Ugovor o tajnosti podataka

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.216
Dobar posao... podrazumeva pristojno radno vreme, pristojnu platu, dobre uslove za rad, ali jedno ALI !!!
Mora se potpisati ugovor o tajnosti podataka na ogromnu sumu. Sumu zbog koje se može ostati bez svega što poseduješ.
Da li bi potpisali tako nešto ?

Dobar posao... podrazumeva pristojno radno vreme, pristojnu platu, dobre uslove za rad, ali jedno ALI !!!
Mora se potpisati ugovor o tajnosti podataka na ogromnu sumu. Sumu zbog koje se može ostati bez svega što poseduješ.
ja sam odbijao takve ugovore u prošlosti...mada mislim da ne mogu da ti naplate tako nešto ako nemaju uticaj na pravosuđe ipak sam isuviše paranoičan tip da prihvatim tako nešto

Non Disclosure Agreement, NDA, da naravno.

To je normalna stvar u ozbiljnim stvarima.

Tipa, ides na kasting za ulogu u filmu, moras to da potpises.

Pa podatke sa posla svakako ne trebate da iznosite van posla, ne vidim u cemu je problem?
Па може настати проблем морлне а и правне природе, ако је та тајна нелегална, или је у међувремену постала нелегална.

Или је неки појединац злоупотребљава (пословну тајну) и ти то видиш, а не смеш да писнеш.

Па може настати проблем морлне а и правне природе, ако је та тајна нелегална, или је у међувремену постала нелегална.

Или је неки појединац злоупотребљава (пословну тајну) и ти то видиш, а не смеш да писнеш.
Svakako postoji nacelo poslovne tajne, sto zakonski, sto moralno, vec i bez ugovora.
Kada ne mozes da se nosis sa odredjenim segmentom posla, prosto ostavi ga i nadji drugi.
Sad, lakse je to govoriti u odredjenim delatnostima, gde niciji zivot nije u pitanju.

To je u određenim sferama biznisa sasvim normalna stvar. Konsultovala bih advokata, svakako.

Svakako postoji nacelo poslovne tajne, sto zakonski, sto moralno, vec i bez ugovora.
Kada ne mozes da se nosis sa odredjenim segmentom posla, prosto ostavi ga i nadji drugi.
Sad, lakse je to govoriti u odredjenim delatnostima, gde niciji zivot nije u pitanju.
И Максвелова је имала такав уговор са Епстином...

То је није у правном смислу заштитило пред судом...

И Максвелова је имала такав уговор са Епстином...

То је није у правном смислу заштитило пред судом...
Zato sam i rekla, lakse je o tome govoriti u redovnim ekonomskim tokovima, gde ne zavisi nicije zdravlje i zivot od toga.
Najgore u cemu sam se nasla, jeste kada je klijent trazio nacin da napakuje trudnici otkaz (pritom ona je bila divna i kao osoba i za saradnju, a on neopevani gmaz, jelte). Nisam nista rekla, donosis odluke, zivis sa njima.
Mi u ovom poslu razvijemo jako visoku toleranciju na sva moguca krsenja zakona.

Do sad baš i nisam znala da ćutim, pa razmišljam da li bi mi ovo bila motivacija, ili sam jednostavno takva brbljiva i da je to neizlečivo.
To podrazumeva i tajnost podataka sa ukućanima a ja sa mm nemam nikakvih tajni, mi svakodnevno, satima pričamo o svemu mogućem što nam se dešava. U meni informacije ne mogu da trunu , nego izlete kao leptirići.

To имају и фирме где се ради за мање плате.
Имају, али ае "обичне" фирме само боје да им не одаш партнере, добављаче и сараднике.
Do sad baš i nisam znala da ćutim, pa razmišljam da li bi mi ovo bila motivacija, ili sam jednostavno takva brbljiva i da je to neizlečivo.
To podrazumeva i tajnost podataka sa ukućanima a ja sa mm nemam nikakvih tajni, mi svakodnevno, satima pričamo o svemu mogućem što nam se dešava. U meni informacije ne mogu da trunu , nego izlete kao leptirići.
Ништа што би моју породицу занимало...

Back