi smo bili deca, svi smo ponekad (doduše, neki malo češće :whistling:) zaslužili batine.

Ali prijaviti roditelje za tako nešto je bedno.
A još bednije je uhapsiti roditelje zbog toga.

Pa ako su ga tukli prutom, onda su sigurno ostale masnice.
Ali pazi ovo: "tukli ga"? Oboje? Svako sa svojim ili su se menjali?

Mene je keva kao klinca imala običaj da mlatne prutom (kad uspe da me stigne).
Ćaletu to nije padalo na pamet, nikad me nije tukao, a još da uzme nekakav "prut" za to?
Uglavnom, svi smo bili deca, svi smo ponekad (doduše, neki malo češće:D) zaslužili batine.

Ali prijaviti roditelje za tako nešto je bedno.
A još bednije je uhapsiti roditelje zbog toga.
Pa šta znam, imam utisak da se to fizičko kažnjavanje dece prenosi s kolena na koleno.

Uvek kažem da je udaranje dece potpisan poraz roditelja. I razumem kao roditelj da nekome može da prekipi... ali ako dete nema strah od roditelja i bez pruta u ruci, onda je roditelj negde zakazao.

Ima dobra anegdota, ne znam gde sam pokupio..uglavnom, zvoni neko na vrata, otac otvori - ispred dva pandura. Takva i takva stvar, objasne oni čoveku, dete vas prijavilo da mu pretite batinama, morate sa nama na info.razgovor.
Ovaj nesrećnik, važio uvek za mirnog čoveka, šta će, izađe ko najgori krimos sa njima i u stanicu. Ćerka sedi tamo. Oni njemu o vaspitanju, o zakonu, o tome šta sme i ne sme, dođe načelnik i kaže... Hajde, Đuro, vodi ćerku kući i lepo razgovarate, znamo te kao uzornog građanina.
Ustane Đura i kaže doviđenja...a ćerka? Pa ne, pošto ja ne umem da vaspitavam dete, vi ćete to umeti mnogo bolje od mene, ostavljam vam je gde joj je bolje....ode čovek ladno : )

Pa šta znam, imam utisak da se to fizičko kažnjavanje dece prenosi s kolena na koleno.

Uvek kažem da je udaranje dece potpisan poraz roditelja. I razumem kao roditelj da nekome može da prekipi... ali ako dete nema strah od roditelja i bez pruta u ruci, onda je roditelj negde zakazao.
Ne slažem se. Neke stvari prosto ne možeš rečima objasniti detetu. Prosto je bezobrazno. Dobijao sam batine kao dete i šta mi fali? 🤣🤣🤣
Šalu na stranu, sećam se sebe kao klinca. Nekada si prosto lenj i bezobrazan i zabole te šta matorci pričaju. Teraš im uz ku... Ali posle papuče ili varjače, slušaš kao bubica.

Ne slažem se. Neke stvari prosto ne možeš rečima objasniti detetu. Prosto je bezobrazno. Dobijao sam batine kao dete i šta mi fali? 🤣🤣🤣
Šalu na stranu, sećam se sebe kao klinca. Nekada si prosto lenj i bezobrazan i zabole te šta matorci pričaju. Teraš im uz ku... Ali posle papuče ili varjače, slušaš kao bubica.
Simpatično je to što svako u tim ponašanjima roditelja polazi od sebe kao idealnog egzemplara.

a) dobijao sam batine i šta mi fali
b) nisam dobijao batine i šta mi fali.

To mu je nekako indirektni dokaz da se ponašanje roditelja prenosi s kolena na koleno, jer niko neće za sebe reći da mu nešto fali. :)

Vest od pre 20 dana sa nekog levog portala, ni inicijali, ni uzrast, niti ista, a ne mogu da nadjem niti ikakvo zvanicno saopstenje na sajtu mup-a CG.
I niko da ne isprati sta se desilo za ovih 20 dana sa slucajem? 🤔🙄

Nekad na ovom forumu nije moglo svasta da se postavlja iz svakakvih "izvora".

Јесте, само што релативно мали број људи уме да успостави такву динамику моћи са децом. Зато је батина понекад неопходна, јер ћемо у супротном прво имати разуздану децу, а касније и одрасле.

Simpatično je to što svako u tim ponašanjima roditelja polazi od sebe kao idealnog egzemplara.

To mu je nekako indirektni dokaz da se ponašanje roditelja prenosi s kolena na koleno, jer niko neće za sebe reći da mu nešto fali. :)
Ja se upravo i zezam u postu sa onim smajlicima. Kao, šta mi fali? 🤣🤣🤣
Jok i ne fali. 😂

Nije baš tako, ali nebitno.
Puniti detetu glavu da roditelji ne smeju da ga kažnjavaju, da učitelji i nastavnici ne smeju da ga kažnjavaju,
da je zaštićen kao beli medved, niko mu ništa ne sme, je jednostavno pogrešno.
Kad i kako će da nauči da neke stvari ne sme da radi, a da za neke druge jednostavno sleduje kazna?
Sa 40 godina? Ili kad sa 13 godina pobije 9 svojih vršnjaka?
Naravno da kazna mora da bude primerena i naravno da bi svako iživljavanje nad decom trebalo najstrože
kazniti, ali kažnjavanje prutom (ako ga je uopšte i bilo) svakako ne spada u to.

Puniti detetu glavu da roditelji ne smeju da ga kažnjavaju, da učitelji i nastavnici ne smeju da ga kažnjavaju,
Smeju da ga kaženjavaju, naravno, ali ne smeju da ga tuku do modrica.

Kažnjavanja ima raznih vrsta, neka su po mom mišljenju okrutnija nego fizičko kažnjavanje.

I zivotinje uce svoje potomstvo "batinama". Ne smaram da decu treba mlatiti al istu I da....
Apsolutno netacno. Kazna mora da postoji, taj mali bi prijavio roditelje I da su mu uzeli telefob/mobilni.
Zakon je zakazan kada kaznjava roditelje koji primenjuju disciplinske mere za vaspitanje deteta a istim ti roditeljima ( npr u Americi) dozvoljava da deci "promeni" pol. Nazalost kako je krenulo to ce postati I kod nas realnost za 10god ako ne I manje.

Secam se reci pokojnog druga koji je rekao da ce zauvek biti zahvalan babu jer da je lopatom istukla, jer da nije verovatno bi odavno bio pokojan I roditeljima je uvek prebacivao jer su uvek recima pokusali da objasne.

Pa ako je dobio tolike batine da su ostale masnice, onda ih je s pravom prijavio.

a verovatno je i sa razlogom dobio batine da su ostale masnice
verovatno mali bilmez ne uči školu, ne radi ništa i sanjari da postane narko diler

za jedan od klanova...a ovome su ga verovatno i naučili ti narko dileri!
njima ovakvi pacijenti koji prijavljuju rodjene roditelje trebaju ko kiša zemlji!
bez ovakvih bilmeza narko vojske ne bi imale podmladak!

sutra tako svoje dete pusti da dokona po kladionicima, i nosa razne pakete....

Back