Ugrožen opstanak evrozone?

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s195263/Svet/Ugrozen_opstanak_evrozone.html
Ugrožen opstanak evrozone?
Prestrogi uslovi za odobravanje stabilizacionih kredita finansijski oslabljenim članicama zone evra povećavaju rizik od socijalnih nemira i ugrožavaju opstanak jedinstvene evropske valute, upozorio je američki ekonomista Džordž Soroš.
v195263p0.jpg


On je, kako je objavio nemački poslovni list "Handelsblat", ukazao da sadašnja finansijska kriza u zoni evra ne može biti rešena samo putem odobravanja stabilizacionih kredita vladama članica koje su zapale u tešku ekonomsku situaciju, već, uporedo sa tim, treba da bude uvećan kapital privatnih banaka u zoni evra.

Stabilizacioni fondovi treba da budu korišćeni ne samo za pomoć vladama, već i za popunjavanje kapitala banaka, rekao je taj američki milijarder i investitor i dodao da bi to bilo efikasno korišćenje finansijskih resursa.

On smatra da bi "bilo bolje uliti kapital u banke što je pre moguće i učiniti to na nivou cele evrozone, u okviru jedinstvenog opšteevropskog programa, a ne da svaka članica deluje pojedinačno", prenela je agencija Itar-Taš.

Soroš se takođe založio za sniženje kamatnih stopa po kojima se odobravaju krediti iz Evropskog fonda za finansijsku stabilnost.

"Previše strogi uslovi, postavljeni Irskoj i Grčkoj, neće dozvoliti tim malim zemljama da povećaju svoju konkurentnost u odnosu na velike industrijalizovane zemlje", ukazao je taj finansijer.

On je upozorio da pravu pretnju evru predstavljaju sadašnji prestrogi stabilizacioni programi koji mogu izazvati socijalnu napregnutost i duboki politički raskol unutar evrozone.

..............................
...............................
Eби га Ђоко....Сачекајте још мало....да уђемо....
:zskace: :zskace: :zskace:
 
Irska, Grcka, Spanija, portugal moraju van evro zone ukoliko EU zeli da se sacuva.
ukoliko bi im bilo dozvoljeno da se kroz devalvaciju svoje valute bore sa svojim duznickim problemima imali bi sanse i oni i EU, ali samo za neko vreme, duznicka kriza u britaniji se tek zahuktava, italija takodje.

EU je na masini za odrzavanje zivota a soros bi naravno da se EU zaduzi od banaka pa da onda da tim istim bankama... mudar je ko i svaki cifta
 

Back
Top