Uganuce zgloba

LUDICA

Domaćin
Poruka
4.885
Uganula sam zglob prije otprilike 10 dana. Nije mi prvi put, ali prije je bilo davno pa se i ne sjecam sta sam sve radila povodom toga. Nisam isla kod ljekara ali mi je preporuceno da sto vise mirujem, stavljam obloge, mazem zglob hepalpanom i pijem neke drazee protiv otoka. Otok je nestao, ja sam posle 7 dana prvi put izasla iz stana, mada sam se prije toga povremeno kretala po kuci. E sad, jos uvijek, naravno, ne hodam skroz normalno, pomalo sepam, i teze silazim niz stepenice. Povremeno me malo boli, nista alarmantno. Mogu normalno da se krecem. Mozda ce moje pitanje zazvucati debilno ali da li sam prerano pocela da hodam posle povrede i da li postoji mogucnost da nisam samo istegla ligamente, tj. da se jave neke komplikacije, a da ja toga nisam svjesna jer mogu da hodam bez bolova? Kada se radi ono namjestanje zgloba?
Treba mi samo savjet, jer malo sam zabrinuta posto ne znam kakva su pravila niti postupak oko uganuca.
Pa ako je neko prosao slicnu situaciju ili se razumije u to...

Ako je proslo tek desetak dana, normalno je da te boli. Preporucila bih ti da se trudis da hodas 'normalno', da ne krivis nogu i slicno. Ako te boli, hodaj manje i sporije ali hodaj kao treba.

Da nesto ozbiljnije fali zglobu tebi ne bi spao otok posle 10 dana. Ja sam kao dete takodje istegla ligamente i to prilicno ozbiljno (iskrivila sam nogu u punom trku), bolelo je, sepala sam i bila prilicno otecena ali je sve proslo za oko mesec dana. Preporucujem ti da kad prestane da te boli radis malo vezbe za zglob tj. pomeras ga gore-dole, rotiras...

Takodje, ligamenti ne mogu da se ojacaju ali ako su misici nogu jaci onda oni preuzmu deo opterecenja pa teze moze da dodje do uganuca. Ako si sklona uganucu a rekreativno trcis/skaces ne bi bilo lose da koristis i steznik za zglob.

LUDICA:
Uganula sam zglob prije otprilike 10 dana. Nije mi prvi put, ali prije je bilo davno pa se i ne sjecam sta sam sve radila povodom toga. Nisam isla kod ljekara ali mi je preporuceno da sto vise mirujem, stavljam obloge, mazem zglob hepalpanom i pijem neke drazee protiv otoka. Otok je nestao, ja sam posle 7 dana prvi put izasla iz stana, mada sam se prije toga povremeno kretala po kuci. E sad, jos uvijek, naravno, ne hodam skroz normalno, pomalo sepam, i teze silazim niz stepenice. Povremeno me malo boli, nista alarmantno. Mogu normalno da se krecem. Mozda ce moje pitanje zazvucati debilno ali da li sam prerano pocela da hodam posle povrede i da li postoji mogucnost da nisam samo istegla ligamente, tj. da se jave neke komplikacije, a da ja toga nisam svjesna jer mogu da hodam bez bolova? Kada se radi ono namjestanje zgloba?
Treba mi samo savjet, jer malo sam zabrinuta posto ne znam kakva su pravila niti postupak oko uganuca.
Pa ako je neko prosao slicnu situaciju ili se razumije u to...

Pa i ja bi uganuo zglob kada bih stalno imao intimne odnose sa tim medom.

Da li postoji ( pametan ) razlog zasto se nisi javila lekaru ?

Postavila si sama dijagnozu, pijes lekove po necijoj preporuci, radila bi kinezi th po preporuci forumasa i namestala bi zglob samo kad bi znala kako ...neverovatno.

Nemoj da se zezas :arrow: idi kod lekara.

pikax:
Da li postoji ( pametan ) razlog zasto se nisi javila lekaru ?

Postavila si sama dijagnozu, pijes lekove po necijoj preporuci, radila bi kinezi th po preporuci forumasa i namestala bi zglob samo kad bi znala kako ...neverovatno.

Nemoj da se zezas :arrow: idi kod lekara.

OK, priznajem krivicu. Nisam lekar, moje informacije su bazirane na licnom iskustvu, prenela sam ono sto sam cula od lekara a na osnovu podataka pretpostavila sam da nije nista ozbiljno. Izvinjavam se.

LUDICE: procedura jeste da se ode kod lekara i eventualno uradi rendgenski snimak da bi se iskljucio prelom. Moje licno misljenje je da bi bilo kakav prelom, jace uganuce, pokidani ligament bio malcice tezi za podnosenje :) ali nije moje da delim dijagnoze. A lekar te moze posavetovati i oko mera predostroznosti za ubuduce. Pozdrav

E, sad sam i ja ufanuo nogu, skocni zglob.Ne boli me, ali ne mogu da se oslonim na nogu. Nisam overio knjizicu pa nisam ni isao kod lekara. Mislim da ce ovo proci samo po sebi i da ce ovo biti uskoro zaboravljeno.Pozz

muka me natjerala da procitam ovu vasu prepisku:O)
i meni ista stvar...prije dvadeset dana i idalje me boli kada neprirodno stanem na nogu. brat je imao slicnih problema, i ljekari mu nijesu bas pomogli...
uh, nadam se da mora malo da boli..meni izgleda kao kada hocete da pravite spagu, a nijeste razgibani... eto tako nekako boli.

Back